Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Víte pane Vlku logika opravdu není tak těžká disciplína pro kohokoli, kdo má úplné informace. Dále tvrdíte, že „My kteří máme mozek v hlavě víme, že tím , že pomáháme Ukrajině a posíláme jí zbraně, držíme válku daleko od našich hranic. Chudáci Ukrajinci tam chcípají i za naši podělanou svobodu“ Pomiňme vše ostatní, i ty nejpodstatnější souvislosti s děním ve světě a na Ukrajině před 24.2.2022, jež jsou skutečnými příčinami války a zjednodušme to na Vaši výše citovanou větu. Především obecně platí, že dodávání zbraní válečný komflikt eskaluje. A teď pár výroků skutečných vojenských expertů. Za všechny němekého brigádního generála Ericha Vada a především současného amerického generála Marka Milleyho. Někde se shodují, někde doplňují.

„Vojenské vítězství Ukrajiny nelze očekávat, jednání je jedinou možnou cestou. Cokoli jiného představuje nesmyslné plýtvání lidskými životy.“

„Vojenští experti, kteří vědí, co se děje a co válka skutečně znamená – jsou z veřejného diskurzu vyloučeni. Nezapadají do mediálního mínění.“

„Chcete dobýt zpět Donbas nebo Krym? Nebo chcete Rusko úplně porazit? Neexistuje žádná realistická definice konečného stavu. A bez celkové politické a strategické koncepce jsou dodávky zbraní čistým militarismem.“

„Kancléři bych poradil, aby Ukrajinu vojensky podporoval, ale uvážlivě a uvážlivě, aby se vyhnul sklouznutí do pozice válčící strany. A poradil bych mu, aby ovlivnil našeho nejdůležitějšího politického spojence, USA. Protože klíč k vyřešení války leží ve Washingtonu a Moskvě. Je směšné říkat, že o tom musí rozhodnout Ukrajina. Zelení, FDP a buržoazní opozice však vyvíjejí takový tlak doprovázený převážně jednomyslnou mediální hudbou, že jej kancléř jen stěží dokáže absorbovat.“

0 2
možnosti

„Co by se s dodávkami tanků mělo vůbec dít. K ovládnutí Krymu nebo Donbasu Mardery a Leopardi nestačí. Na východě Ukrajiny, v oblasti Bachmutu, Rusové jasně postupují. Pravděpodobně zanedlouho zcela ovládnou Donbas. Stačí vzít v úvahu početní převahu Rusů nad Ukrajinou. Rusko může mobilizovat až dva miliony záložníků. Západ tam může poslat 100 Marderů a 100 Leopardů, na celkové vojenské situaci to nic nemění. A nanejvýš důležitou otázkou je, jak ukončit takový konflikt s válečnou jadernou velmocí – pozor, jde o nejmocnější jaderná velmoc na světě! Chceme přežít, aniž by svět zabředl do třetí světové války. A to je přesně to, co politikům a novinářům u nás v Německu do hlav neleze!“

Bílý dům zcela jednoznačně odmítal dlouhodobě s Rusy jednat. Důvod – nesplnitelné podmínky. Jednat se nakonec bude, neb Ukrajina bez přímého vstupu NATO do války vyhrát nemůže. A vstupem NATO do války znamená prostě tu 3. světovou válku s jadernou apokalypsou. Znovu připomenu kategorické NE amerického prezidenta Bidena vstupu NATO či USA do přímého konfliktu s Ruskem. Oč tedy podle Vás, pane Vlku američanům jde? Máte na to odpověď? A jaké tedy řešení jen v té vojenské oblasti vidíte Vy.

0 2
možnosti
MP

R^Souhlas s autorem.

0 0
možnosti
Foto

Davide, dnes na tvé zdi na fcb zas nějaká paní, co jí máš v přátelích psala, že Pavel chce válku. Musela jsem si sednout na ruce, abych jí nenapsala: "A to jsem se vás chtěla zeptat. Máte mozek? A mohla bych ho vidět?"

4 0
možnosti

V neděli 11. října 2015, podle oficiálního záznamu jednání velení NATO ČJ: 254 DSC 15 F , bod 86, navrhnul generál Petr Pavel defacto rozpoutat nové kolo závodů v jaderném zbrojení s Ruskem. Naštěstí český generál tehdy se svým voláním po rozmístění dodatečných nových jaderných zbraní na ochranu Pobaltí a dalších nových zemí NATO narazil u USA.

Prezidentův podpis je nutný pro ratifikaci mezinárodní smlouvy – a) o rozmístění zbraní USA na českém území, b) o „pronájmu“ letišť pro vojenské účely. Zkuste se podívat jakým způsobem to učinila paní Čapušová na Slovensku.

Poradce pana Pavla Kolář starší stejně jako pann Votápek (oba bývalí velvyslanci v Rusku) v pořadech ČT volali po zapojení ČR do konfliktu na Ukrajině. Mj ve spojení se Slovenskem a Polskem za vedení Švédska.

Myslím, že ta paní, kterou zmiňujete, mozek má a plně funkční.

3 9
možnosti
AK

Jen faktickou připomínku:

Pan generál několikrát řekl, že není proti míru, ale že dohoda s Putinem není možná.

To je trochu divné, ne?

Jak si tedy můžeme vysvětlit, že si představuje výsledek války na Ukrajině?

Jako přehlídku NATO na Rudém náměstí v Moskvě?

A rozdělení Ruska na okupační zony?

To by obě části jeho vyjádření naplnilo, že?

2 6
možnosti
Foto

Babiš řekl, že jako prezident by pozval do Prahy státníky a jednali by o míru na Ukrajině. Bez Putina8-o8-o8-o?

4 0
možnosti
JZ

Ano, zvláště po masakru v Dnipru je třeba jednat s ruSSáky o míru na Ukrajině. Naopak Kyjev musí dostat vše oč si řekne, i třeba letadla F-16. Nelze pochybovat o tom, že se jednalo o záměrný russácký útok na civilní objekt.

3 0
možnosti
JZ

A s těmito zrůdami chce Babiš vyjednávat.

1 0
možnosti
NP

Pohrání si zaslouží i ti, kteří za pár drobků, co jim Babiš předhodí na dluh nás všech, sobecky okradou vlastní děti a vnuky a ještě jdou toho "obchodníka se strachem" volit.

Davide tobě velká karma R^

11 0
možnosti
Foto

Někde jsem četl trefně, že Babiš nemá billboardy, ale blibordy...to je celkem výstižné myslím...

14 0
možnosti
JK

Generál Pavel v polovině 80 let šéfoval místní organizace KSČ prý z mladické nerozvážnsoti, že nevěděl, jak se věci mají. Takový člověk podle vás zaslouží úctu?

4 7
možnosti
Foto

Andrej Babiš udával svoje spoluobčany komunistické tajné policii. Takový člověk je podle vás lepší?

7 0
možnosti
PK

zvlastni jak p.Vlk trpí potrebou se neustale radit k intelektualum obraty typu "my co máme mozek.." ci "nam co neni logicke mysleni cizi". Patrne to musi sdelovat pro ty, kteri by to bez toho upozorneni nepoznali.

Muzete lakovat treba cisternou ruzove barvy fakt, ze general byl kovany komanč a kdyby se to neotocilo bojoval by presne proti tomu, co nyni haji.

Motat valku do ceskych zabomysich sporu zda "Losnu nebo Maznaka" je prasarna-ze vsech stran.

Smutny je fakt, ze 33 let od sametu jsme zase vystaveni pouze volbe mezi dvemi komunisty. Za mne je to asi takovy rozdil, jako dostat na vyber zda chci vydloubnout prave ci leve oko.

4 4
možnosti
PN

P64e31t41r 64N40e28d46v33ě23d

16. 1. 2023 17:41

A jak se tedy ta válka ukončí? Podle Pavla jsou jednání o míru úsměvné. Jak to tedy vidíte Vy, když se vysmíváte slovům Babiše, který říkal pomáhat dál Ukrajině a pak oč by se snažil.

Snaha o mír je pro zádelní? Asi jak pro jakého člověka. Pokud se zmůžete na normální odpověď, vynechte ty oblíbené kecy o tom, že mír znamená kapitulaci Ukrajiny a ztráty území. On ten Babiš řekl i to, že se vrátí všechny rusáky ukradené území.... . Je pro Vás snaha o mír také úsměvná? Jako pro Pavla?

Budou dál Ukrajinci "chcípat" a my se budeme usmívat jako pan generál?

3 13
možnosti
Foto

Já vůbec nechápu, co tu řešíte. Není tohle rozhodnutí na Ukrajincích? Pokud chtějí bojovat a chtějí od nás pomoc, tak jim ji máme poskytovat. Když se rozhodnou, že toho mají dost, tak je to jejich právo. Ale abychom je k tomu dotlačili tím, že jim přestaneme pomáhat, je strašně ubohé. A to je uvažování Babiše, Bašty ... a jejich podporovatelů.

12 2
možnosti
  • Počet článků 653
  • Celková karma 39,49
  • Průměrná čtenost 4967x
Chtěl bych Vás na chvíli zastavit a někdy i rozesmát. Jsem normální malý živnostník, táta od tří dětí a blog je pro mne drobný relax od práce. 

 

Seznam rubrik