Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

M23i20l57a86n 12K68e93s44l

10. 6. 2015 22:30

To víte,že jo.Vždyť důchodci jedou šalinou přes  půl Brna protože tam mají vejce o korunu levnější.Šest stovek- jídlo na čtyry dny nebo boty na zimu a ještě na pantofle zbyde.Je to pořád více než valorizace důchodů poslední pravicovou vládou.

0 1
možnosti
Foto

Nekoupí. Ale radost mít asi budou.

0 0
možnosti
JR

J37a63r87a 63R85a32n28k

10. 6. 2015 17:09

Neni to zbytecne? Zrovna ted, kdyz prestanou kourit a usetri tim i tisicovku mesicne;-)

4 0
možnosti
JS

Pokud se jedná o to přidávání důchodcům, dovolím si vážený autore připomenout dvě věci. Před nástupem Topolánka bylo zákonem stanoveno, že důchody se zvyšují o inflaci a o polovinu zvýšení průměrné mzdy. Za této vlády také došlo k zastropování zdravotních a sociálních odvodů a zavedení třetího pilíře, který pochopitelně objem prostředků na státem vyplácené důchody snížil.

1 2
možnosti
Foto

Kolik v té době bylo důchodců?

Značně narostl průměrný věk dožití, prodloužila se tak délka vyplácení důchodů a narostl počet důchodců. Každý rok se na důchody vyplatí o desítky miliard více než se na ně vybere.

Jsou jen 2 možnosti jak postupovat a nezruinovat státní rozpočet-snížit důchody v poměru ke mzdám nebo podstatně oddálit nástup do důchodu.

1 1
možnosti
KV

K95a13r83e47l 58V31o92v10e79s

10. 6. 2015 16:45

Asi měl postupovat podle myšlenek MUDr. Peckové - TOP 09, která řekla, důchodci zažili válku a jsou zvyklí žít skromně.

Jenže už se začínají ozývat důchodci, bývalí živnostníci. Vyměřené důchody se jim nelíbí a nechtějí žít skromně jak za války.

1 4
možnosti
Foto

To je jedna z nevýhod živnostníků-pokud platili málo na odvodech budou mít malé důchody.

Každý má volbu kolik si na důchod naspoří.

2 0
možnosti
MS

Tato kompenzace by měla nahradit valorizaci důchodů o 200 Kč v roce 2016. Měla by být jednorázově vyplacena ještě v roce 2015, takže nezatíží rozpočet roku 2016 a navíc nepůjde o valorizaci, ale o jednorázové přilepšení, které se neprojeví na další výši důchodů. Když vydělíme 600 dvanácti, získáme částku 50 Kč. Celkový efekt tedy bude takový, jako kdyby se od 1.1.2016 valorizovaly důchody o 50 Kč s tím, že valorizace by platila jen v roce 2016. Jde tedy o mnohem nevýhodnější variantu, než původně uvažovaných 200 Kč regulérní valorizace, která by důchody zvýšila trvale. Z tohoto pohledu tedy nejde o žádné kupování důchodců, ale spíše o jejich nas...ní :-). Tím ovšem nechci říci, že bych horoval pro zvyšování důchodů.

2 0
možnosti
VH

Jen pro přesnost:  měsíční valorizace o 200,- Kč měla být celkem. Bez změny zákona by byla - a bude - zákonná valorizace (průměr) 110,- Kč. Takže zvýšení jen o 90,- Kč/měs.   Je ovšem pravda, že by se jednalo o zvýšení trvalé a v dalších letech valorizované.

0 0
možnosti
VH

Starobních důchodců je sice 2,5 mil., všech důchodců pak 2,9 mil., ale důchodů je 3,5 miliónu.  Takže tato "laciná" 'kompenzace' (Bělobrádek, částečně Babiš) nás přijde na nejméně 2,0 mld.

  'Kompenzace' Svoboda-Marxová má být výrazně dražší - 6,2 až 6,5 mld.     k a ž d o r o č n ě.

 Spokojený důchodce VH

1 2
možnosti
VH

Panové Svobodo a Vovsi, jsem zmaten?  Proč minus? Nelíbí se vám, že jsem spokojen?  Nebo je některý údaj špatně? Proč nenapíšete který?

0 0
možnosti
VH

No - za šest stovek si je chce kupovat Bělobrádek. Někdo ve straně ho zřejmě seřval za rozumné konstatování, že přidávat se může jen, když na to jsou peníze (škoda, že to nevěděl i u úředníků, ale to je o něčem jiném).

   ČSSD je to jedno - to bude přidávat furt. Přece zdroje jsou a naše zadlužení je malé, ne?

3 2
možnosti
Foto

Každé "přidání" důchodcům o pár stovek, vždy "předznamenávalo" nějakou tu malou úpravu cen právě o těch pár stovek nahoru, ať již za nájmy, energie, vodu, daň z nemovitosti atd. Z tohoto pohledu si nemyslím, že by si právě Sobotka tímto krokem vděčné důchodce kupoval, ba naopak.

2 0
možnosti
VH

Proč píšete o době před více než čtvrstoletím?

3 2
možnosti
JZ

Koupí. Ale to je v pořádku, i to přidání.

Jen je rozdíl mezi neschopným populistou, který si na to půjčí, a schopným politikem, který by si na to měl vydělat. Asi tuším, kterého tam máme.

1 0
možnosti
Foto

Není to v pořádku. Žádný politik na to nikdy nevydělá-vždy jsou to občani.

0 0
možnosti
  • Počet článků 655
  • Celková karma 36,92
  • Průměrná čtenost 4951x
Chtěl bych Vás na chvíli zastavit a někdy i rozesmát. Jsem normální malý živnostník, táta od tří dětí a blog je pro mne drobný relax od práce. 

 

Seznam rubrik