Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Tak mi ten Tvůj článek neustále vypadává a je nedostupný, až to ve mně vyvolává otázku, zda nejde o konec svobody v Čechách!

:-)

1 1
možnosti
Foto

neměl by, je stále v pořádku. Díky Bohumíre.

0 0
možnosti

R^

Soudruh, velkomožný hradní Pán, jeho komunistická eminence, je konečně srovnávána do zákonných mezí. To je jiskřičkou naděje pro naši svobodu a demokracii!

:-)

3 0
možnosti
BV

Autonomie vysokých škol a akademické svobody jsou ve světě vyjádřeny mimo jiné i tím, že profesory přímo jmenují příslušné správní orgány dané univerzity. Je to zcela běžné třeba v USA či Britanii. Proces k ustanovení (plného) profesorou pod definitivou je třístupňový, pokud v není povýšení schváleno musí dotyčný danou universitu opustit. Titul profesora je přímo svázán s danou univerzitou např profesor filozofie na Harvardu. Na jiné univerzitě může působit na pozvání jako "hostující profesor". Tato praxe limimituje počet definitivních profesorů - univerzity si prostě i z ekonomických důvodů nedovolí jmenovt více profesorů než pro které mají pozice ve výuce či výzkumu.

Je zajmavé, že čeští akademici, kteří se ohánějí autonomií vysokých škol a akademickými svobodami se zarputile brání, aby zrušena praxe zavedená za C.K. mocnářství, kdy si císař udržoval nadvládu i nad vysokými školami jmenováním profesorů. Prezident a řada dalších osobností opakovaně navrhovali přenesení pravomoci jmenování profesorů přímo na vysoké školy, jak je to běžné ve světě, ale akademické sbory se tomu zvýšení svých pravomocí a samostatnosti zuřivě brání. Proč asi?

Některé důvody jsou nasnadě:

1) Slavnostní jmenování a podpis prezidenta mají větší prestiž než pouhé jmenování v rámci univerzity s podpisem rektora

2) Lze jmenovat libovolný počet profesorů s titulem, který platí všude - jako důsledek máme přeprofesorováno - profesoři mohou jako profesoři působit kdekoliv i mimo svůj obor. Není dostatek funkčních míst pro profesory.

V době mého studia byl profesorem jen vedoucí katedry, případně přednášel bývalý (emeritní) profesor ve výslužbě. Ostatní funkce při výuce zastávali asistenti a docenti.

3) Alibismus - zodpovědnost za jmenování nevhodného kandidáta je přenesena na prezidenta a ten jií nemá právo odmítnout!?

2 2
možnosti

A opět mi rekonstruovaný článek zmizel! Proč?

Tak mi ta poznámka přecejen definitivně zmizela! Proč?

Protože jsem chtěl vyjádřit nesouhlas?

Soudruh velkomožný neuznává a soustavně porušuje akademické svobody. Ty svobody, které kromě doby komunistů, zde platili již od dávného středověku, nejméně od vlády Karla IV.

A nesouhlasím hlavně s tím, že nechápu, proč by se prezident nemohl účastnit špičkového akademického života v zemi alespoň jmenováním profesorů. :-)

0 0
možnosti
JK

J27a21n 68K21o26z19l33e40r

28. 4. 2018 10:03

Zeman sice není Bůh ale Vy máte velké mezery ve vzdělání když tvrdíte že v naší Republice byl komunismus, pokusím se opravit Vaši mezeru takže v minulých letech tady bylo komunistické zřízení nikoliv komunismus, tento stav je Vámi mylně označován. Byl zde kapitalismus, socialismus pozdějí rozvinutý socialismus , tyto stadia ve vývoji společnosti jsou jen přechodovým stupněm ke komunismu ke kterému ať chcete nebo ne lidstvo ve vývoji musí nutně dojít a pokud chcete vědět co to znamená přečtěte si příslušnou vědeckou literaturu a nenechte se svést tlacháním nevzdělaných politiků kteří tomu moc nerozumí a jen papouškují něco o komunismu

1 2
možnosti
Foto

Děkuji za vstup.

Je možné, že nejsem vzdělaný, to nemohu posoudit já. Nicméně - postavit celý příspěvek na tom, že zde sice nebyl komunismus, ale jen komunistické zřízení tak trochu zavání argumentační chudobou.

Jsem rád, že nedošlo k finální podobě zřízení vám milé filosofie dle marxismu - leninismu, jako to bylo třeba v Kambodži /zrušení peněz a vyvraždění zhruba třetiny populace/, případně dnes ještě Severní Korea /kde jsou hladomory/.

Chápu, že jsou jedinci, kteří po podobném "spravedlivém světě" touží. Budou vždycky a nebude jim stačit argumentace, že v žádné zemi se to zatím nepovedlo a tam kde to zkusili, to končí koncentrákem a vybíjením vlastních obyvatel.

Nicméně -pakliže tak dychtíte - pak máte samozřejmě možnost rozdat všechen svůj majetek a spoléhat na blahobyt poskytovaných služeb státem.

Jinak ovšem - můj blog byl o zcela něčem jiném. Mám pocit, jestli jste to náhodou nechtěl napsat jinde?

4 0
možnosti
BM

Máte pravdu že prezident není bůh. Ale na rozdíl od bezpohlavního a neviditelného vševidoucího a zlapodporujíciho boha jsem ho už viděl.

2 2
možnosti
Foto

A padl jste ve zbožné úctě na kolena? ;-D

0 0
možnosti
Foto

Karma. Miloš Zeman sice bůh není, ale myslí si to o sobě.

5 1
možnosti
Foto

Nejspíše bude časem překvapen....díky za návštěvu.

1 0
možnosti
Foto

L18e75o22š 49R88y52š42k24a

28. 4. 2018 8:40

Díky za tento rozbor faktů. Samozřejmě dávám karmu. Nechápu, že se přesto najde řada lidí, kterým božství prezidenta imponuje.

5 0
možnosti
AL

Někomu imponuje prezident Zeman a jiným zase občan Ošťádal. To záleží na naturelu každého člověka.

"Prezidentův mluvčí již dříve uvedl, že kontakty s StB byly důvodem pro odmítnutí docenta Ivana Ošťádala. Zeman v souvislosti s tímto důvodem dodal, že existuje takzvaný vázací akt a že s komunistickou tajnou policií spolupracovala i kandidátova manželka."

Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/zeman-rekl-proc-odmietl-podepsat-jemnovani-tri-profesoru-pmb-/domaci.aspx?c=A150507_172218_domaci_cen

1 2
možnosti
Foto

Karma, soudruh prezident Zeman je úplně něco jiného.

4 0
možnosti
Foto

Taky bych věděl....;-D. Díky za vizitaci

0 0
možnosti
Foto

Asi byste nebyl nadšen, kdybyste měl podpisovat nějaké listiny, za jejichž obsah nemůžete dát ruku do ohně.

3 5
možnosti
Foto

To dělá každý ředitel školy, podepisuje maturitní vysvědčení.Funkce prezidenta při podepisování ruzných dokumentu je také pouze symbolická.To je třeba si uvědomit a ne si hrát na šéfa,který o všem rozhoduje....

8 0
možnosti
Foto

dík Jani za návštěvu. Přeji krásnej víkend.

0 0
možnosti