Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

Pěkný článek. Jiří Grossmann byl heroldem, který jako mnoho dalších umělců hlásal

srozumitelnou formou slovo stvořitelovo. Je jen škoda, že je nemnoho lidí, kteří ho 

Slyšeli.

0 0
možnosti
LN

díky za připomentí.....škoda takového člověka....

...jen bych si dovolil ještě přihodit do placu jednu dvojici....a to pány Vodňanského a Skoumala....

0 0
možnosti
Foto

J.G. má zásluhu i na tom, že Pavel Bobek začal zpívat česky, předtím zpíval jen anglicky. Tvrdil totiž, že u nás nejsou kvalitní textaři a některé věci jsou z angličtiny nepřeložitelné. A tak se s Grossmanem vsadili, že pokud udělá český text na zdánlivě nepřeložitelnou písničku, pak začne zpívat česky. A vznikla tak Dívka Anne (rými Dívka En - fén - sen atp.) to byl pořádně tvrdý oříšek. Díky téhle sázce však P. Bobek začal zpívat česky.

1 0
možnosti
JK

J58i70ř91í 36K98r36a94u86s

5. 12. 2013 8:56

To byl velikán a vlastenec. Já nikdy nezapomenu.

1 0
možnosti
Foto

Aspoň že něco málo z jejich skvělých vystoupení nám zachovala televize, stejně tak jako další scénky a písničky jsou na audio záznamech. Humor i poetika Š+G budou vždy patřit k tomu nejlepšímu co jsme v minulém století měli; stejně tak jako dodnes chybí kultivovaná básnicko textařská osobnost jako byl Jiří Grossmann.

3 0
možnosti
MR

R^naramna dvojice, Simek - Grossmann, oba zemreli na zakerne nemoci. Ale jeste vzpominam kdyz cetli sve povidky. R^R^

2 0
možnosti
Foto

Oni byli bezkonkurenčně nejpopulárnější. Já si na ten den pamatuji velice dobře. Byl to víkend a my jsme chtěli jít načerno na stojáka (20,- Kčs úplatku pro uvaděče) do Semaforu na odpolední představení.

Ovšem dveře do vstupní haly se neotvíraly a za chvíli vyšel pan Balcar a řekl, "nezlobte se, ale dnešní představení se ruší". A já jako taková sudička říkám své pozdější ženě "jen aby neumřel Jirka Grossmann", protože se obecně vědělo, že je velmi těžce nemocen. Měl jsem bohužel pravdu.

2 0
možnosti