Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak jste se dočkal. Za týden bude schvalováno zastropování cen a dan se zisku energetických firem. Někdo to zaplatit musí. Teda aspon částečně. Pokud jde o mou osobní zkušenost tak na současnou cenu ve fixaci mi stačili zálohy a neplatil jsem ani korunu navíc. Po zastropování očekávám křik "lidu" tedy těch, kteří si myslí, že budou platit pořád stejně a zdražování energie se jich nedotkne. Přidáte se? Kolik platíte nyní, pokud to není tajné...? Těch avizovaných cca 8 korun stačit bude. Nebo ne?

0 1
možnosti

D35a19v56i96d 88V16l42k

8. 9. 2022 12:54

Jeden malý obchod s potravinami. Měsíční náklady na elektřinu loni 14000 kč na podzim roku vyměněna část lednic za nové úspornější, takže spotřeba klesla, přesto cena elektřiny za červenec 28000 Kč, za Srpen 35000 Kč. O elektřině doma bych vůbec nemluvil to je drobnost.

2 0
možnosti

Jem rád, že jste stabilizoval své podnikéní

0 0
možnosti

K Vašemu úspěchu přispělo i Vaše sebevědomí. které jste ovšem prezentoval dost nepatřičně a despektem k ostatním.

Viz Vaše vyjádření:"..vydržím mnohem více než kdokoliv z Vás"

Co Vás opravňuje k takovému pohrdavému výroku?

4 0
možnosti

D16a89v54i50d 75V95l86k

8. 9. 2022 9:37

Přátelé mně je úplně jedno ,kdo tenhle blog karmuje a kdo ne.Já jsem svoje názory nezměnil, jsem stále pravostředový volič a volil jsem tuhle vládu. Nesnáším Putina a "jeho" Rusko ,odsuzuji agresi proti Ukrajině a celým srdcem Ukrajincům fandím. Nikdy jsem nevolil Babiše a nikdy ho volit nebudu. A dost mě uráží, když mi tady píšete ,že pláču, fňukám atd. Jsem si jist , že vydržím mnohem víc než kdokoliv z Vás. Já jsem svoje podnikání v rámci možností stabilizoval, provedl jsem včas Únor-Březen drastická úsporná opatření a jako vždycky přežiju. Jediné, co nemůžu ovlivnit je cena elektřiny, která mi jako ostatně všem podnikatelům vráží kudlu do zad. A tak tady na blogu řvu, aby vláda začala něco dělat. To je celé, proč tyhle blogy píšu. A ještě jeden poznatek. Těch 70 tisíc lidí nedávno na Václaváku, je taky výsledkem vládnutí nejen Babiše,ale i Fialy a až se spojí v nějaké platformě, tak budou vládnout příště s Babišem a z toho nám teprve bude zle. Takže byste měli začít řvát taky, ať se vláda vzpamatuje, hrozně rád pak napíšu veselý blog o tom jak jsme to všechno zvládli přeji hezký den a sundejte si konečně růžové brýle.

3 0
možnosti

Psaní člověka, který své názory nezměnil, si představuji zcela jinak.:-P

4 0
možnosti

Sobotní zápisník z Malé Strany Miroslava Koreckého (MFDnes 3.9.2022):

"Kolik by stálo zastropování cen energií, jak to navrhuje opozice?

Andrej Babiš (ČT1, Události, 1.9.): "No, nic by to nestálo rozpočet, proč by to mělo stát rozpočet? Já vám nerozumím."

Alena Schillerová (ČT24, Události komentáře 1.9.): Samozřejmě by to bylo určitě hodně, troufnu si říci, že by to byly desítky miliard.

Kdo má pravdu, Babiš, či Schillerová? A pokud - pánbůh ji ochraňuj - Schillerová, tak kdo způsobil, že sám náčelník vydával tak zvrácené rozkazy?":-P

Konec citátu.

6 0
možnosti

D53a43v57i54d 15V95l72k

8. 9. 2022 9:15

A něco míň hloupého tam nemáš?

5 3
možnosti

"Prostě typický člověk z akademické sféry. To že je momentálně předsedou vlády je národní průšvih.".....naprostý souhlas. A nikdy by k takovému průšvihu nedošlo nebýt zásahu ÚS do volebního zákona. To byl výtah pro neschopné a všehoschopné jedince z vlády, kteří by se jinak k moci nedostali.

Můžete si na "blekotu" nadávat jak chcete, ale myslíte, že by připustil takovouto situaci už jen z toho prostého důvodu, ze by ohrozil minimálně své podniky?....bohužel v dnešní době vítězí ideologie nad rozumem. U nás tomu tak ostatně s krátkými záblesky bylo vždy.

3 7
možnosti

Bohužel naše vláda podřídila ideologii celý styl své vlády a vypadá to, že nadobro odrovnala nejen státní kasu, ale i celý náš průmysl.

;-(;-(;-(

0 0
možnosti

Vlčáku,pod tohle se klidně podepíšu.. no,klidně ne...nelíbí se mi, že ti námi zvolení,nemají rozum, pud sebezáchovy a kooule ... a nechají to tady dojít "cugrunt", protože krizového manažera ve vládě nemáme..:-/

0 0
možnosti
Foto

Tak jeden "krizový manažér" už tady byl a zanechal za sebou stamiliardové dluhy a nastartoval problémy, které musí současná vláda řešit....

9 0
možnosti

Veškerá národní řešení jsou pohromou pro rozpočet protože neřeší příčinu, ale důsledek. Pokud má být nějaké opatření na propojeném evropském trhu, pak to musí být na úrovni Evropy. Krize se mimo jiné živí i z hysterie a strachu, to u nás živí horečně Putin, jeho trollové a jeho posluhovači. Krizový účet se sečte až po jejím skončení. Krize také prověří odolnost firem a schopnosti manažerů, také nejvíc dopadá na velké holdingy, které přežívají pouze pomocí dotací, rozpad holdingů, které si vybudovali monopol, přerozdělení trhu a zvýšení konkurence je pozitivní dopad krize. Snížení životní úrovně a změna tržních návyků je negativní dopad, na tom se právě živí propaganda šířící strach a paniku.;-)

4 0
možnosti

Nejsou.

Když vyřeším příčiny, sníží se ceny energií aniž by to rozpočet něco stálo.

Když se budu jen plácat mezi zastropovat nebo kompenzovat, moc toho nevyřeším a dopady na rozpočet to mít bude.

Řešení následků je vždycky méně efektivní než odstranění příčin.

Ale asi taky lepší než nic.

Viz 65 mld EUR, které dá německá vláda jako už 3. balíček pomoci firmám a domácnostem.

Není divu že ještě před jeho vyhlášením měli poloviční inflaci ve srovnání s námi.

2 0
možnosti

Tak pane Vlku. Teď tu máte fanouška Albrechta. Spokojen?

2 0
možnosti

Tohle psaní bych čekal od někoho, kdo žije s rodinou z mizerného českého fixního platu zaměstnance nějakého toho pana Sámmámmálo..

Pane Vlk, ani Vaše lahůdkářství, ani moje cestovka nejsou strategické firmy, proto mne překvapuje Vaše reakce. Kde je ten kapitalismus a podnikání? Já šel do kolen už třikrát - když padly věže v NY, když zkrachovaly tři čtvrtě cestovek v UK v roce 2008, za Covidu znovu. Kdybych brečel a čekal, až něco udělá vláda, byl bych už mrtev hlady.

Von kšeft nejni jenom vejdělek, Vašnosti, říkával starej Cohn. Podnikatel se pozná v krizi, v konjuktuře vykvetou i hrábě samy.

Trochu konzistence, člověče...

15 0
možnosti

pane Dubovský, taky jsem vstávala z popela jako Fénix..a teď vstanu znova, ale proč to neumí naše vláda? proč nepřiznaj, že jsou v zadeli a že tohle,co se na nás navalilo je hoooodně velký sousto... když dokážeme něco dělat my, měli by to s tím houfem poradců v zádech,umět řešit i oni..kde je ten krizovej manažer, co tenhle rozjetej vlak uřídí?

7 0
možnosti
  • Počet článků 653
  • Celková karma 39,49
  • Průměrná čtenost 4967x
Chtěl bych Vás na chvíli zastavit a někdy i rozesmát. Jsem normální malý živnostník, táta od tří dětí a blog je pro mne drobný relax od práce. 

 

Seznam rubrik