Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
YY

Yeback

24. 2. 2008 21:33
Je potřeba strašit národ jadernou hrozbou z Ruska

Všeobecně známý fakt (o goole jste někdy slyšel, pane?) je, že Rusko sice disponuje hlavicemi, ale už ne adekvátními nosiči. Rusové nevedou války pro ropu a jiné zdroje jako USA, Ruská armáda nedisponuje zbraněmi početně srovnatelnými s USA, jejich moderní zbraně jsou ve stadiu technologických prototypů. Rusové IMHO nemají zájem zpustošit Evropu - Rusové chtějí obchodovat a mrtvolám by těžko prodali ropu a plyn...nicméně instalace radaru a raketového systému způsobí jediné - pár moderních zbraňových prototypů se dostane do sériové výroby. Začne se zbrojit. Škoda, že to některé tupé hlavy nedokážou pochopit. BTW radar nás neochrání před útokem raket středního doletu ani před útokem střel s plochou dráhou letu. Raketový systém v Polsku a radar v ČR je předstunutým americkým štítem pro ochranu jejich území. Nic víc a nic míň. Rv

0 0
možnosti

migel

23. 2. 2008 17:25
Hmmm

Byl jsem pro radar, dopsud. Ale kvuli srbskem Kosovu jsem si dal dohromady jak si USA predstavuji dodrzovani mezinarodniho prava. Ted jsem zasadne proti.Rv

0 0
možnosti

clon

23. 2. 2008 18:34
Re: Hmmm

Radar je blbost na n-tou. Iránci a spol. mají leda tak dvě prskavky a Rusáci si nebudou bombardovat vlastní pozemky, když už tady koupili půlku Karlových Varů (v případě zamoření je to kousek).

0 0
možnosti

Saltos Alim.

23. 2. 2008 15:40
Už jde o celý svět.

Vážně si někdo myslí, že současný svět přecpaný raketami a ZHN je možno srovnávat s dobou prvé poloviny  minulého století?  Vážně si někdo myslí, že existuje na světě místo těmito zbraněmi nezasažitelné? A též, že Rusové  by nikdy žádnou neposlali na nás když tu nebude radar , pokud by došlo k válečné hrůze a  jejich generálové to uznali za vhodné? Jak bláhové.  Znovu sláva Gorbačovovi který otevřeně dovedl říct jaký  je  současný svět  po prvých atomových bombardováních a to platí bezezbytku stále - ovšem krom teroristů kteří by neváhali. 8-o

0 0
možnosti

Adam Postava

23. 2. 2008 10:37
Mladí a komunisté

Diskuze o radaru by se dala zjednodušit, že se vede mezi komunisty a nekomunisty, mezi mladšimi a staršími, mezi obyvateli z okolí předpokládaného radaru a ostatních. Ti lidé se nikdy nedomluví. Beru to tak, že ti mladí nikdy nepochopí a doufáme že nezažijí, co by to byla atomová válka a mají srandu z toho, jak si lehat při atomovém výbuchu. Ono stačí, že teď Rusové začali  lítat s bombardéry ruské výroby a atomové bomby padaly i Američanům (třeba ve Španělsku), o spolehlivosti ruské jaderné techniky víme v Česku své od zamoření Česka po Černobylu. Nebo nedávno, Rusové hrdě vyrazí na moře ukázat při cvičení, jak jsou silní  a pak opakovaně prosí, aby jim někdo pomohl vytáhnout jejich ponorky. Takže radar by mohl být i jako pojistka proti selhání jejich techniky.

A že radarem provokujeme? Co kdyby se Rusové chovali tak, abychom se jich nemuseli bát? To mají tolik peněz na zbrojení? Co kdyby je dali Ukrajincům na úklid Černobylu? A.P.

0 0
možnosti

Toto

23. 2. 2008 9:04
Odstrašení.

Myslím, že protiraketový štít ( kterého má být radarová základna v ČR součástí ) je prvek zadržení a zastrašení. Taktéž působily raketové prostředky během studené války. Předpokládáte, že pokud by iránci nebo obecně nějací teroristi získali několik kusů raket, tak by je vypálili přes Evropu s téměř jistotou, že budou ještě za letu zničeny?

0 0
možnosti

Boban

23. 2. 2008 6:01
Radar rozhodně ano.

A nejlépe s velkou základnou, ne nějakých upachtěných 50 vojáčků. R^

0 0
možnosti

Baggerfuhrer

23. 2. 2008 2:17
Morituri te salutant

Asi idealni stav by byl ten, ze by CR mela svou  jadernou vyzbroj v poctu alespon takovem, aby komukoliv ve svete byla schopna dokazat moznost zniceni pripadneho agresora. Na to CR nema, nikdy nemela a patrne nikdy mit nebude. A v podstate to ani nechce. Litva, Lotyssko a Estonsko jsou zeme, ktere maji tragicke zkusenosti se svym sousedem - Ruskem. Putin je agent KGB, zadny "hodny strejda". Standartni ruska mentalita ma velmi daleko k civilizovanosti. Bohuzel podobne, jako to, co mame doma. Nicmene JAKAKOLIV zakladna USA na uzemi CR MINIMALIZUJE riziko opakovani let 1938 a 1968. Proto jsem pro ni, snad ani tolik ne kvuli schopnosti sestrelit sem tam nejakou hlavici, mirici na samotnou USA, jako pro duvod, ze US Army bude rozhodne duveryhodnejsi garant bezpecnosti, nez levicove Ceskodementsko (ted pomijim cast armady CR, ktera snad jedina je ochotna za tento stat bojovat a treba polozit zivot, vsechna cest). Rusko ma cca 5500 hlavic. Kdyz je posle, nase planeta konci. A to vi i Putin.

0 0
možnosti

Ovečka

23. 2. 2008 1:24
nebezpečná přítomnost radaru.

Pokud nechci ,aby na mne byla namířena a případně i vystřelena raketa , tak k tomu především nebudu svým jednáním zavdávat příčinu. Jinak musím s  raketou podle pravidel  tohoto světa počítat. A pokud mi budete  tvrdit , že vy  se  v případě  ohrožení  svého státu -jako ten který má  od těchto prostředků kliku -nezachováte  stejně tak  prostě  lžete. Za blbost se platí bohužel i  lidskými životy.

0 0
možnosti

Shob

23. 2. 2008 0:14
samozrejme

Nasmerovani rakety je otazkou nekolika minut.

I ted nemam pochyb, ze Rusove jsou schopni behem dvou hodin zlikvidovat vsechna hlavni mesta Evropy.

0 0
možnosti

clon

23. 2. 2008 0:00
Ještě

Ještě by to chtělo zpátky milice, pomocnou stráž VB a všem rozdat masky. Když obrana, tak pořádná, ne? Že se vám stýská po branných cvičeních? Pozor - ležet k výbuchu nohama.

0 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2497x
učitel, psycholog, nyní v důchodu

Seznam rubrik