Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Samozřejmě, že pro generace mladší, než jsme my, jednou bude tahle současnost těmi „starými dobrými zlatými časy“. Není to ostatně nic nového, tací mezi lidmi byli už před skoro čtyřmi tisíci let. – Vždyť čím jiným než velebením oněch „starých dobrých zlatých časů“ bylo, když kdesi mezi Élimem a Sínajem někteří Izraeliti tesknili po tom krásném životě v egyptském otroctví s hrnci masa (viz Kniha Šemot).

Takže jsi se vlastně krásně tématicky strefil a tenhle Tvůj blog je docela aktuální; Pesach začíná o zítřejším západu slunce.

1 0
možnosti
JV

A takových milovníků starých bolševických časů je v Česku bohužel mnoho.

1 0
možnosti
KK

Za starejch časů stromy měly delší stín, za starejch časů na dně piva nebyl splín, za starejch časů holkám v ústech zvonil smích, za starejch časů všem bylo po ránu líp

Krausberry, Starý časy

2 0
možnosti
KH

K44a44r90e16l 68H89r89m31a

16. 4. 2024 22:46

Zdeněk Jirotka, Saturnin: Ach ano, tenkrát, to byly staré zlaté časy. Kdysi jsem se domníval, že ty staré zlaté časy byly někdy na konci minulého století a že tenkrát asi bylo na světě neobvykle dobře. Potom jsem zjistil, že dědečkovy staré zlaté časy byly docela jindy než staré zlaté časy tatínkovy. Také jsem se setkal s poměrně mladými lidmi, kteří říkali, že ty zlaté časy byly v době, na kterou se já již pamatuji. Zdálo se to zmatené a odporovalo si to. Později jsem pochopil, že staré zlaté časy spadají do doby, kdy byl mlád ten, kdo o nich hovoří. To znamená, že naše generace prožívá zlaté časy právě nyní. Podivuhodné.

5 0
možnosti
Foto

Díky! – I na to jsem si okamžitě vzpomněl, a tak Vám děkuju, že jste sem tu citaci uvedl za mne!

2 0
možnosti
Foto

Já se těším na vyprávění o starých dobrých časech + přehánění o tom, jak jsme to měli tehdy strašně těžké

4 1
možnosti
LC

Pro mě byly bezva časy šedesátky a devadesátky. Pak jsme zase začali budovat socialismus a poroučet větru, dešti. Mimo soutěž ... to se dají dnes ještě koupit čerstvé kvasnice, které vám prodavač odkrojí z kostky?

1 0
možnosti
DV

D78a48v32i58d 68V26l87k

17. 4. 2024 17:09

Ano u mě ano

0 0
možnosti
JP

Čerstvé kvasnice se krájely pomocí struny na porce po pěti a deseti dekagramech. Takže dříve běžná jednotka při nakupování bylo "za korunu droždí", nebo tedy za padesát haléřů. Vzhledem k tomu, že balíčky byly předem připravené v chlaďáku, málokdo věděl, kolik to vlastně váží. I v dobových receptech si například moje maminka psala za padesát haléřů droždí. Takže bych asi paní nepodezírala kvůli droždí z neúměrné nostalgie.

0 0
možnosti
JK

J18i34ř53í 63K61o54z34á72k

16. 4. 2024 16:12

Hm, ty starý zlatý dobrý časy za komančů stály za prd. Alejednu výhodu přece jen měly: byli jsme o fous /tedy přesněji o DOST / mladší a to bylo fajn...Ale popravdě, neměnil bych!0

4 0
možnosti
VF

Já doufám, že ty starý dobrý časy jsou ještě přede mnou.

Díky.

6 0
možnosti
  • Počet článků 612
  • Celková karma 32,87
  • Průměrná čtenost 3798x
Chtěl bych Vás na chvíli zastavit a někdy i rozesmát. Jsem normální malý živnostník, táta od tří dětí a blog je pro mne drobný relax od práce. 

 

Seznam rubrik