Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Koho budete volit v předčasných volbách?? Divadýlko skončilo!

V okamžiku, kdy začal pan premiér bez důvěry rozdávat tisícovky k důchodům a vlaky budou skoro zdarma, mi bylo jasné, že začala předvolební kampaň před předčasnými volbami.

Možná patříte mezi ty naivní spoluobčany, kteří si myslí, že v posledním půlroce probíhalo nějaké vážně míněné vyjednávání o nové vládě. Já ale ne.

V okamžiku, kdy začal pan premiér bez důvěry rozdávat tisícovky k důchodům (moc bych to přál důchodcům všem, pokud na to jsou peníze) a vlaky budou pro některé skoro zdarma, mi bylo jasné, že začala předvolební kampaň před předčasnými volbami.

Pan Babiš totiž volby sice vyhrál, ale hůř než si představoval, evidentně chtěl vládnout sám, anebo alespoň sám s loajálními kývači někde v pozadí . To se nepodařilo. Myslím, že on sám, jako největší stratég zdejší politické scény mezi tradičními stranami, ( nenechte si namluvit, že ANO není dnes už dávno tradiční stranou) to věděl od samého začátku a tak se pouze snažil povodit své konkurenty jako osly v podivném vyjednávacím kolečku, aby mohl shodit svou neschopnost sestavit vládu na ně. Což mu samozřejmě voliči ANO spolkli i s navijákem. V jakém světle se nám tedy ukázaly strany za posledního půl roku od voleb.

SPD- Ukázalo se, že tento projekt kmotra Hrdličky mající za úkol notně zkomplikovat naší politickou scénu a přinést jeho autorům nějaký ten milión, vedou ještě větší hlupáci, než jsem si mysleli. Většina z nich vytažena ze svých konspiračních teorií o spiknutí mikrovlnek a všeléku ve formě referenda ukázala, že nejsou schopni říct dvě kloudné věty, aby to nezavánělo děsným průšvihem. Myslím, že leckterý jejich volič se orosil až tam někde hodně vzadu a dole, když si představil, že by tyhle jelita mohla sedět ve vládě a rozhodovat o naší zemi.

STAN- Nejsem si jist, jestli tahle, pro mě docela přijatelná strana, ještě vůbec existuje? Od voleb jsem o nich nich neslyšel.

TOP09- Výměna předsedy za pana Pospíšila nakopla zásadně stranu směrem kupředu  na cestě k propadlišti dějin. Pánové prosím, kdy konečně dostanete rozum a rozpustíte to s tím, že Ti rozumnější z Vás vstoupí, nebo se vrátí do ODS a pan Feri k Pirátům??

ODS- Já tuhle stranu kdysi volil, pak jsem ji z duše nenáviděl a teď ji musím zase volit(Koho taky jiného a považuji za slušné se k tomu přihlásit.) Pan Fiala má sice charisma ušlechtilého plísňového sýru, ale bylo mi velmi sympatické, jak ODS konzistentně stála na svém, že s trestně stíhaným premiérem do vlády nepůjde a nešla. Navzdory mnoha kritikům to vidím jako poctivé, transparentní a solidní jednání. Je evidentní, že vymáchání ODS-áckých rypáčků ve vlastní špíně straně velmi pomohlo a kmotři už dávno z ODS zdrhli a realizují se dnes usilovně zakládáním obskurních komerčních  projektů typu VV, Úsvit, SPD.

ČSSD - Nikdo není tak evidentně v "Háji zeleném " jako ČSSD. Zkoušeli kluci vylobovat s Babišem nějakou slušnou plichtu, aby byli státotvorní, ale vyjít to nemohlo. Babiš je rozmajzl jak čerstvý kuřinec! Navíc tuhle stranu čeká lítý vnitrostranický boj a léčba, kterou prošla ODS-ka. Takže na takových 10 let zapomeňte, snad přežijí.

KDU-ČSL-Další neviditelní a snadno postradatelní, ale naše milé babky a strýci z naší Moravy jim těch 5 % zase nějak poskládají. Sympatické je, že stáli za svým a do jednání o vládě byli ochotni jít pouze bez trestně stíhaného premiéra. Ovšem bude to na víc než 6% stačit??? Asi ne!

KSČM- Tady nám evidentně nabobtnalo "Staré dobré tvrdé" jádro stalinistů vedené soudruhem Skálou. Vesele se nám muchlují komunisté s miliardáři a to je tak naprostá ideologická prasárna, že jí není rovno. Marx a Engels  se musí vrtět v hrobech jako vrtule. A taky začínají komunisté klást drzé  požadavky.  Nehorázné, troufalé, neslušné.................... prostě komunistické.

PIRÁTI- Nějak jsem čekal větší aktivitu, kreativitu a nápady. Podle mě se jenom tak vezou, ale otázkou je, jestli vlastně v téhle tiché smradlavé laguně českého politického balastu, zaštítěné "Tatíčkem Zemanem," můžou něco jiného dělat. Revoluce se asi odkládá na někdy úplně jindy.

ANO- No, viděli jste to všichni sami. Musím uznat panu Babišovi, že je opravdu skvělý stratég. Povolební vyjednávání řídil s vizí a obratností Napoleona. S vizí vůbec nic nevyjednat kupodivu nevyjednal vůbec nic, ale dokázal úspěšně udělat ze všech okolo větší blbce, než sám ze sebe a příští volby asi zase drtivě vyhraje. "Jupí a o to mu asi šlo ne? "

Přiznám se, že rád jsem mu dokonce i několikrát zatleskal, protože v zahraniční politice se ukázal jako rozumný člověk. I když jeho orientace na západ je vlastně už předem daná díky jeho mega úspěšnému podnikání .

Takže na podzim se ukáže, jak moc dobře umí český politický Napoleon počítat a jestli mu to náhodou ten národ "Usměvavých bestií" nespočítá úplně jinak . To je totiž tak, když se kecá, fňuká a nemaká.

Takže, já jsem v minulých volbách se zaťatými zuby volil po mnoha letech ODS a jsem s jejich povolebním chováním a jednáním vcelku spokojen.

Jak to máte Vy?? 

Autor: David Vlk | sobota 7.4.2018 11:34 | karma článku: 36,71 | přečteno: 2805x
  • Další články autora

David Vlk

Rusko je vřed na tváři Evropy

Dneska si připomínáme výročí dne kdy zase jednou v dějinách našeho národu tekla krev, ničilo se jeho bohatství a křivili se charaktery jeho příslušníků.

21.8.2023 v 13:13 | Karma: 36,05 | Přečteno: 1201x | Diskuse| Ostatní

David Vlk

Bezdomovec Dušan se vrátil.

Malá hubená tmavá smutná postava s dvěma promile v krvi. Pohublý jak lunt, nahrbený dopředu, ruce jako pařátky v hubě už jen půlku zubů.

11.8.2023 v 11:50 | Karma: 33,09 | Přečteno: 1082x | Diskuse| Ostatní

David Vlk

Vezmeš děti na hořící Rhodos?

Zatímco stovky Čechů bivakují po letištích, tělocvičnách evakuovaní před běsnícím požárem, další stovky na Rhodos stále odlétají. Proč? No protože to mají placený!!!!

25.7.2023 v 10:24 | Karma: 36,61 | Přečteno: 2040x | Diskuse| Ostatní

David Vlk

Je normální platit jeden rohlík kartou?

Zlotřilý prodejce třeba na farmářských trzích odmítající platbu kartou, je okamžitě pasován na zloděje, lumpa, neplatiče daní a sociální živel. Všichni v tom mají okamžitě jasno, je to příživník a lump.

24.7.2023 v 15:26 | Karma: 46,86 | Přečteno: 16070x | Diskuse| Ostatní

David Vlk

Zachraňte planetu!

Řešením by pravděpodobně bylo snížení pratelné plochy a hmoty spodního prádla. Což znamená jednoznačně přechod z trenclí do zvonu na rafinovaná minimalistická Tanga.

17.7.2023 v 16:32 | Karma: 28,03 | Přečteno: 1051x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Taxikáři říkal, že postřílí několik lidí. Policie u duševně nemocného našla pušky

2. května 2024

Psychiatrický pacient si na internetu koupil tři funkční historické brokovnice a tvrdil, že je...

Odbrzděná dodávka se zmrzlinou vjela do davu dětí, několik je vážně zraněných

2. května 2024  15:55

Na západě Kyrgyzstánu najela během kulturní akce do davu desítek dětí ve věku od 9 do 16 let...

Poslanci mohou jednat i přes noc, ANO a SPD odmítají výpověď bez důvodu

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  15:53

Přímý přenos Poslanci mají začít projednávat úpravu zákoníku práce. Stínový ministr práce a sociálních věcí Aleš...

Bez krytí celníky by Březinova skupina nefungovala, řekl žalobce v závěrečné řeči

2. května 2024  12:49,  aktualizováno  15:38

Soudní projednávání vynášení informací z Celní správy členům tak zvané lihové mafie se dnes dostalo...

  • Počet článků 653
  • Celková karma 39,49
  • Průměrná čtenost 4967x
Chtěl bych Vás na chvíli zastavit a někdy i rozesmát. Jsem normální malý živnostník, táta od tří dětí a blog je pro mne drobný relax od práce. 

 

Seznam rubrik