Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Rusko nemá co nabídnout, technologicky je ještě v pleistocénu.

---------------------------

Fascinuje mne, jak a kde autor zjistil, že Rusko je v technickém rozvoji na úrovni čtvrtohor. V roce 1962 např. pan Landau obdržel v nemocnici Nobelovu cenu (viz: https://cs.wikipedia.org/wiki/Lev_Davidovi%C4%8D_Landau). O vynálezcích ve vojenské sféře ani nemluvě. Takže nutno doplnit informace.

0 0
možnosti
Foto

Pane Skáceli, Můžeme plácat jmény o stůl. Já nikde nezpochybňuji, že se ve velkém národě může narodit génius /Landau byl Žid, to jen na okraj/. Podstatou je implementace poznatků vědy do života lidí. Tedy, jestli přínos fyzika Landaua, případně dalších vynálezců, obohatil všechny členy společnosti. A teď mi prosím řekněte, jestli si opravdu myslíte, že ruské výrobky /vyjma raket s účelem destrukce cizího území/ jsou nějak přínosem pro tamní společnost, případně pro světové společenství. Znáte nějaký ruský výrobek, po němž byste šáhnul raději, než třeba po japonském či českém? (nemyslím vodku ani machorku). Pakliže ano, dejte to sem...

4 0
možnosti
Foto

Karma. On je to nešťastný člověk, celým okolním světem zavile ohrožený. Vedle Austrálie, která se tak nádherně skví v oficiálním seznamu nepřátel Ruska, je absolutně největší hrozbou Antarktida, která může obklíčit Rusko skutečně ze všech světových stran.

3 0
možnosti
JL

Pane Tomáši Vodvářko. Musim vsem zdelit, ze takovou "konverzaci" pod clanke na iDnes jsem dlouho necetl. Toho smichu bylo mnoho. Dekuji uprimne vam i panu Jiroutkovi. Konverzace k popukani....??!!

0 0
možnosti
Foto

Pane Limo, pan Jiroudek "diskutuje" rád, pořád, u všech a o všem. Považuji jej osobně za maskota blogu idnes.

1 0
možnosti

Bohužel, nedělejme si iluze, možná už skoro polovina politiků si dělá zuby na puč! Podobný pod ochranou ruských tajných služeb provedli komunisti ve svém Vítězném Únoru 1948!

1 0
možnosti

Putin by to nedelal, neverit, ze na UA rychle dosadi proruskou vladu. Dlouhodoba valka neni jeho styl

3 1
možnosti
JK

Zkrátka myslel jako rusák, zatímco Ukrajina už aspoň částečně jako civilizovaná země.

2 0
možnosti
JS

Fráze typu diktátor, nemá nic než zdroje, jen ukazují omezenost pohledu západně naprogramovaného rusofoba..

Co jiného je nám dovoleno říkat posledních 30 let, kdy jsme se stali majetkem západu?

Proč se tak západ snaží přiblížit k Rusku, když to nemá nic co nabídnout? Proč je pro NATO hlavním nepřítelem Rusko, když v článku 1 má napsáno, že řeší spory mírovou cestou?.

Jedno vám řeknu- nikdy proti Rusku. Dobře si to zapamatujte.

Bratrovražedná válka jede na Ukrajině od 2014 po převratu inscenovaném západem a upálení 50 rusky mluvící h v Oděse. To jste asi už zapoměli.

Rusko války nezačíná , Rusko je končí.

A jak zvítězit nad Ruskem?

Nijak.

Smiřte se s tím.

A v odpovědích se chovejte jako slušně vychovaní lidé, fráze typu putinův agent, filcka je zbytečné používat.

3 14
možnosti
JU

"Co jiného je nám dovoleno říkat posledních 30 let" - kdo komu brání říkat něco jiného? A jakto, že vy něco jiného říkáte, když údajně nemůžete?

Ohledně Ruska...je to obrovská země se 144 miliony obyvatel. Co dalo světu? Mnohem menší Německo má 4 prémiové značky automobilů + spoustu technologických, farmaceutických a potravinářských firem, Japonsko má rovněž světově proslulé automobilky + technologické firmy, Jižní Korea je na své poměry 50 milionového státu technologický gigant, podobně jako Taiwan. Švýcarsko - co firma, to záruka kvality (kromě Acronisu). O Spojených státech nemá smysl vůbec hovořit, ty Rusko drtí ve všech oblastech a většina novodobých vynálezů pochází právě odsud. Je třeba uznat, že USA mají více než 2x více obyvatel, ale ten rozdíl je obrovský. Rusko je ekonomicky na úrovni Itálie a to má na rozdíl od ní obrovské nerostné bohatství, které je hlavním pilířem jeho ekonomiky. Co dokáže vlastnictví takového bohatství, vidíme ve Spojených arabských emirátech. Tam neměli před 60 lety nic. Jediné, co Rusko má, jsou pochopitelně těžební společnosti, obrovská výroba zbraní a nějaký ten vesmírný program, protože potřebuje pro svoji propagandu nějakou výkladní skříň. Máte doma ruské auto? Mobil? Počítač? Berete ruské léky? Všimla jste si, kolik produktů ubylo v nabídce našich supermarketů po invazi? Proč děti bohatých Rusů studují na Západě a ne děti bohatých Amíků či Němců v Moskvě?

Západ se snaží Rusku přiblížit? V čem? Počtu vražd? Korupci? V odstraňování příslušníků opozice? Ve vyhrožování?

12 0
možnosti
Foto

Lidé, kteří obhajují toho šíleného rusáka obhajují zároveň šíleného němčoura, protože Putin je jako reinkarnace Hitlera. Sám to potvrdil tím, když nám sdělil, že Polsko vyprovokovalo Hitlera k rozpoutání 2SV. No a na obranu sudetských Němců také Hitler nemohl konat jinak, než Mnichovskou dohodou. Nám sdělují. No a když to tak vezmu, tak Hitler byl mnohem lepší než Putin, protože obsazení Čech a Moravy nemělo tak tragické důsledky, jako speciální vojenská operace rusáků.

13 1
možnosti
Foto

Mohl jednat jinak = hůře. Použít zbraně hromadného ničení, třeba na krytí ústupu ...

1 0
možnosti
Foto

Sebevraždu nelze vyloučit ani u diktátorů

0 0
možnosti
MD

Presne. A markantní je to srovnání s Čínou. Přitom historických paralel osudu Ruska a Číny by se naslo spousta, od vpadu Mongolu pres genocidni vpad německých fasistu / Japoncu po silenstvi Stalina a Maa. A presto je Čína, přes tisíce možných výhrad, uplne jinde. Protože má 5000 let trvajici historickou tradici, Konfucia, budhismus? Nebo protože na Tenga navazali, aspon v zasade, dalsi, zatimco Gorbačov byl vlastne zatracen? Kazdopadne jsem moc rad, že mezi US a Cinou doslo po SF summitu k oteplení vztahu.

7 0
možnosti
JL

"Co jineho mohl Putin delat"? Odpovim Vam pane Vodvarko, Tedy to co mu jde nejlepe:

1, Jezdit na koni s obnazenou hrudi

2, Norit se do morskych hlubin a lovit amfory (samozrejme patricne vylest eny)

3,Letat na rogalu a vest tazne jeraby

4, Zajistovat ochranu ohrozenych tygru sibirskych atd. atd. atd.

Nikomu tim neublizil, nikdo si na nej nestezoval...

Co lepsiho by si mohl prat?

16 0
možnosti