Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P85e33t80r 11S84k17á27c93e25l

12. 4. 2019 22:10

Nesouhlasím s názorem v poslední větě článku. Na světě jsou příklady, kdy starostové měst vymýtili zločinnost až tak, že se večer po 20.00 hod. může žena samotná procházet po setmělém parku, aniž by se obávala, že bude někým přepadena. Jak? Tělesnými tresty. Žádná lidská práva neutrpí, neboť ani na pláži u moře nikdo na odsouzeném nepozná, že mu byl zadek rozsekán do krve. Příště ale odsouzený nikdy prohřešek neudělá, neb se velmi obává, že by opět byl potrestán tak, že musel měsíce ležet na břichu a nechával se obsluhovat. Na hrubý pytel hrubá záplata.

0 0
možnosti
Foto

Nojono, lidi jsou různí. Tím ani v nejmenším neomlouvám podlé chování té paní.

Špatná zkušenost je taky zkušenost, člověk si pak aspoň dokáže vážit férovejch lidí.

A aspoň, že ta zkušenost nestála majlant.

1 0
možnosti
KT

Můžete mi napsat jaké neomluvitelné chování jste shledal u té paní, která chodila po vzorkovně a prohlížela si kachlíky?

0 0
možnosti
KT

Pozoruhodné je, že autor ani nikdo z diskutujících nepochybuje o tom, že to byla sehraná partička, přitom maminka nemusela nic vědět. Děti jsou velmi šmejdivé a vynalézavé a občas se dopouštějí trestuhodných skutků, které považují za úžasné dobrodružství. V životě jsem zažila mnohé takové s našimi ratolestmi a každý z našich známých vzpomíná dnes už s úsměvem na průšvihy jejich květů života.

Morálně volní vlastnosti je třeba dětem vštepovat stále a neúnavně a je to myslím ve výchově to nejtěžší.

1 0
možnosti
DV

D58a64v56i42d 46V73l61k

9. 4. 2019 8:11

Ukrást cizímu člověku peníze z peněženky a vybrat v obchodě příruční pokladnu mi moc jako úžasné dětské dobrodružství paní Trnková nepřipadá, ale asi to máte jinak.

3 0
možnosti
DH

K nám do restauračky občas zajde jeden otec, který se chlubil, že i když má více děcek, než je zdejší průměr, tak to má určité výhody nejen vyšším rodičovským příspěvkem. Ale pokud jsou děcka flexibilní dokáží si opatřit i to, co by jim rodina nemůže pořídit.

Údajně chodívaj místo procházek do přírody, raděj do různých super a hypermarketů. Zde se děcka rozběhnou mezi regály a ochutnají vše na co mají chuť a rodiče jim ze svých prostředků nemohou dopřát. A ochranky obchodů jsou na ně krátké.

Ale navíc prý děcka vymyslela takovou akční hru, a soutěží kterému se podaří kolem kas pronést více zboží bez zaplacení, což se údajně daří. Původně to potom děcka nabízela zájemcům na parkovišti, ale otec je poučil, že to není příliš rozumné, a protože mají v ulici kde žijí vietnamskou večerku, tak tam takto získané přebytky nabídli a mezinárodní spolupráce se prý ujala a rozjela k oboustranné spokojenosti, že na tom základě vytvořili takový maličký rodinný velkoobchod.

A od té doby prý děckám nemusí dávat kapesné, neboť si sama vydělají a dokonce jsou prý až tak zodpovědná, že občas rodičům nějakou tou korunou do rodinného rozpočtu dokonce prý přispějí.

Takže pane Vlku, jak v tomto případě, tak patrně i v případě oněch děcek, která Vás s maminkou navštívila, nemusí mít jejich rodina obavy, že by se děcka v budoucnu a v současné společnosti ztratila, a budou jistě velice soběstačná a připravena pro život.

0 0
možnosti
DH

Jó, a ještě dodal, že děcka se většinou z těchto "procházek" vracejí domů tak přežraná, že jeho manželka už doma většinou ani vařit nemusí. A dospělá část rodiny se spokojí s něčím studeným, nebo hlava rodiny si zajde do restauračky.

0 0
možnosti
Foto

Zažila jsem podobně sehranou "rodinku" v akci. Maminka jako nakupovala, děti kradly. Když jsem hlasitě upozornila na zboží, které dětičky nakradly, maminka prohlásila že děti nezná, nejsou její a hrdě odešla. Děti (vzorně maminkou poučené) začaly řvát jak na lesy, vyběhly za ní a společně se všichni rozběhli na tramvaj.

0 0
možnosti
Foto

Tak to je hodně smutný, ale bohužel takový partičky existují a dospělí spoléhají na to, že jsou jejich děcka nepostižitelný:-(

1 0
možnosti
Foto

Tak to by mě teda hodně nadzvedlo. Máš jednu jistotu. Tahle madam už do tvýho obchodu nevkročí

7 0
možnosti
Foto

V čem ty děti vyrůstají, tak žijí v dospělosti. To mě naštvalo, Davide, ještě si jim dal lízátka. :-/

0 0
možnosti
DV

D82a46v23i93d 19V38l72k

8. 4. 2019 18:52

Vsadím se že přijeli autem ,protože ta naše ulice je bokem a nejezdí tam autobus.Takže úplně nemajetní nebudou.

1 0
možnosti
Foto

I42v20a10n 13M55a82r45e42k

8. 4. 2019 17:36

Tož karma p.Vlku., i když trochu smutná. ;-( R^

1 0
možnosti
Foto

R^Vlcaku karma, ale fakt jsem z toho fest znechucenej (slaby slovo);-€

3 0
možnosti