Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

On by se ten problém dal zevšeobecnit. Ubývá totiž nejen lékařů, ale obecně řemeslníků, dobrých stavařů a strojařů, projektantů zkrátka je úbytek ve většině profesí, které jsou náročné na studium, vědomosti, kde člověk musí ukázat, že něco umí.

Problémy asi nebudou mít IT odvětví, právníci, sociologové, novináři.

Bohužel, a pak je tu obrovský přetlak"odborníků" v oblasti gender, ekologie, migrace a dalších parazitických studií, kde to je většinou jen o prázdném blábolení s nulovým, či spíše záporným výsledkem pro společnost. Tato masa parazitů se snaží uživit jak se dá - v neziskovkách, brutálním vydíráním svého okolí (kdyby to nedělali, nikdo si jich nevšimne a všichni by pomřeli hlady), občas se některým nejagilnějším podaří prolobovat sebe samé do státní správy či struktur EU.

Shodou okolností dnes vyšel na podobné téma jiný zajímavý článek, který rovněž stojí za pozornost - viz. https://pravyprostor.cz/kdo-bude-v-cr-vlastne-pracovat/

6 0
možnosti
AT

A čo si tak Vrchovský predstavujetě pod takým slovom "přetlak" a "masa"?

Ten článek v odkazu vypadá velmi varovně, ale chybí informace, pro kolik studentů se obor otevírá a jestli se otevírá každý rok. Protože kdyby autor uvedl, že v některém z těch směšných oborů studuje jeden člověk, už by to nevypadalo jako šokující, že?

0 2
možnosti
JV

V těch směšných oborech právě studuje lidí plno. Ty absolvují totiž i lumeni, kteří by měli dříve problém vyučit se soustružníkem. Proto taky je těch pseudooborů tolik. Školství je totiž dnes především byznys. Na strojařinu, chemickotechnologickou, elektorotechnu nebo matfyz se hlásí studentů podstatně méně.

3 0
možnosti
AT

Plno .... tak schválně, kolik to je?

0 0
možnosti

Nepreferujeme vzdělání, ale jen peníze za vzdělávání! To nikdy fungovat nemůže! :-)

0 0
možnosti
AT

Hmm nevíte. A hledat se vám to nechce. Vám stačí jeden rádoby úderný článek v Pravém prostoru. Prozradím vám, že kdybyste po názvech těch "studijních oborů" šel podrobně, byl byste velmi překvapený, že se z velké části nejedná o studijní obory ale katedry (co je to katedra snad víte) nebo o dílčí předměty. Čili žádný program na celé studium, jak se pan Šinágl v článku snaží vnutit

1 1
možnosti
JV

Omlouvám se, že jsem neseděl o půl desáté večer na tomto blogu abych vám ihned odpověděl. Vy si zjistěte, co jsou studijní obory, vy fakulto. Zadejte si , třeba, velmi perspektivní studijní obor Rekreologie, což je věda o využívání volného času ;-D a zjistíte, že dostanete i magisterský titul, když zvládnete zorganizovat vybíjenou. A studuje se u nás na 7 vysokých školách !!!

0 0
možnosti

Ano, některé školy jsou vražedně náročné a na jiných distanete diplom bez jakékoliv námahy a úsilí! :-)

0 0
možnosti

Pane Vrchovský, já vidím základní problém v totální absenci pravicového myšlení v našem postkomunistickém, polistopadovém světě! Ano, pracující občané zcela chybí! Proč? Levičácká politika je vysoce náročná na počty zaměstnanců, protože vytváří stále více kontrolorů, revizorů, superkontrolorů, superrevizorů... a na práci nám nikdo nezbývá! :-)

0 0
možnosti
PV

Pane Šimku. S tou absencí pravicového myšlení bych zcela jistě souhlasil. Mám jen připomínku k použití slov "postkomunistickém, polistopadovém světě". Tam ten problém totiž není. Problém opravdu není s generací, která se narodila v době komunismu. Ti pracují, ale postupně stárnou a odcházejí do důchodů. Problém je, že je nemá kdo nahrazovat.

Osobně problém nedostatku pracovníků vidím v liberálně progresivistickém běsnění, které k nám vtrhlo ze západu a které s pravicovým myšlením a bohužel ani skutečným liberalismem nemá nic společného. Spíše to běsnění lze připodobnit k bolševicko - anarchistickému marxismu se silnými prvky fašismu. Koneckonců pohlédněte na země, které nebyly zasažený komunistickou diktaturou - např. Británii, Francii, západní část Německa. Tam liberální bolševismus začal řádit nejdříve. Není totiž náhodou, že zrovna v těchto zemích nedostatek kvalifikovaných pracovníků začali pociťovat mnohem dříve než u nás. Nedostatek kvalifikovaných pracovníků se dlouhodobě snaží řešit jak migrací, tak přetahováním zaměstnanců z postkomunistické části Evropy. Jenom díky těmto dvou zdrojům pracovníků se tyto liberálně progresivistické země mohou tvářit, že jaksi "fungují". Bohužel, na úkor našich lidí...

0 0
možnosti