Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Myslím, že jste trochu mimo. Ten jeden klouček v dnešních zprávách přiznal, že po psech za plotem často házel se svými sourozenci kameny, plechovky atd. Prostě jen tak pro zábavu ty psy chodili dráždit. Pak není divu, že jednou se muselo stát, že psi je prohnali a i kousli. Ty děti - nevychovaní agresivní spratci - si svoji situaci zavinily samy! Hlavní vina je na jejich rodičích, kteří je tak "vychovali", ti by měli být za zranění kluka potrestáni. Psi, příroda, se jen bránili útočníkům; to je přirozené.

Všimla jsem si, že tam, kam se nastěhuje více tzv. nepřizpůsobivých občanů, pořídí si většina starousedlíků hlídací psy a doufají, že tito jim ochrání majetek. Je to logické a často to pomůže udržet alespoň trochu pořádek a pocit bezpečí. Někteří dříve nepřizpůsobiví se trochu přizpůsobí a přestanou obtěžovat.

A k tomu pokousanému klukovi: všechny dostupné informace mne přesvědšují, že psi nenesou na jeho zranění vinu! Darwin byl opravdu geniální.

3 0
možnosti
RK

Jo, taky mi prijde, ze obcas prezivaji jedinci, kteri by svuj genofond dale sirit nemeli. Ted mam na mysli rodice. Pokud clovek neni schopen zajistit dostatecnou peci svym potomkum, tak by je proste mit nemel. A musim tedy rict, ze byt majitelem, tak s chovanim te omladiny bych to mela vyresene uz davno.

1 0
možnosti
IJ

I13v67a82n 33J15i30r53e58š

29. 8. 2014 14:47

Všichni pejskaři jistě nejsou narušení asociálové, ale podle mých pozorování a zkušeností je mezi pejskaři, jak už vychází z přirozenosti věci, podstatně větší podíl narušených sociopatů a psychopatů než ve zbytku společnosti.

1 2
možnosti
Foto

Podle mých zkušeností je to přesně naopak...

8 0
možnosti
LN

....podle zpráv to byl lovecký pes..německý ohař.....to nejsou psi kteří by provoplnově útočili.....dle mého..aba zaútočil ohř musel by být zahnán do kouta...anebo šlo skutčně o štěňata....a tady vám pes odpověděl jasně....pro něho je přednější dítě /tedy štěně/...před lidmi....

3 0
možnosti
DK

A proc bych se nemel zastavat psa? Podle toho, co bylo v clanku uvedeno, tak ty deti toho psa drazdily, hazely po nem kameny a klacky. Navic to byla udajne fena, ktera mela stenata. Zla fena potvora brani sve potomky, to je ale zruda, ze? Ne, chova se naprosto prirozene jako spravny "rodic". Chyba je na strane decka, ktere ty psy provokovalo (samozrejme za predpokladu,ze je to pravda) a je zajimave, ze decka z ruznych socialne slabych rodin maji k takovym zrudnostem vetsi sklony. Druha vina je samozreje na strane majitele, ze nedostatecne zabezpecil psy (kteri jsou jinak evidentne v pohode soude dle reci sousedu a zaberu kamery). Cili pes je v tomto pribehu jednoznacne nevinne. To, ze treba vy byste se nechal mlatit, to je uz vase blbost, po ostatnich to nechtejte...ani psech ani lidech.Rv

10 0
možnosti
Foto

Hezký blog. To, co se stalo, je tragédie na obě strany. Pro kloučka, který teď bojuje o život, pro majitele psů, ve kterém se musí mísit pocity typu výčitky svědomí a zlosti na nezbedného kluka. Když jsem zprávu poprvé četla, první co mě napadlo, bylo, že zdravý sebevědomý pes nikdy nenapadne dítě. Jenže pak se podívám na svého předpubertálního syna, který stavbou těla připomíná dítě jen zdálky. Tady šlo o 8letého kluka, který psa dráždil. Třeba je tento případ. Takže já vinu dávám rodičům kluka, že ho neučili úctě ke všemu živému. Protože moje dítě, které jako batole, zatahalo našeho psa za ocas jen jednou a následovalo za to patřičně pokárání. Pak už to nezkusil a dnes je pro našeho psího seniora nejlepším kámošem.

4 0
možnosti
RK

Jj. Asi tak. Jednou jsme s bratrem zlobili naseho psa.....cpali jsme ho do boudy, kam on nechtel.....bratr v boude ho tahal za predni, ja ho tlacila zezadu......pes se po nas ohnal, prilitl otec a my schytali vejprask a hodinove kazani...to snad bylo jeste horsi...pak uz nas to nikdy ani nenapadlo, zlobit ci drazdit nejake zvire.

0 0
možnosti
PBR

Zdravím Vás pane Vlk, tohle je nyní strašlivě hutné a ožehavé téma zároveň. Před pár dny popsal pan Pecina ve svém blogu chování části chovatelů psů. Nechci říct, že to pojal poněkud víc globálně, než by bylo třeba, myslím tím nyní to, že to mohlo někomu vyznít tak, že naházel všechny pejskaře do jednoho pytle, ale budiž, má malé děti a je mi srozumitelné, že má o ně strach a starost. Taky všichni víme, že ty případy se prostě okolo nás dějí, kdy pes zaútočí na dítě nebo dospělého člověka. Ten nešťastný a šílený případ co se stal nyní je toho dokladem. Ale chtěl bych upozornit i na druhou stranu mince. A to ve smyslu, že lidé často nevím z jakých pohnutek vyjadřují určitý až brutální stupeň agresivity vůči jakémukoliv psu. Pořád se domnívám, že stejně jako s lidmi je to stejné i se psy a jejich chovateli. Jsou prostě takoví, co si pořídí psa jen jako určitou kratochvíli pro ně, nebo jejich děti neznaje naprosto zhola nic o výchově psů. Takový pes je potom skutečnou časovanou bombou a nemusí se prostě hned jednat o bojové plemeno nebo rozlišovat celý problém ve velikosti psa. Špatně vedený malý knírač, napáchá v případě útoku stejné škody, jako pitbul. Ale nechtěl jsem nyní psát o psech.

Moje původní myšlenka byla napsat o lidech a jejich přístupu k psům všeobecně. Jsou lidé, kteří prostě své čtyřnohé miláčky zbožňují více než lidi. Já se jim nedivím a chápu je. Ten jejich pejsek pro ně může být jediným společníkem, jediným tvorem, který si je vyslechne a souhlasně vrtí ocáskem. Pak jsou lidi, kterým je to jedno, většinou do chvíle, než se stanou třeba svědky a to i jen v psané podobě útoku psa a až pak začnou mít vyhraněný názor a nejraději by psy vyhubili. No a poslední skupina jsou ti, co bytostně psy nenávidí. O nich jsem napsal i já svůj blog a jsem stoprocentně přesvědčený, že tito lidé stejně nenávidí i lidi.

Na Vaši řečnickou otázku, zda pes nebo dítě, se samozřejmě z mého pohledu kloním k dítěti. A je naprosto zbytečné tady předjímat, zda se jedná o romské

1 0
možnosti
PBR

nebo jakékoliv jiné dítě. Je to prostě jen dítě. A víte, nemohu se zbavit pocitu, že to, že to dítě mohlo být třeba i romské, nejvíce použijí lidi z té mnou jmenované třetí skupiny částečně podpoření tou druhou. Tak to prostě je. Nechápu to a naprosto se distancuji od kategorizování lidí podle barvy nebo kultury. A strašně moc bych si přál, abychom se tomu naučili všichni. Prostě přijmout fakt, že pes pokousal dítě.Tečka. Je zavádějící zda bylo bílé nebo tmavé, žluté, černé. Prostě dítě..

Ale je také v této problematice vidět i kousíček dál za celou tu smutnou událost.

Co když je prostě pravda, že ty děti ty psy bily a dráždily? Házely po nich kamení?

Nechci se zastávat psa před dítětem, ale chci, aby se našla skutečná příčina a celá událost byla posouzena objektivně. Jinak díky za článek a přidávám karmu.

PS.: omlouvám se taktéž za dlouhý příspěvek..

4 0
možnosti
LN

..víte..nemyslím že by se pejskaři dali označit jako nátlaková skupina, která má ráda více psy než děti.....to je úlet...takhle to není....spíše bych si dovolil konstatovat že jak mezi pejskaři..tak mezi nepejskaři bude statisticky významná skupin arogantních blbů...a především díky jim tady čteme co čteme....

4 0
možnosti
MT

Víte, pane, ono stavět do roviny, že někdo má radši psy než lidi a proto je psychopat, také není úplně moudrý přístup. Jistě jsou jednotlivci, kteří by skutečně pejskovi neublížili a člověka zabili, ale to jsou skutečně psychopatické výjimky. Naprostá většina lidí to má tak, že svoje lidi má radši než zvířata, ale popravdě skoro každý má radši svého psa než cizího člověka. Vsadím se, že i vy byste ztrátu svého psa obrečel, ale nevěřím vám, že jste obrečel pokousaného chlapečka.

Kdyby můj pes chtěl zaútočit na kohokoliv (ať už moje dítě nebo cizí dítě), tak mu v tom samozřejmě zabráním, i kdyby dítě stokrát provokovalo. Kdyby cizí nebo moje dítě mlátilo do psa klackem, nenechám psa, aby ho za to kousl, spíš ohnu dítě přes koleno a naplácám mu já.

Nicméně kdybyste se informoval o tom, jak zřejmě ta tragédie proběhla, tak byste těžko sepsal tak jednoznačně odsuzující (a podle mě dost pokrytecký) článek. Parta dětí z ubytovny (a je úplně jedno jaké barvy), pravidelně a opakovaně po těch psech házela kameny a klacky, až jedné feně se štěnaty "bouchly saze". Jednoznačná chyba majitele těch psů je v tom, že o tom věděl, věděl, že ten pes umí přeskočit plot a neudělal nic účinného, aby tomu zabránil. Ale ta parta dětí na tom má svůj podíl viny zrovna tak. Ano, jsou to děti, dětí dělají kraviny, ale taky jistě mají někde rodiče, které za jejich kraviny a důsledky kravin zodpovídají a mají děti vychovávat, aby riziko takové tragédie aspoň trochu eliminovali.

Takže já za sebe přiznám, že v této kauze mi majitele psů líto není, dítěte mi trochu líto je, protože to odneslo naprosto neadekvátně provinění, a dost je mi líto toho psa, který se bránil příkoří prostě tak, jak umí a kterého za to odstřelili. A teď mě suďte, jestli jsem psychopat...:-/

9 0
možnosti
IO

I86v14a26n 83O68v47c27a75r

29. 8. 2014 12:12

Milý pane Vlku, doporučil bych vám, podívat se na video, kde islámský bojovník podřezává krk neislámského novináře. Znáte nějakého psa, jehož život by měl nižši hodnotu než život toho''bojovníka''? Já teda ne.

2 0
možnosti
Foto

Kdekdo chce dobře vychované, poslušné a dobře socializované psy. To je OK. takoví by psi měli být...

Jen málo lidí v podobných debatách chce i dobře vychované a dobře socializované děti...

Pes dítěti nesmí ublížit. OK. Dítě psovi ale taky ne...

11 0
možnosti
JS

R^ přesně tak, pořád se dokola řeší A, ale že by se mělo řešit B to je zřejmě tabu.

4 0
možnosti
  • Počet článků 654
  • Celková karma 37,17
  • Průměrná čtenost 4959x
Chtěl bych Vás na chvíli zastavit a někdy i rozesmát. Jsem normální malý živnostník, táta od tří dětí a blog je pro mne drobný relax od práce. 

 

Seznam rubrik