Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DP

Daniel P.

6. 3. 2012 8:00
hezké, ale výchozí premisa je chybná

Vy totiž předpokládáte, že ti, kdo dnes vedou tento stát mají na srdci, aby ten stát dobře fungoval. Ve skutečnosti jde o něco jiného - dostat co nejrychleji maximum peněz tam, odkud jdou nejsnáze odklonit, vygradovat, vytunelovat, nebo jaký z těch milých eufemismů se Vám nejlépe líbí. Když si tedy tohle uvědomíme, a zamyslíme nad jejich konáním, dávají veškeré jejich činy dokonalý smysl.

Politik tady a teď v životě neudělá nic, co by vedlo ke snížení jeho přijmů.

A pokud jde o důchodce, ti nejsou vůbec nebezpeční - důchodci jsou z hlediska politika výborní voliči. Nejlépe ze všech totiž žerou mediální manipulaci "vol pouze ČSSD nebo ODS", a krom toho, nikoho tu příliš nezajímají.

Jen tak si dovedu vysvětlit, že charita, aby vydělávala, vybírá zásadně jen a pouze na trpící děti, a nikdy na důchodce. A taky to, že bežný konzument je pohnut osudy dětí v Africe, ale český důchodce, vybírající před jeho domem popelnici, ho nejvýš znechutí.

2 0
možnosti
DP

Daniel P.

6. 3. 2012 8:08
Re: hezké, ale výchozí premisa je chybná

A ještě dodám k tomu dráždění - politik už ví, co si tu k voliči může dovolit (všechno) a má zaběhlou spolupráci s mediálními experty, kteří jsou sice drazí, ale efektivní, a snadno ty voliče dostanou názorově tam, kde je potřeba. Uvidíme v telce a přečteme si v Blesku a na iDnesu.

0 0
možnosti
PZLV

pipina z las vegas

5. 3. 2012 21:01
Pane Vocelko,

poslal jste tento text přímo panu Kalouskovi? Přimlouvala bych se za to... R^

2 0
možnosti
DP

Daniel P.

6. 3. 2012 8:02
Re: Pane Vocelko,

Posílat tento text panu Kalouskovi je naprosto zbytečné, myslíte si snad, že by ho to přimělo k zamyšlení a obrácení se k lepšímu? :)

0 0
možnosti
JC

medvěd brtník

5. 3. 2012 17:32
Dětí ubývá, ale snížit počet učitelů je špatné.

U nás je cca 130 tis. učitelů a tento počet by se měl snížit o 17 tis., tj. něco málo přes 10 %. Vzhledem k tomu, že klesá porodnost a snižování jak známo jde velmi pomalu, už by bylo na čase s tím začít, abychom nakonec neměli více učitelů a jejich asistentů než žáků. Jinak obecně se snižováním úředníků souhlasím. Jen podotýkám, že třeba min. zemědělství se dnes více než zemědělstvím zabývá čerpáním dotací, no a protože je to hodně složité, potřebují hodně úředníků.

Tak až budou zase volby, tak si vzpomeňte, že to byl soc dem ministr Radko Martínek, co pro své přátele vyrobil regionální operační programy (pro čerpání evropských dotací), takže dnes máme asi nejvíc operačních programů z celé Evropy a to proto, aby si jejich hejtmani mohli o těch dotacích rozhodovat sami. Teď se chystá nové čerpací období, MMR připravuje jen několik OP, no už se těším na ten křik, že ty ROP byly výborné. Zejména tam, kde již šéfovali  Kušnířové a jim podobní.

0 0
možnosti
AP

AntonínP

5. 3. 2012 16:14
"ztráty by měl hradit ten, kdo je způsobil"

Však je taky zaplatíme jako trest za to, že do funkcí posíláme furt ty samé individua (jako např. oranžového Sobotklu či modrého Bendla).

1 0
možnosti
DP

Daniel P.

6. 3. 2012 8:03
Re:

Ale houby zaplatíme - platíme už teď, a jak!

0 0
možnosti
MK

gugus

5. 3. 2012 14:41
Možete mě

Taky poradit, su bohaté ale blbé, co dělat ???

0 0
možnosti
K

Kolchi

5. 3. 2012 14:38
.

Pane Autore, Vase myslenka o "ucpavani der, kterymi mizi penize danovych poplatniku" je sice z moralniho hlediska spravna, ale zaroven z praktickeho hlediska zcela naivni. Milostive nam vladnouci "elita" totiz nikdy nebudep zadne diry ucpavat. Ba naopak ma zajem, aby diry byly pokud mozno co nejvetsi, protoze luxusni baraky, narocne milenky a exkluzivni zivobyti nejsou zadarmo. Proto je potreba jeste vice vysavat poddane (a poddajne) sluzebnictvo. Jeste vice zvednout DPH, spotrebni dan, zavest nove a nove dane a soucasne maximalne osekat vydaje na socialni sluzby - duchody, skoly a zdravotnictvi nejlepe rovnou zrusit.

Chyba neni v politicich - politici jsou jen zrcadlem nemocne spolecnosti. CHYBA JE V NAS, protoze jim ty svinarny povolime.

6 0
možnosti
DP

Daniel P.

6. 3. 2012 8:05
Re: .

Ano. Jak pravil tuším pan Škárka, dva milióny, to je tak na půl roku života.

0 0
možnosti
JP

johnpeters

5. 3. 2012 14:34
Ještě lepší

než ucpávat díry je pořídit si jinou loď...Pěkné a logické!R^

2 0
možnosti
H

Halfunx

6. 3. 2012 14:00
Re: Ještě lepší

i kapitána a celý personál ;-D

0 0
možnosti
JN

11focus

5. 3. 2012 14:34
Problém těchto úředníků je, že nic jiného neumí,

ti by se uplatnili leda v evidenci ÚP, stáli by v konečném důsledku méně a výrazně by na druhou stranu ubylo škod, které svoji "prací" vytvoří !!!

2 0
možnosti
D

Draggo

5. 3. 2012 14:18
s tema duchodcema mate recht!

po vlade tohoto gangu uz babu zrejme nikdo nepremluvi.:-P

1 0
možnosti
B

boooom

5. 3. 2012 14:12
Řada je na státu

Přesně tak, nyní je v úsporách na řadě vláda včetně státních úředníků. A tím myslím úředníky co dřou jako koně.

0 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2497x
učitel, psycholog, nyní v důchodu

Seznam rubrik