Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Tož u nás sice strýc Babiš nevyhrál. Ale vlastně ANO.

Můžeme teď nadávat na to, jak to dopadlo.Teda jen pokud jsme byli volit.Ti kdo nebyli, by měli mlčet, protože se prostě nezúčastnili.V každém případě vyhrál prostě ten nejlepší a nejsilnější, který nabídl nejpřitažlivější produkt.

Tož je to tak milý šohajci a děvčice u nás ten váš strýc Babiš nevyhrál. Vyhrál další "Mačo politik" pan Čunek. Ne nebojte se nebudu to dneska psát zase nářečím, protože vím, že Vám to dělá problém číst. A taky Vám kamarádi dělá problém chodit volit. Jste líní vzít demokraticky svoji budoucnost do svých rukou.

Já Vám v tom hodně rozumím. Málem jsem taky nebyl. A taky bych měl podobnou výmluvu, že tam není nikdo, kdo by mne zaujal, že jsou to všichni stejná pakáž, že jsem rozladěn a unaven demokracií.(no u nás se tomu říká ,že jsem rozežraný, nebo rozprasený, nebo že si nevážím toho co mám ) 

Jediný, kdo se zřejmě poctivě dostavil, byli voliči pana Babiše a tak v té republice asi zaslouženě vyhrál. Nedovedu si totiž představit, že by vyhrál nezaslouženě. Jsou to přece nezávislé a demokratické volby.

Takže mu musíme všichni pogratulovat. Jeho vítězství je i naše zásluha, teda těch z Vás, co byste ho "prý" nikdy nevolili, ale raději jste zůstali ležet doma na gaučích.

Proč vlastně vyhrál? Asi to prostě dělá dobře, tu politiku. Profiluje se jako silný, rozhodný vůdce. Což opírá o své nemalé úspěchy v podnikání, nesere se ve své straně s nějakou přílišnou demokracií a má v ní pořádek jako v Agrofertu. Jeho sdělení jsou jednoduchá srozumitelná, vlastně pořád tak trochu rebelská proti všem. Proti všem těm "Obyvatelům Augiášova chlejvku", který on jeden sám samotinký, a přitom vlastně všech Sedm statečných v jednom, přišel vyčistit. A lidi mu prostě věří i když je v tom našem politickém chlejvku ve skutečnosti už dávno sám jako doma.

Volič ANO se nemusí otravovat se čtením nějakých otravných volebních programů, neotravují ho vnitrostranické boje a intriky, nemusí přemýšlet o tom, kdo tu stranu vlastně vede, když vůdce je jasný silný a viditelný.

Můžeme teď nadávat na to, jak to dopadlo. Teda jen pokud jsme byli volit. Ti kdo nebyli, by měli mlčet, protože se prostě nezúčastnili. V každém případě vyhrál prostě ten nejlepší a nejsilnější, který nabídl nejpřitažlivější produkt. Takže teď už nemá smyl psát blogy o tom, jak bude zavedena EET a jak nás to bude otravovat a drtit, jak stát zajímají jen velké firmy a korporace a jde jim na ruku, prostě to tak bude a basta! Většina voličů to tak chce, tak to tak bude. Pokud věříme v demokracii, tak to musíme přijmout, anebo jít volit, že? To je furt dokola.

My živnostníci a malí podnikatelé to nebudeme mít příštích deset let lehké. To je prostě fakt, protože příštích deset let bude prostě patřit straně ANO. A strana (málem jsem napsal firma) ANO nás nemá ráda, jsem pod její rozlišovací schopnost. Jsem nesystémoví a neslučitelní s kapitalistickým socialismem velkých korporací, který tady teď bude.

Ale strana ANO je prostě pro většinu těch, kdo zvednou zadnici a jdou volit, nejpřitažlivější produkt na zdejším politickém trhu a pan Babiš je nejzřetelnější  a nejsilnější vůdce. A protože jsou vítězové demokratických voleb, tak je to zcela v pořádku. 

Předpokládám, že tak za 6-11 let by se mohl pan Babiš stát prezidentem a tak své vítězné tažení českou politikou završit, takže můžete dál klidně ležet na gauči.

Všechno je jasné a nalajnované o všechno je postaráno. Budoucnost je daná a vůdce je silný.

Autor: David Vlk | neděle 9.10.2016 9:04 | karma článku: 37,28 | přečteno: 2666x
  • Další články autora

David Vlk

Rusko je vřed na tváři Evropy

Dneska si připomínáme výročí dne kdy zase jednou v dějinách našeho národu tekla krev, ničilo se jeho bohatství a křivili se charaktery jeho příslušníků.

21.8.2023 v 13:13 | Karma: 36,05 | Přečteno: 1201x | Diskuse| Ostatní

David Vlk

Bezdomovec Dušan se vrátil.

Malá hubená tmavá smutná postava s dvěma promile v krvi. Pohublý jak lunt, nahrbený dopředu, ruce jako pařátky v hubě už jen půlku zubů.

11.8.2023 v 11:50 | Karma: 33,09 | Přečteno: 1082x | Diskuse| Ostatní

David Vlk

Vezmeš děti na hořící Rhodos?

Zatímco stovky Čechů bivakují po letištích, tělocvičnách evakuovaní před běsnícím požárem, další stovky na Rhodos stále odlétají. Proč? No protože to mají placený!!!!

25.7.2023 v 10:24 | Karma: 36,61 | Přečteno: 2040x | Diskuse| Ostatní

David Vlk

Je normální platit jeden rohlík kartou?

Zlotřilý prodejce třeba na farmářských trzích odmítající platbu kartou, je okamžitě pasován na zloděje, lumpa, neplatiče daní a sociální živel. Všichni v tom mají okamžitě jasno, je to příživník a lump.

24.7.2023 v 15:26 | Karma: 46,86 | Přečteno: 16070x | Diskuse| Ostatní

David Vlk

Zachraňte planetu!

Řešením by pravděpodobně bylo snížení pratelné plochy a hmoty spodního prádla. Což znamená jednoznačně přechod z trenclí do zvonu na rafinovaná minimalistická Tanga.

17.7.2023 v 16:32 | Karma: 28,03 | Přečteno: 1051x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

  • Počet článků 653
  • Celková karma 39,48
  • Průměrná čtenost 4967x
Chtěl bych Vás na chvíli zastavit a někdy i rozesmát. Jsem normální malý živnostník, táta od tří dětí a blog je pro mne drobný relax od práce. 

 

Seznam rubrik