- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
..kdysi jsem přišel o kamarádku...pozvali jsem ji na nějakou party....přišla s přítelem veganem....nic proti němu...byli jsme informováni...a do jisté míry i připraveni ho nějak pohostit.....ale jen do chvíle kdy začal brát dětem z ruky kuřecí křidélka, grilované klobásky a začal tam běsnit jak je to nezdravé...
...tak jsem ho popadl za flígr a vyhodil na ulici.....kamarádka byla loajální a šla za ním...její věc....
a jste si opravdu jistý, že pravdu máte vy? s tím grilovaným masem...
Jojo, s takovými bývá zajímavá debata. Třeba, co by s těmi zvířaty třeba dělali, když by nikdo nejedl maso. Nějak jim nedochází souvislosti, protože jim většinou chybí představa o tom, jak to v přírodě funguje.
Já tedy kromě masa miluju i bramborové placky, švestkové knedlíky, šulánky s mákem, rýžový nákyp s meruňkami, žemlovku, ale s tím P.S. naprosto souhlasím.
Aby mohl být člověk veganem, frutariánem a kdo ví kým ještě, tak musí mít za zadkem tuto konzumní a globalizovanou společnost. Většinou je to navíc "ochránce přírody", ale přitom mu vůbec nevadí, že ty jeho oříšky, čerstvá zelenina a ovoce v zimě putují přes půl Světa.
Druhá zajímavost je, že většina těchto alternativců vám začne povídat, že od chvíle kdy přestal jíst maso se cítí skvěle, už nemarodí, cítí se prostě úžasně...... Ve většině případů se mi zdá, že si to myslí pouze on. Většinou tito jedinci působí naopak tak nějak nezdravě.
Mně to nevadí, také jím maso.
Čím víc vegetariánů, tím levnější maso
Přestaneme jíst maso. Přijde o práci spousta zemědělců, veterinářů, zaměstnanců na jatkách. Na prase se budeme jezdit dívat do ZOO.
Když to tak píšu napadá mě že by vegetariáni měli platit nějakou daň chovatelům
No já ale zas kouřím a piju alkohol, aby stát nezbankrotoval, to bych si nemohl vzít na svědomí
No měli by se podporovat řezníci, kteří prodávají maso zvířat, které sami porazí. Nejsem příznivcem "masného průmyslu", kde dochází k tak obrovské koncentraci smrti, vše běží jak na běžícím pásu, a není dostatečná kontrola. Lidé si v obchodu koupí kus masa, ale už málokdo má představu, co tomu předcházelo. Ať si každý jí co chce, ale chtělo by to více úcty, k těm živým tvorům...
..troufnu si říci...že taková kontrola jaká je (třeba) na jatkách...se jinak vyskytuje zcela vzácně....
Podle prezidenta Zemana, mám nejraději zeleninu, která prošla prasátkem.
Ale moje manželka, například, chodí na obědy buď do veganské restaurace nebo "na Univerzitu", ale když peču krkovici tak, aby byla krásně hotová, když přijde domů, tak jí "zblajzne" velký flák bez chleba.
A vyprávěla, že jako studentka se asi dva měsíce dala na vegetariánství a to jí velmi, ale opravdu velmi nesvačilo.
Je totiž po svém tatínkovi a podle krevní skupiny "masožravá", zatímco já, podle své krevní skupiny spíš "sběrač".
A pravda, zatímco ona se jako dítě po masu mohla utlouct, mně chutnaly spíš brambory.
A nyní třeba, když nastane chlad a začnou se prodávat jitrnice a jelítka, tak ty. Ty si vždy zamrazím a pak si "lebedím".