Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Stalinova dcera to popsala trochu jinak

https://www.youtube.com/watch?v=NX5aU2NPFqg

Jak to bylo ve skutečnosti je vzhledem k uplynutému času a nedůvěryhodnosti jakýchkoliv informací z úst a per představitelů této země již nezjistitelné.

0 0
možnosti
Foto

A Trockého také!

1 0
možnosti
JB

není nad čím diskutovat. sovětský člověk přece žije věčně a nemůže zemřít přirozenou smrtí

5 0
možnosti
VT

...ten vtip měl pokračování...." a Metod se ještě nepřiznal..."

9 0
možnosti
JV

A přitom kosti svatého Cyrila si v klidu odpočívají v bazilice svatého Klimenta v Římě, zatímco Metodějovy kosti se doposud nenašly... Anekdoty si nedělají nárok na historickou přesnost...

3 0
možnosti
Foto

Karma, jen jste zapomněl zmínit, že ten agent CIA byl černoch.

19 0
možnosti
JK
JZ

Zasloužená karma

7 0
možnosti
Foto

Stalin prý nedlouho před smrtí chystal jednu ze svých oblíbených paranoidních čistek, na nichž po léta stavěl svoji hrůzovládu. Tentokrát to měly být popravy lékařů. Proto se nikomu z nich k diktátorovi nechtělo jít.

Zajímavý je příběh, jak na konci války žádal papež Pius XII. aby byl Vatikán přizván k mírovým jednáním. Stalin se mu posmíval. Prý "Vatikán? A kolik ten má divizí?" Když potom v roce 1953 přišla zpráva o Stalinově úmrtí, Pisu XII. poznamenal: "Teď je uvidí".

21 0
možnosti
PB

Putin by byl rád přirovnáván k Petru Velikému.

A rozhodně na to má.

Oba dva přivedli Rusko do 18. století.

27 0
možnosti
PK

Překvapilo mě jak se Putin v poslední době "strefuje" do Lenina (zničení historického Ruska apod.). Stalin a Velká vlastenecká - nedotknutelní. Za mého mládí to bylo naopak.

7 0
možnosti
Foto

Jistě. Tehdy se ,,odsouzení" kultu osobnost velice hodilo kom i u nás, neb ,,oni" za nic nemohli. To přece ten kult, že. Dokonce PO ČASE to NÁSLEDNĚ vedlo i k odstřelu ,,fronty na maso" na Letné, ba i plné(!) reahabilitici některých jejich soudruhů

1 6
možnosti