Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TH

Budu se toho drzet, ostatne uz to leta delam. Dekuji.

A vse nejlepsi. A piste, piste....R^

1 0
možnosti
Foto

Děkuji a přejí dobrou mysl

0 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma. :-)R^

0 0
možnosti
Foto

děkuji pane Zieglere a mnoho štěstí v novém roce.

0 0
možnosti
PS

Nejsem zastáncem šíření strachu. Ale, co by autor vzkázal našim spoluobčanům, kteří řídí kamion a jedou směr Calais? Nemají mít vůbec obavy z projetí, strach už vůbec ne? To jsme to s EU v Evropě dopracovali, slušný člověk aby zvažoval, zda má odcestovat za příbuznými někam po Evropě. Takže strach ne, ani jej nedávat najevo. Naopak racionální přístup k závadnému stavu a razantní řešení se v letošní roce očekávají. Tato očekávání nechť rok 2017 naplní a vyplní se většina přání všech slušných lidí.

0 2
možnosti
KT

Našla jsem si Vás na internetu a poslala novoročenku. Mail se vrátil, tak alespoň takhle: Šťastný nový rok přeji K.T.

0 0
možnosti
Foto

Jakoby se stalo Kláro. A moc děkuji.

0 0
možnosti

Díky, Tomáši!

Díky za Tvůj potřebný úvod do nového roku!

Díky!

:-)

1 1
možnosti
Foto

děkuji Bohumíre a do nového roku přeji Jeho klid.

0 0
možnosti
MP

Nemyslím si, že by naše společnost byla sžírána nějakým drásavým strachem toho typu, o kterém píšete,a že by vůbec zde byla taková atmosféra. Nikoho takového neznám já, neznají ho ani moje dospělé děti, neznají takového člověka moji přátelé.

Já znám jen obavy, které má ten který člověk osobně, a jsou každé jiného typu. Jeden se bojí o potomka, který sklouzává k nedobrému způsobu žitota, jiný se bojí ztráty zaměstnání, jiný se obává začínající rakoviny.... Jistě, tam pomůže zbavit se strachu a jednat tak, jak situace vyžaduje. Zklidnit emoce a zapojit racio.

V naší společnosti nějaký zhoubný strach nepanuje, ale samozřejmě mnoho lidí sleduje, jaká řešení kdo nabízí a hlavně, jak racionální jsou. Nezaměňujme znechucení z nikam nevedoucích řešení za strach.

Takže prosím nevydávejme za strach něco, co strachem není.

3 3
možnosti
Foto

Nejspíše se pohybujeme každý v jiném prostředí. Občas se mi stává, že i u mých vzdělaných přátel a známých se v řečech objevuje popsaný iracionální strach z cizího elementu. Ten je podložen pouze zprostředkovanými zprávami. I zdejší blogosféra - a mám za to, že ji celkem čtete - má aspoň dle čtenosti a karmy nejraději blogy o uprchlících, islámu apod., s kterými se doposud živě nesetkala. Stačí jen zprostředkovaná informace.

Dám Vám příklad. V Stockholmu znásilnil Pákistánec ženu. Je to nejspíše pravda a je to samozřejmě odporný čin. Nikde se ale nedočtete, že třeba ve stejnou noc bylo v Stockholmu znásilněno dalších 9 žen rodilými Švédy. Ne, že by to bylo v pořádku, ale ta první informace vyvolá bouřlivou reakci a stačí na dva dny a cca 15-20 článků. Ta druhá, i kdyby se k nám dostala, nestojí nikomu ani za zmínku. Ta první se použije k vyvolání strachu, ta druhá, i kdyby se zveřejnila, nevyvolá nic, i když je svým dopadem daleko závažnější.

Z těch kupčíků se strachem nenabízí nikdo nic. Podávaná řešení třeba panem Okamurou, jsou v praxi neuskutečnitelná, pokud chceme zůstat demokracií.

Přeji klidný rok 2017

3 2
možnosti
Foto

Jak říkal TGM: "Nebát se a nekrást". Jen tohle jednoduché Dvatero by z nás dokázalo udělat silný národ. Jen přijít na to, jak ho implementovat. :-)

Přeju hezký nový rok.

5 0
možnosti
Foto

Do článku jsem nechtěl dávat svou nedávnou zkušenost z Israele. Tam se večer na ulicích žilo, zpívalo, tančilo.

Nikdo se nemračil a mám za to, že se nikdo nebál.

5 0
možnosti