Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

vlasec

30. 5. 2010 23:41
Díky

Líbí se mi váš postoj. Zeptat se syna, koho volit, to ukazuje, že nemyslíte sobecky na sebe. Mnozí lidé také nesledují politické dění, jsou starší než vy a už možná na hranici dožití a přesto jdou volit komunisty, aniž by mysleli na to, jak tím ovlivní život generaci, která teď ještě volit nemůže ...

Zvonění klíčema snad už nebude třeba, myslím, že snad postačí, když nějaká menší strana bude více aktivní i mimo předvolební období. Já jsem volil piráty a kandidoval za ně, ale nepočítal jsem s úspěchem. Strana vznikla poměrně nedávno a nemá za sebou ještě dost dobré práce, na kterou se mohou odkazovat jiní. Doufám, že menší strany i z těch, které nemají přízeň médií, uspějí; nejblíže tomu byla asi Suverenita.

0 0
možnosti

o v

31. 5. 2010 6:59
Re: Díky

Děkuji za Váš názor. No, můj postoj k volbám je spíše nepostoj. Ale děti - potomci by měli začít o politice a vůbec o dění přemýšlet již od té "střední" . Uvítala jsem letošní studentské volby. Já osobně se ke vztahu k politickému dění budu muset vrátit, blíží se důchod...;-D. Ale rozhodně vrátit stejným směrem, směr měnit nebudu, ale stranu, což jsem vlastně udělala již letos...;-)

0 0
možnosti

Georgis Fasulis

30. 5. 2010 20:51
"Zvonění" klidně, ale jen v rámci zákonů

Já si to přečetl v pohodě. Pochopil jsem, že autorka volila malou pravicovou stranu. Je to čistě její volba a nechci ji nijak komentovat. Co komentovat však chci, je závěr, který naznačuje tím tzv. druhým zvoněním cosi na způsob další revoluce, aspoň jsem to tak pochopil. Tady tvrdě nesouhlasím. Buď jsme občanská demokratická společnost, nebo nejsme. Jestli jsme, pak naše "zvonění" musí být slyšet jen prostřednictvím svobodných voleb. Tím neříkám, aby nespokojení občané nevyužívali všech demokratických platforem k vyjádření své nespokojeností - demonstrace, petice atd. - vše ale v rámci platných zákonů.

A pesimismus autorky také nesdílím, zvlášť v těch nynějších volbách jsem ukázali politiklům, že s námi musí počítat. Jinak jen tak mimochodem, za té první, tolik oslavované republiky, to s morálkou politiků nebylo o nic lepší než je dnes. :-)

Hezký nedělní májový večer.

0 0
možnosti

o v

30. 5. 2010 21:11
Re: "Zvonění" klidně, ale jen v rámci zákonů

Děkuji za komentář s nímž lze těžko nesouhlasit. Mně jen není jasné, jak ono "lidové bublání u piva"  převést z projevu "bublání"  do "projevu ve volbách". Je to asi otázka generace, generací, generací našich dětí. Chtěla bych asi přeskákat, co se obejít  nedá. Vám také hezký májový

0 0
možnosti

oldiess

30. 5. 2010 14:42
Nějak jsem nepochopil je-li to báseň nebo próza

Takže se mi to četlo složitě, na začátku rýmy, pak ne, ale řádkování jakože poesie, no v půli jsem to vzdal...:-(

0 0
možnosti

o v

30. 5. 2010 14:58
Re: Nějak jsem nepochopil je-li to báseň nebo próza

To mě tedy mrzí, že jsem Vás zmátla:-(. Ale to je ta svoboda - každý si dělá, co ho napadne...:-(, a pak čeká, jak to dopadne:-).

0 0
možnosti

jarinka

30. 5. 2010 8:01
Být apolitický je normální.

Snad bylo lepší nejít volit, když nevíte, koho. Vlastní děti nás dokážou zblbnout i k volbám. Řeči o občanské povinnosti se nedají brát vážně. Za komunistů také nebyla povinnost volit. Já jsem volit nechodila a žádné zle se nekonalo. Jó, kdybych měla protistátní řeči nebo byla třeba příživnice, to by byla jiná.

0 0
možnosti
  • Počet článků 222
  • Celková karma 6,45
  • Průměrná čtenost 499x
Profesí jsem střelec, svými šípy však již šetřím ;)...