Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Autore, jak jste naměřil, že "Norská společnost a stát všeobecně, je asi tak o 10 let vyspělejší než společnost česká"? 8-o

Jak se to měří? 8-o8-o8-o

0 0
možnosti
Foto

I kdybychom znali dopodrobna veškeré spisy, stejně nebudeme vědět vůbec. Tedy pokud bezvýhradně nevěříme úřadům. A například já jim nevěřím. Může tam být cokoliv a může to být pravda, ale také nemusí. Norsko není ani tak vyspělá země jako spíše bohatá, respektive patří k těm bohatším na světě. Osobně nepovažuji za vyspělou zemi stát, který prosazuje, že je výhodnější, když vychovává děti někdo jiný než jejich rodiče. Děti by měly být odebírány jen opravdu problematickým rodičům, kteří se nezřídka nevyznačují tím, že by roky usilovali o to dostat své děti zpátky do péče. To je důvodem, proč paní Michalákové věřím, že by jim úmyslně neubližovala. Pokud by měla potřebu týrat nějaké dítě, pořídí si další, jak je tomu nezřídka u matek, které zrovna netrpí mateřskou láskou. Severské státy obecně jsou z nějakého důvodu přehnaně socialistické, k tomu mimo jiné patří dávat přednost tomu, že děti jsou jakýsi erár, jakýsi majetek státu a rodiče do jejich výchovy nemají co mluvit. Mají je podmínečně svěřené a mají povinnost je živit. To je chybný přístup, narušení rodiny a vztahů, které fungovaly dlouhé stovky let a zajišťovaly nám všem přežití.

A jen na okraj, otec dětí se podle některých zpráv ocitl v Norsku neb tam byl "zavlečen" jako dítě, jak se kdysi říkalo.

1 0
možnosti
PK

Slušný blábol od někoho, kdo o tom případu ví kulové. A přitom stačí hledat a číst. Odpovědi na všechny otázky zde padnuvší jsou k dispozici.

1 0
možnosti
ML

No, já si naopak myslím, že zákaz jakýchkoliv i těch nejbanálnějších fyzických trestů je neodpustitelná chyba. Za tuto chybu se pak platí tím jaké zmetky to často vychováme. Vím třeba, že v Anglii (i v Norsku) jsou tělesné tresty naprosté tabu. A mají tam pravděpodobně nejhorší výrostky na planetě - svědčí o tom i pořad "Nejpřísnější rodiče na světě" vysílaný na Spectrum. Ty děcka jsou téměř výhradně z Anglie a jsou u rodin v zahraničí na zkoušku, zda se ještě dají převychovat. Většinou se to zadaří i když obvykle bez fyzických trestů, nekompromisním postojem dočasných rodičů.

Současná společnost má hodně ujeté názory ve výchově dětí...

1 0
možnosti
BP

To jsem už někde v nějaké pohádce slyšel - " neříkám tak,ani tak,ale na má slova dojde " ...

1 0
možnosti
JR

Celý problém tkví v něčem jiném - v existenci úřadu, který rozhoduje o lidských životech zcela svévolně, bez faktické možnosti odvolání proti jeho rozhodnutí.

Píšete, že máte tři děti. Uvědomujete si, že pokud pojedete do Norska a zlobící dítě plácnete po zadečku (a někdo vás udá, což je tam v souvislosti s dětmi hned), dítě vám odeberou a nejspíš je už neuvidíte? Stále to považujete za "v pořádku"?

Nikdo z nás neví, oč tam přesně jde a dokud matka nezveřejní (jak jí radil i šéf OSPOD) ono norské rozhodnutí, ani nic vědět nebudeme. pak je ovšem těžko soudit, pravda.

A proč do toho Norska ta rodina jela si můžeme jen domýšlet (ale že by tam jeli jako odborníci za prací, tomu nejspíš nevěří nikdo), nicméně s problémem samotným to moc nesouvisí...

3 0
možnosti
MC

M84a41r68e10k 41C76o28z24l

28. 1. 2015 23:36

Detaily té kauzy znám jen povrchně, tak chci reagovat pouze na dva z vašich závěrů:

1. Volně řečeno, matka je podle vás špatná, že místo toho, aby řekla, že otec děti nezneužíval, řekla, že to neviděla, což vám zavání Chytrou horákyní. Podle mě je to ale právě naopak; že jsem něco neviděl, je objektivní odpověď a "ne" je v tomto případě jen názor. Odpovědi navíc nebyly písemné a kdyby měl soud pochyby, mohl ihned vznést další otázku.

2. Vaše sociální inženýrství je úžasné. Děti by byly "vytrženy" z rodin pěstounů a umístěny do vlastní rodiny (k tetě), se kterou se nedomluví. Za prvé, proč k tetě a ne k matce, ale hlavně za druhé: tímto obhájíte i nucené poněmčování nebo můžete přijít s nějakým novým projektem, např. odebrání dětí chudým rodinám. Jde vám přece o zájem dětí a ty potřebují nové Lego a ne pravou mámu.

4 0
možnosti
JH

J28a90n 85H16l90e35d64í80k

28. 1. 2015 22:48

někde jsem četl, že Michaláková je slovenské národnosti, tedy měl by to řešit přítel Robin Fico, že?  Za druhé, je podivuhodné kolik tisíc lidí hájí nárok Michalákové, aniž by znali všechny okolnosti kauzy, zvláště, když zapíráním faktů, vlastně všechny vodí za nos. Včetně horlivého Sobotky, který dle vzoru Ferdy mravence si dal nad křeslo firemní štít se slovy::"" všemu rozumím---práce všeho druhu.""-- Prací k socializmu a nikdy jinam.

4 2
možnosti
JP

Opravdu paní Michaláková nemá slovenské občanství ;-)

0 0
možnosti
MT

Vyuzivam teto moznosti a davam - (slovy minus) karmu.

2 1
možnosti
VV

Milý pane, plácáte nesmysly .. zdá se Vám normální, aby rodiče nebyli z ničeho policií obvinění (naopak falešného obvinění zbaveni) a přesto byli bez dětí...?

10 3
možnosti
  • Počet článků 653
  • Celková karma 39,49
  • Průměrná čtenost 4967x
Chtěl bych Vás na chvíli zastavit a někdy i rozesmát. Jsem normální malý živnostník, táta od tří dětí a blog je pro mne drobný relax od práce. 

 

Seznam rubrik