Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

V rámci objektivity a vyváženosti by bylo dobré zmínit i kauzu politika z TOP09 a zároveň primáře sokolovské nemocnice p. Straky, který veřejně vyzval k otrávení Okamury kyanidem.

Myslím, že ta nenávist mezi vládnoucími stranami a opozičními je vzájemná. Mezi námi - raději nesmysly na nástěnkách než zabíjení lidí kvůli politické nenávisti - právě toto totiž dělali komunisti a nacisti.

A ještě zmíním druhý fakt - obecná ekonomická, politická, sociální devastace, která nastala po uchopení moci ze strany liberálně progresivistické pětikoalice je naprosto srovnatelná s panováním komunistické strany neblahé paměti. Liberálním neobolševikům se dlouhodobým důsledným prosazováním bolševického hesla "kdo není s námi, je proti nám", pronásledováním ideových oponentů a agresivním vymýváním mozků části populace podařilo zcela rozdělit tuto společnost. Hluboké rozdělení společnosti jde napříč přáteli, rodinami, známými. Zkrátka, s panováním pětikoalice opět začalo platit ono Krylovo: syn otce nenáviděl, bratr bratru škodil.

A ty nástěnky? Ty jsou pouze důsledkem něčeho mnohem hlubšího, spojeného právě s hlubokým rozdělením společnosti...

3 1
možnosti
HH

Aneb proč já, když Pepíček také rozšlápl bábovičku...

1 0
možnosti
DR

Nejspíš byl holt na instruktáži u jednoho nejmenovaného místního blogového doktora, který také spíše agitoval než léčil.

2 1
možnosti
Foto

To je hloupé i na tebe, Daníku

3 1
možnosti
PC

Zásadní prioritou pro mne (a myslím, že pro většinu pacientů) je lékařova profesní zdatnost a jeho přístup k pacientovi.

Vše ostatní, co nesouvisí s pacientovým zdravím, může být (a většinou také je) každému pacientovi zcela ukradené.

P.S. Myslím, že daleko horší něž nějaká zcela bezvýznamná (i když velmi trapná) politická agitka byl v době covidu nevídaný arogantní přístup mnohých (ne-li většiny) lékařů, kteří se v rozporu s Hippokratovou přísahou podvolili tehdejším vládou nezákonným "opatřením" a to se všemi důsledky z toho vyplývajícími.

0 2
možnosti
PC

* "....tehdejším vládou vyhlášeným nezákonným "opatřením", a to se všemi ...."

0 2
možnosti
Foto

Docela by mě zajímal názor autora na sokolovského primáře Martina Straku z TOP09.

https://1url.cz/JuNAO

5 0
možnosti
ZZ

To obzvláště odporné !!!

Neznám žádného primáře, který by měl takové vulgární vyjadřování, blízké naprostého primitiva, jako on.

6 0
možnosti
JZ

tento článek nepoukazuje na problém etický, ale na to, že v Litoměřicích musí být opravdový nedostatek doktorů, že si to nějaký lajsne. Kolik lidí asi s radostí svěří své zdraví postavě z dementní části spektra? Já mám hlavu i z toho, že vím, že tahle individua se mnou jezdí po té samé dálnici

7 1
možnosti
Foto

Karma. Neřekl bych, že se jedná o tvého kolegu. Jedná se o člověka, který vystudoval medicínu. Tam s etika (obecná) bohužel nepřednáší. Vnucovat nemocným lidem svůj názor je poněkud prasácké. Jak vím, že jsou nemocní? Co by asi jinak dělali v čekárně u lékaře.

Vašek

11 0
možnosti
Foto

O tom píšu, Vašku. Je s podivem, že to někteří blogeři nepochopili. Mně vůbec nevadí, koho pan kolega volí, co si myslí a jak reaguje. Jen se vymezuji vůči politické agitaci na místě, kde to nemá co dělat.

7 1
možnosti
MB

No jo, někdo má politickou agitku vylepenou v čekárně u ordinace, jiný má politickou agitku na Internetu. Je to tedy prašť jak uhoď. Mluviti stříbro, mlčeti zlato.

10 12
možnosti

Nikdo zde přece netvrdí, že lékař nemůže zastávat a prezentovat veřejně své názory. Řeč je o tom, že by k tomu neměl zneužívat prostředí své ordinace z důvodů, které pan doktor jasně popsal.

17 2
možnosti

Psychopatie se nevyhýbá ani vysokoškolákům!

Zatím jsem nepotkal ani jednoho stoupence Tomio Okamury, který by nejevil příznaky psychopatie. Jejich myšlení je přísně omezeno alternativním myšlením na podkladě ruské desinformační hybridní války. Diskuse s nimi není možná. V medicíně se vždy cítí být chytřejší než lékaři po celoživotním vzdělávání a praxi. A stejné je to v politice. Oni ví a ostatní jsou hloupí.

Doufám, že přes veškeré tlaky ke ztrátě naší demokracie z nejrůznějších stran, že Češi nejsou hloupí, a že se nenechají připravit o liberální demokracii, občanské svobody a právní stát!

U nás máme stoupenců alternativního myšlení 15-30%, ale na Slovensku je to prakticky polovina občanů! Pokud se tam jistá politická strana spojí s mafií a kmotry, bude to zlé! A to ani Slovákům nepřeji! Modleme se za ně!

8 10
možnosti
Foto

To by mě zajímalo, v jaké sociální bublině se pohybujete.

V mojí sociální bulblině žádný volič SPD není. Většinou volí ODS, ANO, TOP009 nebo STAN.

5 0
možnosti
Foto

Zřejmě příklad toho, že inteligence umožňující vystudovat VŠ může být vzdálená inteligenci sociální.

15 1
možnosti
MS

Jak vidno z diskuze pointa článku je upozaděna a přitom je jasná a srozumitelná. Já osobně bych měl taky problém nechat se ošetřit od lékaře, který by měl čekárnu a možná i ordinaci vyzdobenou údernými hesly a erudice lékaře v tom fakt nehraje roli. To bych opravdu musel být v bezprostředním ohrožení života (nikoli zdraví), abych k takovému lékaři šel a pořád bych neměl záruku, že před samotným ošetřením by se mě neptal na moje volební preference.

9 0
možnosti
Foto

Tak to se budete muset vyhnout i ordinaci pana Vodvářky.

Já váš postoj chápu. Asi bych měl taky problém s lékařem, který se bude profitovat jako extrémně politqicky angazovaný.

Problém pana Vodvářky je v tom, že kritizuje jiné za to, co dělá sám.

6 14
možnosti