Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

certik_bertik

9. 3. 2012 14:40
oni

ti profesoři mají většinou úvazek na víc fakultách, takže z toho práva v Plzni nelze obviňovat

0 0
možnosti
PH

petrph

9. 3. 2012 8:58
no ano, kdybych byl diplomat

Tady si totiž musíme uvědomit,za jaké situace probíhá - nebo spíš má proběhnout nějaké jednání o možnosti převodu  plzeňské fakulty pod křídla UK.Za situace kdy se vláda snaží silově protlačit nový vysokoškolský zákon, kterým se významně mění podmínky fungování vysokých škol. Za situace kdy ministerstvo škrtá vysokým školám podstatnou část jejich příjmů a chce je částečně nahradit vybíraným školným - jenomže náhle Dobeš přichází s myšlenkou, že je nahradí nižším zápisným, čili školy mohou zůstat bez peněz. Za situace, kdy už teď studenti i profesoři demonstrují proti rozhodnutí vlády.

Mimochodem, za situace kdy sám ministr školství má nůž na krku kvůli ztraceným dotacím z EU a pravděpodobně během pár týdnů odstoupí, čili jakékoliv jeho dohody či sliby ztratí platnost. Za situace, kdy celá vláda balancuje na úzkém laně korupčních afér a její pád není vyloučen.

Za této situace, bez jakýchkoliv garancí ze strany státu,by to byla ze strany UK prakticky sebevražda..

0 0
možnosti
JSS

strasil

9. 3. 2012 8:58
zní to dobře,ale...

0 0
možnosti
JSS

strasil

9. 3. 2012 9:07
Re: zní to dobře,ale...

je to to zase lepení problému, jak nechat studenty dostudovat na fleku s popichováním místních kantorů! To je hlavní problém.

Myslím, že by naše 3 právnické fakulty všech asi 1500 studentů absorbovaly, navíc možno ještě  v Bratislavě,či jinde.

Pane Vocílko, za 1. je třeba tolik právníků??  Určitě ne - jen hledají fígle, jak vydírat lidi a podniky. A za druhé: Nebudeme držet jen fakultu proto, že existuje za cenu zdiskreditace, která mimochodem nebyla řádně  veřejně vyložena na stůl. TAK TAKTO DO BUDOUCNA NE !!  Pokud nevyčistíme, pak to bude smrdět dále..... 

Ing. J. Strašil st.

0 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2497x
učitel, psycholog, nyní v důchodu

Seznam rubrik