Foto

Jj, 10 dkg salámu, to bylo panečku salámu, ne jako dnes.

ZH

Rád bych vám to potvrdil, ale nemůžu. Protože v té době jsem salámy pro jejich mizernou kvalitu nejedl. Ale někde jsem četl, že za komoušů bylo 10 deka salámu hromada přes celý talíř, kdežto dnes je to tak 2x do huby.

Vlastně salámy nejím ani dnes, jen výjimečně si dám nějaký kvalitní uherák. Za komoušů téměř nedostupný, případně v cenových výšinách pro běžného pracujícího mimo možnosti jeho výplatní pásky.

Foto

Měls jí ustrouhnout a pak chtít, aby Ti na zaplacení rozkousla korunu vejpůl

Jó, za starejch dobrejch časů, když moje babička nakupovala kvasnice za padesátník, neměla penzi ani celejch šest stovek.

Já tedy mám "starý dobrý zlatý časy" zrovna teď, navzdory tomu, že se u mne projevila anomálie, že mám kolena v řiti. Nouzí netrpím, makat kvůli prachům nemusím a mohu si dělat co chci (samozřejmě v rámci manželského soužití).

Foto

J54a59n 64H91o48r77n42í45k

16. 4. 2024 12:36

Tak to jste šťastnej Milan .

Upřímně gratuluji.

VF

Já doufám, že ty starý dobrý časy jsou ještě přede mnou.

Díky.

SD

Časy mládí jsou vždycky zlaté. Ale co ty časy porevoluční? Moje "staré zlaté" byly v "devadesátkách" a teď už se pár let dozvídám, jak příšerná doba to byla - bezpráví, chaos, všude samý zločinec... Ale tak stará zase nejsem, abych si tu dobu nepamatovala.

Co když ty zlaté časy jsou právě teď? Asi jak pro koho. Dnešní dvacátníci se za třicet let možná také dozvědí, na jak hroznou dobu to vzpomínají :-)

MM

Ve Sněmovně jeden poslanec mával toaletním papírem, rohlíkem, dětskými piškoty a srovnával kolik stojí dnes a kolik za jeho vlády.

Ještě opomněl kontrolu kalhotek, jo, to byly starý dobrý zlatý časy!

ZH

Rohlíkem, který vyrobila jedna z jeho pekáren? Proč vlastně vyrábí tak drahé rohlíky?

KH

K34a59r20e38l 50H33r61m25a

16. 4. 2024 22:46

Zdeněk Jirotka, Saturnin: Ach ano, tenkrát, to byly staré zlaté časy. Kdysi jsem se domníval, že ty staré zlaté časy byly někdy na konci minulého století a že tenkrát asi bylo na světě neobvykle dobře. Potom jsem zjistil, že dědečkovy staré zlaté časy byly docela jindy než staré zlaté časy tatínkovy. Také jsem se setkal s poměrně mladými lidmi, kteří říkali, že ty zlaté časy byly v době, na kterou se já již pamatuji. Zdálo se to zmatené a odporovalo si to. Později jsem pochopil, že staré zlaté časy spadají do doby, kdy byl mlád ten, kdo o nich hovoří. To znamená, že naše generace prožívá zlaté časy právě nyní. Podivuhodné.

Foto

Díky! – I na to jsem si okamžitě vzpomněl, a tak Vám děkuju, že jste sem tu citaci uvedl za mne!

JK

J84i73ř75í 47K79o59z33á62k

16. 4. 2024 16:12

Hm, ty starý zlatý dobrý časy za komančů stály za prd. Alejednu výhodu přece jen měly: byli jsme o fous /tedy přesněji o DOST / mladší a to bylo fajn...Ale popravdě, neměnil bych!0

Foto

Já se těším na vyprávění o starých dobrých časech + přehánění o tom, jak jsme to měli tehdy strašně těžké

LM

L68u95k63a83s 13M64a59d85l76e

16. 4. 2024 23:28

Presne tak,deda legionar s rakouskym pasem suverene vodjel na sever Italie do Alp a ani nepotreboval vyjezdni dolozku ;-)

  • Počet článků 653
  • Celková karma 39,47
  • Průměrná čtenost 4967x
Chtěl bych Vás na chvíli zastavit a někdy i rozesmát. Jsem normální malý živnostník, táta od tří dětí a blog je pro mne drobný relax od práce. 

 

Seznam rubrik