Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HF

Klotilda

11. 3. 2008 8:02
Cena za titul

Školství v ČR tak jak ho znám já, nemá za cíl usnadnění přístupu ke vzdělání ale k získání vysvědčení a titulů.Zabývat se detaily by bylo zbytečné a k mnohým učitelům i nespravedlivé.Bohužel pro uznání kvalifikace musí člověk absolvovat. Vzdělávat se musí ale každý sám.

Zváží -li člověk peníze a čas,které potřebuje k získání vysvědčení nebo titulu je někdy lepší stát se odborníkem praxí a samostudiem.

0 0
možnosti
P9

pavel 99

11. 3. 2008 7:44
Není "demokratické školství" tak trochu protimluv?

Mělo by být opravdu školství "pod vládou llidu"? Obávám se, že je až příliš. Copak chtějí rodiče? Aby děti něco uměly? Nikoli - aby měly pěkné známky s minimálními nároky na ně kladenými. Školství se tomu přizpůsobuje a tudíž nemůže nic naučit. Docela by mne zajímal poměr času, který učitel věnuje výuce nebo "umravňování" žáků. Obávám se, že to "umravňování" pomalu začíná převažovat.

A jak by vypadala odpověď na otázku "co vůbec lid chce"? Stačí nahlédnout, na co vyhazuje peníze. Třeba pověstné "porcování medvěda". Stadiony, dotace sportovních klubů - kolik peněz jde na školy a školní zařízení? (A poslanci moc dobře vědí, čím se "lidu" nejlépe zavděčí.) Taktéž obecní rozpočty. Stadiony, koupaliště, sportovní kluby - školy jsou považovány za PŘÍTĚŽ.

0 0
možnosti
KV

rybizek

11. 3. 2008 6:19
V prvni rade, ceske skolstvi neproslo ZADNOU reformou!

0 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2497x
učitel, psycholog, nyní v důchodu

Seznam rubrik