Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LT

snickim

10. 5. 2010 11:32
Souhlasím

Souhlasím s Vámi, že volit levici je legitimní a demokratické.

Jenom je to blbost.

0 0
možnosti
VB

velky bratr

10. 5. 2010 1:41
Okradat druhe je taky legitimni a demokraticke?

Dokud vydelavate a platite na danich vic, nez ziskavate nazpet, je volba levice jiste v poradku - rozhodujete o svych prostredcich a nikdo vam nema pravo kecat do toho, jak je rozkutalite. Jakmile ale patrite do kategorie cisty prijemce, je volba levice synonymem pro priznani ke zlodejine - vy rikate, ze je legitimni pozadovat cast vyslekdu prace jinych zanic.

Bohati vesmes levici nevoli, mnohem radeji by sve penize sami dali tam, kde citi jejich potrebnost a kde maji moznost kontrolovat efektivitu jejich utraceni. To je prostrednictvim statu ci jine megalomanske organizace nemozne, objem prostredku navic generuje korupce jaksi mimovolne.

Na druhe strane, zname vsichni okridlenou vetu o tom, ze kdo nebylo ve dvaceti komunista, ten nema srdcea kdo je jim jeste ve ctyriceti, ten nema rozum.

0 0
možnosti
J

Jst1951

7. 5. 2010 19:36
Tak trochu jinak

Negaci do politiky vnesl právě pan Paroubek. Štvanici na vše pravicové vychází z jeho úst

0 0
možnosti
V

Vikiš

8. 5. 2010 19:08
Re: Tak trochu jinak

Velice těžká otázka pro tebe: Kdo začal štvát proti levici?

PS:  Sebe vynechej.Národ tě nepokládá za směrodatného.

0 0
možnosti
MK

sarumánek

6. 5. 2010 17:41
takové malé poučení

"Volit levici je legitimní a demokratické." Jak hluboká pravda! Vliv Kosíka nebo Bělohradského? Zkusme filozofovat ještě o něco hlouběji. Myslet si, že pravice je dobro a levice zlo je taktéž legitimní a demokratické. Nadávat na Paroubka je taktéž legitimní a demokratické. Nedemokratické by nebylo, kdyby mi v tom bylo bráněno. Vnímat svobodu tisku spolu s autorem a Paroubkem jako "dlouholeté vyhrocené mediální štvanice" a  "mediální masáže", ano, i to je demokratické. Legitimní je totiž vše, co je v souladu se zákonem a demokratické je vše, co je svobodným vyjádřením postoje či názoru. Je mi fakt líto, že o tak základních věcech musím autora poučovat, jen mě štve, když mají plnou hubu demokracie nejčastěji lidé, kteří netuší, co to vlastně ta demokracie je a rádi by si ji přetvořili k obrazu svému, ne-li přímo znásilnili. :-)

0 0
možnosti
MK

sarumánek

6. 5. 2010 17:43
Re: takové malé poučení

oprava: samozřejmě, že správně je "Demokratické by nebylo, kdyby mi v tom bylo bráněno." :-)

0 0
možnosti
MH

Mat_Hawk

6. 5. 2010 15:03
a kdo tu solidaritu

a "ekologickou šetrnost" bude financovat?

0 0
možnosti
O

oskarxy

6. 5. 2010 14:09
pekne napsáno ale ignorující základní fakty

nejde o to pravice-levice (krom toho je tento pohled už dávno zastaralý - http://www.reformy.cz/zpravy/pravoleve-paradoxy/ ), jde o to že se politici se přes volby dostanou ke státní kase a tudíž i k MYM penezum. Státni kasa je už dlouho zadlužená a kadžé další zadlužování a neusporne hospodaření jen ukrajuje i z MYCH penez čím dále více...v uplne krajnosti jde jen o jedine - o PRACHY a kdo volí někoho, kdo chce ode mně čím dále více penez (aby je dal tomu co ho volí, samozřejme) a nemá žádnou vůli šetřit...no dost vysvětlování, myslet si může každý co chce, volit také, i dělat si může co jen chce - jenže svoboda jednoho šaha po svobodu dalšího a když někdo svým hlasem v konečnem důsledku šaha na mé svobody, tak s tím minimálně nesouhlasím...a za další - levice a socializmus jsou 2 různé věci, čím to je, že u nás i v Evropě je to stejné a má to více než dost prvků komunistů - tj zločinecke organizace, na urovni fašistů (michodem socialni demokrati), hajlovat se nesmí ale okrádat ano?

0 0
možnosti
VT

hinny

6. 5. 2010 13:01
velmi pěkně napsané

každý má právo na svůj politický názor a nesmí být za nej perzekvován ani fyzicky ani verbálně - to je základ demokracie - tento problém ovšem vygradoval po minulých volbách, kdy předseda ČSSD označil ty voliče kteří si dovolili nevolit jeho stranu za politicky stupidní - voláte správně ale musíte volat na obě strany :-) jak socdem do lesa 5 let volá tak se z lesa ozývá zpět - modrá straka si našla adekvát v neschopné socce, podnikatelští gauneř nají svůj adekvát ve vypočítavých a líných pobíračích dávek atd ... - Zeman byl sice hulvát ale s noblesou - Paroubkovi zůstal jen ten hulvát. Klaus byl arogantním intelektuálem - Topolánek inteligence nepobral

0 0
možnosti
DL

D_L

6. 5. 2010 10:15
Moc pěkný

já se jen obávám, že dost podstatné části národa uniká jedna důležitá věc. Jak už někdo pode mnou napsal, solidarita je DOBROVOLNÁ, jinak se jedná o krádež, byť posvěcenou zákonem. Bolševik měl natažené dráty, aby dělnická pěst mohla brát víc než např. inženýr, protože ten nemohl nikam utéct.  Dneska dráty nejsou a nikomu nic nebrání se sebrat a jít pryč. A kdopak tady pak bude platit Jyrkovy dluhy a vydělávat na důchody? Věřte tomu, že např. já ne:-)))

Mimochodem, naši němečtí sousedé po zavedení Hartzu (soc. a daňová opatření) mají drobný problém:-) Ročně jim mizí cca 150-200 tisíc mladých vysoce kvalifikovaných lidí za vyšším výdělkem(=nižšími daněmi) - pro šťouraly: trochu zagooglujte, pokud zvládáte němčinu;-)

Takže čest, soudruzi:-) A když tak se složte Řekům na jejich 13. a 14. platy:-)

0 0
možnosti
ZH

Zani

9. 5. 2010 16:11
Re: Moc pěkný

Malinko poopravim, mladí Němci neodcházejí  kvůli vysokým daním, ale proto, že jejich pracovní místa se přesunula do východní Evropy a hlavně do Asie. Prací si nevidělaj na slušnej život. Samostatnou kapitolou jsou pak lékaři. Stejnej problém jako v Čechách.

0 0
možnosti
Z

Zambory

6. 5. 2010 7:12
také já smekám - z jiného důvodu

Také já smekám, ale z jiného důvodu. V atmosféře stokrát opakovaných polopravd, z nichž se tak stávají domnělé pravdy, čtu konečně neotřelý pohled někoho, kdo nepluje jako slupka po proudu, kdo přemýšlí, klade si nepříjemné a kacířské otázky a snaží se na ně hledat odpověď. Díky. Článek přesně vystihuje současnou atmosféru ve společnosti, i když jeho autor pravděpodobně vyvolá i zlobu - jako každý, kdo se odváží říci naplno: "Císař je nahý".

Ze dvou zel nevolím to, jež nepřímo toleruje duchovní a fyzické násilí  a jiný druh populismu -  v názoru, že je demokratické na někoho něco metat, protože hlásá jiný, tudíž  - jak jinak - nesprávný názor, a taky zesměšňování jiných generací. Nejsem ale fanatik, takže NEPOVAŽUJI voliče opačné strany za blbce a nesvéprávné, lidí posuzuji dle jiných kritérií, a přeji si, aby volby skončily plichtou, v této nemocné společnosti by jasné vítězství jedněch  vedlo ke skrytému i otevřenému šikanování těch, kteří se těžce provinili tím, že mají jiný názor.

0 0
možnosti
RB

rudý banánovník

6. 5. 2010 4:55
úderný článek

chlapče, smekám, v tvých letechR^ to je propaganda, velmi mocná zbraň, ale díky bohu nikdo, opakuji nikdo nenutí občana číst propagandou prolezlý plátky, nebo hltat realitu z televize (nepočítají se lidi na propagandu napojeni, ano, i učitelé), když to řeknu jinak, tak až na pár výjimek neni nakázano, jak myslet, takže těch pravd zas tolik neni, ta pravda, o který mluvíš ty, je jenom "umělá", jedna z mnoha a naprosto každý jí může v klidu ignorovat. chápu, jde to těžko, když je všude kolem tebe, ale když to hodně zjednodušim, zavřenej ve sklepě budeš naprosto neovlivněn

.

je otázka, jestli lze v přesvědčení, že moje pravda je víc pravda než ta oficiální nakázaná pravda, konat kroky (at už sou jakékoliv) abych přesvědčil druhou stranu o jejich nepravdě, respektive o mé pravdě, tento mocensko názorový spor demokracie neumí už z jejího principu řešit a proto to vždy dopadá tak jak dopadá

0 0
možnosti
RB

rudý banánovník

6. 5. 2010 5:57
Re: úderný článek

dovětek: každej by se měl zamylet nad dvouma obyčejnýma otázkama:

komu věřit (vašim jazykem - co je dobro)

co dělat s nepřítelem (vašim jazykem - co je zlo)

vždy to je o volbě a vždy akce končí reakcí, ostatně sou to zákony přírody a ty oklamat jaksi nejde;-D:-P navíc nic vám nebrání si přečíst odkazy dávných civilizací a kdyžtak se poučit, přemýšleli uplně stejně a díky bohu se jejich poznatky, upřímné rady (tzn vysvětlují přírodní zákonitosti) dochovaly

0 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2674x
Camus mi představil svůdnou, ale nevěrnou slečnu Revoltu, Kosík mě prohodil dveřmi kritického myšlení, u Bělohradského jsem se pořezal o dvousečný relativismus, bez Kellera bych pořád zakopával o ironii nezamýšlených důsledků, Diviš mi vrazil facku zranitelné zběsilosti, Jirousovi jsem nevykryl surově něžné pěstí, s Haškem jsem se pozvracel po bugulmské samohonce, Monty Pythonům vděčím za třísky z kříže satiry, a tak bych mohl pokračovat – jsem holt bigamista. Jo, a metal zasluhuje metál!

Seznam rubrik

Co právě poslouchám

Oblíbené články

Oblíbené stránky