Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DH

D68a53v74i77d 30H77o78r50á13k

18. 11. 2021 22:03

Tak jsme oslavili 17. listopad konečně bez komunistů, ale listopad je jedním z měsíců, kdy bylo a je velice mnoho příležitostí co oslavovat, nebo na co, či koho vzpomenout.

A možná bych vám pane Vodvářku připomněl jedno téma spojené s dnešním datumem, které byste v duchu svých literárních vloh zpracovat jako nějakou takovou kondolenci či vzpomínku na našeho posledního Československého pana soudruha presidenta Gustáva Husáka, který nás opustil přesně před 30. roky.

0 0
možnosti

R^

Konečně vrcholí náš Listopad!

Komunisti a jejich sekundanti mizí z politické scény, postupně zmizí tandem Babiš-Zeman, ještě potřebujeme dát postkomunistické, překabátěné oligarchy i s vládnoucím oligarchou do ústraní, nahradit komunistické lži, závisti a nenávisti úctou k pravdě a úctou k druhému člověku!

A pětikoalice může převzít zemi na nové cestě návratu k liberální demokracii! Už nám stojí v cestě jen populisti a nacionální socialisti, kteří svým falešným národovectvím stále získávají simplexní lidi!

:-)

4 0
možnosti
DR

No to jsem fakt rád. Za to si fakt hodně koupím.

2 4
možnosti
JL

Ano, mate pravdu, pane Tomáši Vodvářko. Bez komunistu, slava!!! Jenze....!

Jen jaksi ne bez mysleni, ktere nam vtloukly do hlavy. Jsme stale stejne naivni, nemohouci a lini, jako za dob minulych. Cekame na vedeni statu v dobe, kdy mame vytvaret republiku sami. Podle ucebnic tech, ktere chceme dohnat a tim ziskat bohatstvi jako oni. Vytvorit koncepci statu, ktery tyto sny nebude brzdit. ale bude je podporovat.

Vytvorit koncepci vedeni statu bez tech malichernosti jako "koalice, prepocet mandatu, sestaveni vlady z "bublin" politickych stran a hlavne presne rozdeleni MOCI, to aby si kazda hrala na svem pisecku. Nedokazali jsme to ani po 28 letech. Ukazka te lenivosti, naivity a nemohoucnosti mysleni je primo ohromujici. S posledni volbou jsme vsak ukazaly ten maly krucek. Letargie trochu odpadla a my jsme mely vidinu neco zmenit. Dobre znameni. Jen pokracujme.

Ukolu je nemalo. EU je ten vnejsi ukol. Vnitrni domluva o nasi existenci v teto Unii je nutna. Stanoveni presnych premen je ta dulezita koncepce sily.

CR je ten vnitrni ukol. Usporadani vedeni statu v system odpovidajici dnesni dobe. Presny, jednoduchy a prace schopny, to je take dulezite prostudovat a podiskutovat.

Mozna kladu velky duraz na ty vysledky posledni volby. Chci jen podporit ten maly krok. Snazim se sam sebe usvetcit v moznost toho vseho dosahnout.

0 0
možnosti

Předpokládám, že mluvíte pouze za sebe.:-P

3 0
možnosti
Foto

Generálové často připravují armádu na minulou válku. Pěkný sedmnáctý, dnes se mi na Národní ani nechce vzpomínat. 

1 3
možnosti
ZZ

Že zelené mozky jsou jaksi opožděné, je běžné ve všech státech světa.

Vzpomínáte si na rétoriku a praktiky komunistů před r. 1989 ?

Stejnou rétoriku nyní mají i politikové a přívrženci 5 ti koalice.

;-(

0 5
možnosti
DH

D69a90v66i24d 17H26o51r49á98k

17. 11. 2021 12:49

Za otevření tohoto tématu Vás skutečně obdivuji pane Doktore!!

Ale očekával jsem zde mnohem živější a širší s Vaším tématem souznící diskusi, ale přestože tento Váš jistě náročně od brzkého ještě temného a chladného podzimního rána zpracovávaný výtvor oslavující tuto zmíněnou skutečnost se prozatím od ostatních, až na skutečně pár výjimek, nesetkal s nějakým přílišným ohlasem a jistě Vámi očekávaným aplausem.

To mne skutečně vůbec, ale vůbec nepotěšilo. A tak jsem si dovolil podívat se do Vaší privátní sféry, kde jsem tušil že bude tento literární poklad také uložen. Ale tamní diskusní nicotnost ještě více prohloubila mé zklamání.

Tohle, a zejména takovýto trapný diskusní výsledek si jako stále ještě redakcí a administrací vedený VIP- Bloger skutečně nezasloužíte;-(

0 4
možnosti
DH

D90a19v22i15d 12H12o60r27á47k

17. 11. 2021 13:03

Snad jediným vysvětlením k této skutečně slaboučké diskuse k tomuto nosnému tématu může být skutečnost, že většina čtenářů a potencionálních obdivovatelů Vaší literární tvorby je v tuto dobu účastna na slavnostních vystoupeních a manifestacích spojených s jedním, druhým či třetím k tomuto datu uvedeným významným tématem, která si dnes připomínáme. Nebo někteří ještě využívají jednoho z posledních volných dnů tohoto roku, aby před přicházejícím zimním obdobím zabezpečili a provedli nezbytná opatření u svých rekreačních objektů a doufejme, že diskuse se snad mnohem více tzv. "rozjede" až později ve večerní době.

0 4
možnosti
ZZ

Hrob Klementa Gottwalda jsme pouze nahradili jinými památníky a ikonami.

;-)

3 9
možnosti
JL

Jen tech obeti tech 238 justicnich vrazd, jejichz "rozsudky" justicni vrah Gottwald podepsal, uz nevzkrisime. Ani ty kteri byli zavrazdeni pri pokusu o prekroceni hranic a o unik z komunistickeho raje uz taky nevzkrisime. Ani ty kteri zahynuli v komunistickych koncentracnich lagrech na Jachymovsku a Pribramsku.

S Gottwaledem si je roven, pouze Emanuel Moravec!

4 0
možnosti
DH

D16a54v42i48d 22H32o39r15á43k

17. 11. 2021 10:13

Hluboká poklona Vám pane Doktore za tuto jistě náročnou studii a zamyšlení, kteréžto by si zasloužily aby na základě Vaší úvahy byl dnešní den, 17. listopad jakožto Státní svátek, kromě již zavedených titulů jakými se tento datum může chlubit a kterými jsou:

"Světový den předčasně narozených dětí", dále pak

"Mezinárodní den studentstva" a také

dnes bohužel již trochu bagatelizovaný "Den boje za svobodu a demográcie"

byl ještě na základě Vašich podkladů a této Vaší obdivuhodné a smysluplné literární práce ještě rozšířen o nějaký další titul spojený s touto úvahou a významem, který té zmiňované skutečnosti přikládáte.

A jaký to si nedovolím nějak navrhovat a ponechal bych to na Vás a Vaší invenci, neboť Vy jistě máte již nějaký vhodný další titul pro doplnění této série hesel pro tento významný datum jistě připraven a nebo budete schopen nějaký úderný titul schopen stvořiti a uplatnit. Snad třeba i prostřednictvím jakéhosi neziskového společku jejichž aktivit a setkávání se občas zúčastňujete, jak jste konečně dokumentoval před časem v jednom ze svých foto-Blogů z jedné z jejich manifestací na Letné v Praze 7.

Za sebe jsem pak velice potěšen, že budou dnešního večera slavnostně v osvětleny významné budovy a právě dnes si připomeneme Předčasně narozené děti které dnes mají svůj den, který připomíná jejich statečnost a sílu žít, vyzdvihuje práci zdravotníků, oslavuje statečné rodiče a v neposlední řadě nese smutnou vzpomínku na děti, kterým se předčasný příchod na svět stal osudným.

0 12
možnosti

Vy jste jeden z mála diskutérů, na které se velmi těžko reaguje, protože pravidla blogu neumožňují používat vulgarismy.:-/

7 0
možnosti
JZ

J95a30n 69Z89i12e14g88l84e65r

17. 11. 2021 10:13

Zasloužená karma :-)R^

4 0
možnosti