Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SL

Něco trochu od věci ...

Při povodních na Severní moravě jsme se s kolegou rozhodli pro finanční pomoc postiženým.

Já jsem prodal dětské kolo po dceři za 1000Kč a peníze jsem poslal na specielní konto Červeného kříže (povodně).

Kolega měl taky 1000Kč - sedl na kolo a zajel se podívat na místo. Vybral si dům, který nepatřil někomu, kdo se o něho moc nestará (dotaz sousedům, jestli není "spiťar" a nemakačenko) nebo naopak patří k místní "honoraci". Potom ty své peníze dal majiteli povodní poškozené nemovitosti přímo do ruky a rozloučil se (nezdaněné peníze z daru). Pomohl pouze jednomu a zůstal anonymní .

Přesto mé řešení nebylo dobré .

15% mého daru odebral stát a z TV jsem se dozvěděl, že Červený kříž, aby mohl lépe pomáhat, tak si zakoupil budovy (ne jednu) v Olomouci. Prostě jsem dostal ránu a byl jsem za hlupáka.

Paní Tenzler to popsala. Každá zkušenost je dobrá (i ta špatná).

0 0
možnosti
MS

S tím cynismem bych souhlasil u turistů, kteří cestovku ani nepožádali o změnu termínu, nebo destinace a rovnou jeli. Sám jste ale v textu naznačil, že tím hlavním cynikem byly cestovky, které nevyhověly žádostem o změnu a cynicky tak postavili turisty před velké dilema jestli mají jet, nebo propadnout desítky tisíc korun. V takovém případě, pokud jeli, se nezachovali jako cynici, ale jako zoufalci, které skutečný cynik postavil před hotovou věc.

2 0
možnosti
DT

Samozřejmě že je potřeba tam jet. Z čeho ti chudáci teď budou žít, když budeme všichni sněhové vločky a budeme se jich štítit, protože tam hořelo. Z milodarů nějaké velké organizace, které přijdou s křížkem po funuse a po cestě se devět desetin milodarů poztrácí do těch správných kapes?

5 0
možnosti
Foto

Dovolil jsem si, paní Tenzler, dát svou úvahu o svém postoji na blog. Čímž nijak neostrakizuji ty, kteří tam vyrazí a užijí si báječnou dovolenou.

Hezký den.

1 5
možnosti
LP

Dám jiný pohled: rodina už má předem zakoupený zájezd na bezpečnou část ostrova. Mela by rodina oželet 60-100k, aby neprovokovala ty Řeky, kteří o něco přišli, nebo aby nebyla za čumily ?

Druhá varianta- rodina si koupí zájezd na sever ostrova, tím Rhodos krapet podpori.

A třetí varianta - rodina morálních majáku se rozhodne, že na Rhodos letos nepojede a koupí si to někam úplně jinam...

Co z toho je správně a co špatně ? 😉

4 0
možnosti
RP

Souhlasím s Vámi a doufám že za tři týdny kdy máme odjíždět do Ialyssosu to vyjde. Kdyby i tam bylo nebezpečno tak pojedeme s vnoučaty jinam ale zatím nemá cenu panikařit. Teď už je informovanost jiná, lepší než na začátku požáru a domnívám se že do postižených míst žádná CK nemůže nikoho nutit jet už proto, že to tam nebude pro turisty obyvatelné. Je mě moc lito Řeku kteří tam žijí převážně z turistického ruchu, tak je potom ráda podpořím..

2 0
možnosti