Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

certik_bertik

28. 2. 2012 15:49
hmm

za minulého režimu bylo u nás třeba technické vš uznatelné ve světě, dneska si s diplomem z české vš můžete tak akorát vytřít zadnici.

0 0
možnosti
PH

Rodnok

27. 2. 2012 22:04
dogma "ve škole žáci nepropadají"

že je z komunistické výchovy? Vždyť tehdy se ve škole propadalo, ba i do zvláštních škol posílalo (r. 1988 tam odešly z naší páté třídy 4 děti z 32). Pokud je z komunistické výchovy, tak trvalo docela dlouho, než se začalo realizovat v praxi :)

Jinak na učitele máte hodně špatnou interpunkci...

0 0
možnosti
G

giftig

27. 2. 2012 13:15
Protože se uhýbá "děcku"

Nelíbí se mu matematika- zrušíme. Nechce se jim psát- vymyslíme jiné písmo, z facky mají trauma- zakážeme, někdo se škaredě podíval- zakážeme, škrtlo si sirčičkou- zapalovače musí mít pojistku, u silnice se nechce rozhlídnout- nastrkáme retardéry. A pak se divíme.

3 0
možnosti
N

NumLk

27. 2. 2012 11:52
to mate tak

kdo se neco dovedet a naucit chce, uspeje na kterekoli skole. Jenze v dnesni dobe znalosti ani dovednosti vam k nicemu nebudou, leda tak pro dobry pocit. Celospolecensky uspech ma jen bezpaterni podvodnik. Zarnym prikladem je prava ruka naseho premiera - poradkyne s pochybnym vzdelanim je toho casu jednou z nejmocnejsich lidi v republice a pobira plat o kterem kdejakemu einsteinovi se ani nezda. Kdo by se prosim v tomto svete namahal pro dobre znamky a vyznamenani?

2 0
možnosti
JN

namestii

26. 2. 2012 23:05
Mám trošku dilema

Souhlasím s diskutéry, kteří by přitvrdili v přijímačkách, kteří by byli nekompromisní s podprůměrnými. Ale... ...Jsem jeden z těch, který byli na hranici průměru a se zvyšujícími se nároky jsem klesal do podprůměru. Ne proto že bych byl hlupák, ale prostě se mi nechtělo... to je věta, která mě provázela 3/4 života: "ty kdyby jsi chtěl". Já opravdu do svých 21 let nechtěl... jenže to už jsem byl ve 3. semestru na vejšce. .-) ... Jenže, pak přišla šance, můj sen a já začal chtít. Opustil jsem vejšku, začal pracovat a realizovat se, po 4 letech jsem byl šéfem a po 6 letech spolumajitelem. Už zase přemýšlím o vejšce, ale ne kvůli ostatním, ale chci si rozšířit obzor(y).

Kdyby ke mně vyučující na základce a na střední přistupovali podle reálných výsledků, rovnal bych dnes asi vozíky v Tescu. Díky bohu, za spoustu přimhouřených očí... kdyby nebyly, mohlo se stát, že bych přijal roli rebela se vším co k tomu patří...

Souhlasím s těmi, kteří by přitvrdili, kteří by byli nekompromisní... Ale.

0 0
možnosti
IJ

bojovnik2

23. 2. 2012 20:34
Upadající kvalita školství

je praktickou ukázkou a důkazem škodlivosti, nesmyslnosti a lživosti slavné "neviditelné ruky trhu", místo vzdělaných, čestných lidí chrlí soukromé školy jednoduché podvodníky s doslova a do písmene, koupenými diplomy.

1 0
možnosti
JN

namestii

26. 2. 2012 22:33
Re: Upadající kvalita školství

Poptávka po pouze "Vysokoškolsky vždělaných" klesá. Dnes musí člověk i něco umět.

... Mohu porovnat dva mně známé "případy" - jeden poctivě dodělal Ing. na VUT - podnikatelská fakulta. Druhý za sebe posílal na některé zkoušky kamarády.

Ten druhý by měl být horší, ale světe div se, je to bedna. Jen měl pocit, že potřebuje titul.

Ten poctivě vystudovaný (s vynikajícím prospěchem) je naopak nepoužitelný trouba.

Jenže co s tím?

0 0
možnosti
ML

šelma6005

23. 2. 2012 17:49
S něčím co píšete nelze vůbec souhlasit

Z vašeho článku: "K tomu přistupuje i dogma, přejaté z teorie komunistické výchovy, že ve škole žáci nepropadají. Jeho uplatňováním vychováváme žáky k neschopnosti překonávat překážky, k přesvědčení, že není nutné pracovat, že není nutné respektovat příkazy nadřízených, protože nakonec přijde bezpracný zisk."

Tak tohleto je naprostá blbost, nepravda. Na základce, i na střední jsem měl spolužáky kteří věru že propadli. A v prvňáku na střední nám třídná zdůrazňovala, že jsme výběrová škola a kdo nebude makat, půjde. Začínalo nás 28, skončilo nás 24. Právě že dnes se praktikuje to, že žák nesmí propadnout a tato praxe začala po 89.roce. Právě že dnes se rozdávají známky pouze za účast na vyučování. V dobách kdy jsem studoval, tedy za totáče, málokterý předmět byl "za účast".

Komouši jsou už přes 20 let mimo hru a někteří přesto pořád všechny současné průsery na ně svádí. "Komouši mohou i za potopení Titanicu" - příště to zkuste třeba i s tímto titulem.

1 0
možnosti
M

mravenecnik

23. 2. 2012 17:03
Výstižně napsané

Děkuji Vám za tak přesné charakterizování situace našeho školství. Není co dodat.

0 0
možnosti
KK

cihlarka

23. 2. 2012 14:52
Chudáci komouši

Komouši jsou dvacet let v tahu, ale stejně se vždycky najde někdo, kdo to na ně všechno hodí.

V základním školství je nejspíš úplně jedno, jestli zvolíte kreativní zábavnou formu učení nebo dril. První se aplikuje v severských zemích, druhé v Asii, a oba tábory se dlouhodobě umisťují ve srovnávacích testech na špici.

Nad tím, proč to u nás jde pod kytičky, není třeba hloubat. Říkají nám to ze všech stran. Chybí nám jasná vize, kontrola a prachy. Pokud bude mít každý ministr pocit, že je nutné přebudovat školství od základů a nejlépe tím, že seškrtá náklady, uvede do života stupidní pravidla a rozjede kupu podivných testů pro testy, tak to lepší nebude.

3 0
možnosti
ML

šelma6005

23. 2. 2012 17:50
Re: Chudáci komouši

R^

0 0
možnosti
K

Koulehranatá.

23. 2. 2012 14:43
0 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2497x
učitel, psycholog, nyní v důchodu

Seznam rubrik