Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

Camino.

2. 11. 2011 1:25
Devcata, zacnete u sebe, poslete to na romea.cz

pokud vim, tak v USA a Kanade, Svycarsku a ve vetsine zemi zapadni Evropy se recykluje....to, co vam tvrdi rodicove, neni pravda....MY vsichni davame :lahve, kartony, umyte prazdne konzervy, papir, kartony. plastove produkty do kontaineru, ktere jsou na "odpad" pripravene....co delate vy?

1 0
možnosti
PK

dolch

1. 11. 2011 21:55
Ono není moc na výběr

Dřív se prodávalo mléko v lahvi, z níž se vyhodila maličká fólie z víčka. Dneska ho jinak než v tetrapaku neseženete. Nebo si jdete koupit do papírnictví pitomý trojúhelník z plastu - no a on je pro jistotu zabalený ještě v jednom, zcela zbytečném plastu. A tak je to se vším. Některé věci se samozřejmě balit musí, ale spousta jich je v nevhodných nebo zcela zbytečných obalech. Klasika jsou třeba hračky - koupíte si panenku a ona musí být zabalena do dvakrát tak velkýho kusu kartónu a 4x tak velkýho zbytečnýho plastu. To se pak těžko něco vymýšlí.

0 0
možnosti
R

roman36c

2. 11. 2011 6:54
Re: Ono není moc na výběr

Dřív se prodávalo mléko v láhvi, která byla velmi těžká, což pochopitelně zvyšovalo spotřebu nafty. Navíc musel být zajištěn zpětný odběr. Což opět vedlo k nárůstu spotřeby paliva. Prázdné lahve je nutné pořádně vymýt. Za pomoci velkého množství vody a chemikálií. O tom co je ekologičtější by se dalo diskutovat. Navíc dřív (u nás) zajišťovaly rozvoz především Avie, které si o nějaké eko normě mohly nechat leda zdát. Trojúhelník se v plastu prodával vždycky, panenky rovněž.

0 0
možnosti
P

petr.n_22

1. 11. 2011 17:11
Tak zrovna NYC...

....třádá a recykluje cca 50% odpadu. Mají tak na to vyhlášku, kdo netřídí, dostane pokutu.

Obecně v USA je to lepší, tříděný odpad odvážejí přímo od domů, takže to naprosté většině lidí nedělá problém.

0 0
možnosti
MP

Martin V2

1. 11. 2011 19:54
Re: Tak zrovna NYC...

A v Čr se i bez pokut třídí více...R^

0 0
možnosti
PH

petrph

1. 11. 2011 16:59
jó hochu to si budeš muse rozmyslet

Jestli budeš socka na podpoře a budeš mít opravdu dost času bez práce někde bloumat a vyhledávat nějaký zboží či  potraviny co jsou ekologický a dlouho vydržej či co. A nebo si najdeš nějakou pořádnou (i slušně placenou ) práci, kde budeš celej den ve stresu a kvaltu že  si sotva najdeš těch pár minut koupit a sníst toho hamburgra. A nebo, i aby ses dostal do těch správnejch kontaktů a zůstal in, si koupil nějaký moderní oblečení co třeba příští rok budeš muset vyměnit...

0 0
možnosti
JD

stagger

1. 11. 2011 16:20
jako gymnasista by jsi mohl zaregistrovat

že je nás jaksi přes 7 miliard. pokud jsi příspěvek vytáhnul ze šuplíku, chce to aktualizovat :-)

0 0
možnosti
MF

falm

1. 11. 2011 16:35
Re: jako gymnasista by jsi mohl zaregistrovat

To by dnesni mladez museli na strednich skolach ucit samostatnemu krtickemu mysleni, presnosti a peclivosti. Jenze presne tohle tento system nepotrebuje. On potrebuje jen hlupaky, kteri budou prezvykovat co jim nadiktuje vlada, potazmo budou prikyvovat bruselskym a americkym "napadum" EU.

0 0
možnosti
  • Počet článků 62
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1303x
Respekt a dialog. To je Romano Voďori, nový dvouměsíčník pro mládež, tvořený odborníky a zejména dětmi různého národnostního, sociokulturního původu, náboženského vyznání.

Hlavní redakce sídlí v ZŠ Most-Chanov, doplňují ji ZŠ po celé ČR.

Obsahem budou mj. reportáže, rozhovory, zkušenosti dobrovolníků v rozvojových zemích, technické a módní novinky, psychologická poradna, „blešák“.

Projekt realizovaný ROMEA, o.s. je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.

Seznam rubrik