Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pytlík

10. 11. 2011 11:25
Chtěl bych...

Chtěl bych paní Marii poblahopřát, že se jí podařilo překonat démona drog a držím jí palce, ať už nikdy do toho nepadne. Vím o čem píšu: Píšu totiž z pozice zoufalého rodiče, který sledoval, jak se jeho dítě mění v blábolícího debila a věděl, že s tím nic nenadělá. U mě to ale naštěstí dopadlo, zdá se, také dobře.

A zde je moje rada, kterou dávám všem, kteří se ocitnou v podobné situaci: Největším problémem je dosáhnout toho, aby narkoman pochopil, že ON má problém a aby, když se začne léčit, aby tak učinil ze své vůle a ne proto, že si to někdo jiný, byť rodič, přeje. K tomu, bohužel, existuje jediná cesta (a navíc s nejistým výsledkem): Vyhodit toho člověka z bytu a vzhledem k současné praxi ve vymáhání dluhů ho z tohoto bytu odhlásit, protože on dluhy nadělá a exekutor by šel za vámi.

A až narkoman padne na dno, potom možná, opakuji možná pochopí, že musí sám se sebou něco udělat. Takto poučeného člověka je možno (s jistou opatrností) přijmout nazpět a poskytnout nezbytnou pomoc.

0 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1303x
Respekt a dialog. To je Romano Voďori, nový dvouměsíčník pro mládež, tvořený odborníky a zejména dětmi různého národnostního, sociokulturního původu, náboženského vyznání.

Hlavní redakce sídlí v ZŠ Most-Chanov, doplňují ji ZŠ po celé ČR.

Obsahem budou mj. reportáže, rozhovory, zkušenosti dobrovolníků v rozvojových zemích, technické a módní novinky, psychologická poradna, „blešák“.

Projekt realizovaný ROMEA, o.s. je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.

Seznam rubrik