Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kupodivu, musím dát v tomto případě Tomáši Halíkovi za pravdu a Vám karmu R^

0 0
možnosti
Foto

O Halíkovi si nemyslím nic dobrého, ale jeho vyjádření ke hře Naše násilí, vaše násilí mi znělo jako hlas rozumu mezi hloupými výkřiky netolerantních hlupců.

Že dám někdy karmu článku chválícímu Halíka se zdálo nemožné, ale vy si ji zasloužíte a přeneseně v tomhle případě i Halík.

1 0
možnosti
JH

Zlobil mne trochu počítač a tak budu stručný. Nejsem fanda Halika z řady důvodů, někdy to možná probereme. Kdysi jsem si prostudoval i pár jeho knih. Ovšem nenapadám ho, ale ani nečtu.

0 0
možnosti
JU

Halík je pro mě naprosto odporný člověk, jehož nejvýraznější vlastností je přetvářka. Jsem naprosto přesvědčen, že ani nevěří v Boha.Ale já v něj nevěřím, ale na rozdíl od něj si na to ani nehraji.

6 2
možnosti
OU
Foto

Pak jste ovšem šťastný člověk, neboť v megapoli, kde žiji, je podobných jen poskrovnu.

0 0
možnosti
Foto

Arogance a narcismus pana Halíka je naprosto děsivá. Někdy pochybuji, jestli toto stvoření je vůbec lidského rodu. Neobyčně chudý duchem je pan Halík.

8 5
možnosti
OS

Za to vy by jste mohl přednášet etiku.

2 0
možnosti
JS

J43o93s30e21f 24S10u26k

31. 5. 2018 0:03

" V té hře vůbec nejde o ‚Ježíše znásilňujícího muslimku‘, nýbrž o protest proti světu, v němž se vše – i svaté symboly náboženství – zneužívá k rozdmychávání nenávisti jedněch proti druhým..." Dobrá, ale stále mi z toho vychází, že tento muslimský soubor zcela jistě nešíří lásku a porozumění, ale spíše rozdmýchává nenávist, a že na místě tedy není jeho obhajoba jen proto, že ho kritizuje i Sládek a spol..

7 1
možnosti
MS

Obávám se, že Halík vadí zejména proto, že reprezentuje to lepší z našeho svědomí.

Třeba Ježíš by neměl v současných volbách šanci. Byl by brán elektorátem jako slabý, vítač a moc hodný. Případně by si jeho protivníci něco vymysleli.

4 6
možnosti
OU
JC

J85i50r43i 51C33e22e

30. 5. 2018 22:25

Nějak mi uniká smysl adorace egomaniackého prolhaného pokrytce. Charakteristické je, že Halíka obdivují především ateisté, esoterici a osoby bez pevného hodnotového systému...

Podobní myslitelé jsou pak schopni v souvislosti s Halíkem mluvit o "pevných a neměnných" postojích.

Halík sice politiku fakticky neovlivňuje, ale z celé jeho bytosti čiší, jak moc jej absence jeho vlivu frustruje, viz jeho prohlášení o tom, že nebude kandidovat na prezidenta, neboť jej občané nejsou hodni...

8 2
možnosti
KC

Myslím si, že pan Halík prohrál všechno, co prohrát mohl. Pro mne, jako křesťana, jsou jeho extempore vykřičníkem a odstrašujícím příkladem, jak se katolický kněz prezentovat nemá. Za to sbírá prestižní ceny, což svědčí o tom, v jak bídném stavu je dnešní transatlantická civilizace.

7 3
možnosti
KC

Vím, že jsem vůči panu Halíkovi tvrdý, ale je tomu tak z více důvodů. Jedním z těch hlavních je fakt, že globální společnost není zralá na v tak masové podobě na mísení populace, namísto obohacení a kulturní konvergence vznikají paralelní společnosti, ghetta, kulturní nesnášenlivost, neslučitelnost, sociální deviace... Sami Němci dnes začínají chápat, že tento experiment selhal a přináší dnes i do budoucna naopak obrovské problémy, jejichž řešení může být nad síly konkrétní společnosti. Pan Halík tento fakt ignoruje. Jeho slova sice zní humanisticky, ale důsledky jsou utopií, která se nám brzy vymstí.

0 0
možnosti