Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pokud ten Váš kolega živnostník zrušil plátcovství DPH, tak asi neměl tak velký obrat (do 1 mil. Kč za 12 po sobě jdoucích kalendářních měsíců).

Jinak se jen tak nemůže stát NEplátcem.

Tak se vlastně divím, proč doteď plátcem DPH byl.

0 0
možnosti
Foto

Třeba proto, že měl velké odpočty na vstupu a minimální povinnost na výstupu(snížená sazba, RPDP). Přece jen je rozdíl, jestli vám jde do nákladů 100 nebo 121.

0 0
možnosti
Foto

"...aby za něj stát platil sociální a zdravotní. Dozvěděl jsem se, že když to já nedělám, tak jsem debil, protože přijdu asi o 10 000 Kč, které za mne zaplatí stát." ???

Pokud se někdo ocitne na "pracáku", tak za něj stát platí POUZE zdravotní pojištění. A to není 10.000 Kč, nýbrž od 1. ledna 2016 to bude 870 Kč.

0 0
možnosti
Foto

Ono jde asi spíš o to, že ty peníze ušetří, než že by je stát za něj zaplatil.

0 0
možnosti
Foto

Ono se to má tak, že pokud se živnostník nenechá zatáhnout do té obrovské povinné byrokracie a placení úplně ze všeho, nemusí nasadit vysoké ceny a jeho služby si pak může zaplatit kdokoliv z nás. Ona totiž ta "poctivost" živnostníků povede k tomu, že jejich služby si bude moci dovolit jen opravdu málo lidí. Velké množství levných živnostníků je výhodou pro nás pro všechny. Všechno souvisí se vším a plnění "státní pokladničky" je v zájmu malého množství "běžných" lidí. Je absurdní abychom v zájmu plnění "státní pokladničky" neměli peníze na řemeslníky. Pokud vyhoví státu, budou nabízet své služby draho, my na ně nebudeme mít a oni zkrachují a skončí někde na dávkách, které musí někdo zaplatit, za chvíli nebude nikdo, kdo by na dávky vydělal a budeme chudí úplně všichni. :-/

2 0
možnosti
Foto

To co dělá ten váš známý je správné. Je hloupost nechat se olupovat, když nemusí.

2 2
možnosti
Foto

Jako živnostník bych se taky styděl nechat se živit od státu (tj. jsem taky "blbej")R^;-)

2 0
možnosti
MK

Patřil jsem mezi ty, kteří souhlasili s Mládkem, že OSVČ jsou paraziti a v diskuzi jsem to schytal. Vím o čem mluvím, neb jsem pracoval v poradenské firmě, která dost z těchto OSVČ žila, tak vím jak to chodí. Správně je v blogu uvedeno, že v tomto má svůj výrazný podíl i státní správa. Stát by měl především OSVČ (a nejen jen jim) zbytečnou administrativu, ale to by musel chtít.

1 0
možnosti
VZ

Hodně závažný blog. Vystihuje bohužel realitu chování nemalé části "hybatelů ekonomiky", jak tyhle parazity vzletně nazývá naše rádoby pravice. Obávám se však, že stát si už najde nějaké cesty, jak toho Frantu a těch cca půl milionu dalších podobných netáhel pěkně zmáčknout. Aparát k tomu má velký až dost. Stačí jen, aby si to někdo od patřičně naštvané zaměstnanecké většiny, kterou už nebude bavit přispívat nepoctivým OSVČ na lyžovačky a Alpách a flákání u moře, nechal podložit patřičným mandátem ve volbách. A vůbec to nemusí smrdět nějakým novým vítězným únorem. Může to být zabaleno ve frázích, kterým budou všichni tleskat. To drsné přijde až později. Nejvíc znepokojivé a smutné na tom ovšem je, že se s tím bohužel svezou i ti solidní živnostníci, co dělají poctivě a neokrádají ani stát ani zákazníky.

3 4
možnosti
VB

tohle parazitování nemalé části OSVéček se bohužel rozmohlo do obludných rozměrů a státní úředníci nad tím dnes již pouze zavírají oči, náprava je bohužel neuskutečnitelná a všichni politici se ji bojí, na počátku byla snaha podpořit podnikání a výsledek je ten, že tu máme armádu parazitů, platících půl roku usmolených 4 tisíce a půl roku evidovaných na pracáku, kteří jezdí lyžovat do Alp

3 3
možnosti
MS

Všechno je to o lidech. Podobné zmetky byste našel i mezi zaměstnanci. Pořád se najde dost těch, kteří jsou doma dobře zásobeni vším, čím disponují v práci, nebo simulantů, kteří se hodí marod, aby si mohli doma dělat v klidu na nějaké fušce. A těch, kteří dělají jen tak dlouho, aby znovu získali nárok na podporu, je taky dost. Ale jinak souhlas. R^

3 1
možnosti
VB

tak aspoň si na tu podporu co dostanou vydělají, což je taky trochu rozdíl a představa, že vám někdo, tedy zaměstnavatel, bude platit nemocenskou a vy budete chodit po fuškách je hloupá, zkuste to

1 4
možnosti
Foto

Svou napruděnost otáčíte špatným směrem. Onen živnostník se jen brání. A nejen byrokracii, ale také všem těm, co na nás nadávají, že jsme paraziti a zloději. Jen ať všichni poznají k čemu povedou ty Babišovy reformy. Uvidíme kde vezmou peníze na dotace Agrofertu a zároveň na dávky pro všechny co jsou skutečnými parazity. Onen živnostník, se jen rozhodl, že je na čase vzít si zpět, co státu dal a stát to neužil k účelu, k němuž to bylo určeno. Přečtěte si román Atlasova vzpoura, pak možná pochopíte.

10 9
možnosti
DV

D96a58v41i45d 94V98l85k

28. 12. 2015 12:11

Víte pane Chuchma nějaké daně se platit musí a taky se musí ty daně optimalizovat. OSVČ platili ještě asi před 5 lety přes deset miliard na daních. Dnes neplatí ani miliardu. Nezlobte se na mě, ale já bych se styděl nechat se prakticky vydržovat od zaměstnanců. To je prostě ubohost. A to nemá cenu okecávat. Pokud se i my OSVČ nezačneme chovat slušně, nebudou se ostatní chovat slušně k nám. A já bych se nerad dožil zase nějakého vítězného únoru.

6 0
možnosti
  • Počet článků 654
  • Celková karma 37,17
  • Průměrná čtenost 4959x
Chtěl bych Vás na chvíli zastavit a někdy i rozesmát. Jsem normální malý živnostník, táta od tří dětí a blog je pro mne drobný relax od práce. 

 

Seznam rubrik