Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J83a84r84a 29R88a29n47k

21. 8. 2015 23:30

K predposlednimu odstavci, EU a USA/Kanada uz ted nikde poradek delat nemohou, moznost byla minuly rok na jare, Cina a Rusko pouzili sve "jako vzdy" veto a od te doby exodus z Afriky zacal. A oni si ted mnou ruce, i kdyz s ekonomii jim to jde pekne dolu.....

0 1
možnosti
ZH

Celkem souhlas a karmička, jen bych teda dodal svůj názor. Zavádět někde v Arábii, nebo Africe vzorovou demokracii asi opravdu nejde. Irák budiš mementem. Co by ale šlo, je někde koupit/pronajmout/dobýt několik set Km2 a tam zřídit utečenecký tábory. Zásobovat je EU klidně unese. Kdo chce, může si tam zřídit náborové kanceláře. Momentálně jezdím po Německu a tak sleduju místní dění a fakt nevycházím z údivu. Zatímco Muti a celá vláda je komplet mimo a vůbec neví co má dělat, tak na obecní úrovni se můžou lidit fakt strhat. Tady se utečenci rozdělují podle nějakého klíče a tak když někde dostanou befehlem přidělený utečence, tak ten nejvyšší úředník začne shánět nahoře prachy, zatím co ti ostatní sice remcaj, ale makaj a připravujou nejen ubytování ubytování, ale i další třídy ve školách, nabírají se stovky učitelů, shánějí se pomocníci do škol, kteří umí jazyk azylantů. Čili na jedné straně neschopnost cokoliv podniknout k zastavení šíleného náporu, přesto, že si  všichni uvědomují blížící se katastrofu. Na druhé straně jednání a práce úředníků. kteří přesně podle zákona dodají každému azylantovi přesný počet m2, jídlo lékařskou péči atd. Co mě ale fakt dostalo, to jsou nábory zaměstnanců od některých firem. Včera jsem poslouchal reportáž právě z jedné ubytovny, kam vtrhla nějaká firma a vyzobala všechny inženýry, dala jim práci a sehnala byty a už je nikdo neviděl. Ovšem co bude se zběračema kávy, to už v reportáži nebylo.:-)

1 0
možnosti
Foto

Toto je zpráva o "makedonském výjimečném stavu" ( zdroj Reuters)

Makedonie kvůli nebývalému přílivu imigrantů, kteří přes její území míří do Evropské unie, vyhlásila v pohraničí na severu a na jihu země mimořádný stav. Připravuje i nasazení armády. Makedonie rovněž uzavřela část hranic s Řeckem, aby uprchlíkům znemožnila vstup do země.

„Předpokládáme, že nasazení armády bude mít dvojí efekt - zvýší bezpečnost našich obyvatel a umožní nám pečlivěji přistupovat k lidem, kteří chtějí požádat o azyl,“ uvedl mluvčí ministerstva vnitra Ivo Kotevski.

Podle zpráv místních médií makedonská policie zablokovala klíčovou dopravní tepnu mezi Makedonií a Řeckem, čímž znemožnila tisícům uprchlíků překročit hranice do Makedonie. Cílem opatření je očividně snížit nápor běženců, kteří se snaží dostat do jihomakedonského města Gevgelija a odtud vlakem pokračovat na sever k srbským hranicím. Gevgelija leží na hlavním tahu z řecké Soluně.

Makedonie ve středu požádala sousední země o zapůjčení železničních vagonů, které by jí pomohly zvládnout krizi v Gevgelii a převézt migranty na sever země. Zástupci Úřadu vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) ale tvrdí, že Skopje mělo udělat mnohem více, například v Gevgelii vybudovat ubytování pro běžence.Více na: http://zpravy.e15.cz/zahranicni/udalosti/makedonie-vyhlasila-vyjimecny-stav-kvuli-bezencum-zavrela-hranice-1220220#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylinkVíce na: http://zpravy.e15.cz/zahranicni/udalosti/makedonie-vyhlasila-vyjimecny-stav-kvuli-bezencum-zavrela-hranice-1220220#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink

Více na: http://zpravy.e15.cz/zahranicni/udalosti/makedonie-vyhlasila-vyjimecny-stav-kvuli-bezencum-zavrela-hranice-1220220#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylinkVíce na: http://zpravy.e15.cz/zahranicni/udalosti/makedonie-vyhlasila-vyjimecny-stav-kvuli-bezencum-zavrela-hranice-1220220#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink

1 0
možnosti
JR

J26a26r34a 59R41a16n89k

21. 8. 2015 23:36

Na BBC jsou denne zpravy a ta o Makedonii byla pred dvema dny, pruvody lidi a snaha policie a vojska je nejakym zpusobem udrzet, vyplnit dokumenty, vlaky udajne pouze 2x denne, je to zoufala situace a jedina moznost je zachovat klid, zatim se to vsem vede. Ve stejny den ukazovali cleny britske a francouzske vlady za sklem v tunelu, divajice se na pokusy migrantu, dostat se pres plot a do tunelu, spousta prazdnych vet, ze se s tim neco musi udelat, ALE CO?

0 0
možnosti
JS

Obávám se, že zaměňujete příčinu a důsledek. Podle mého názoru je současný stav způsobený právě vývozem demokracie.

3 0
možnosti

Příčiny jsou hezkým tématem k jalové diskusi.  

Aktuální problém je zabezpečení hranic - žádná změna poměrů v Africe tenhle proud nezastaví.

0 0
možnosti
JC

Nemůžete udělat pořádek v cizině.

V cizině jste vždy jen intervent nebo okupant bez ohledu na Vaše cíle a záměry.

1 0
možnosti
ZB

V Africe už se válčí,právě proto je tolik uprchliku před válkou...Se zemí,kde se nebojuje zase přicházejí ekonomičtí migranti,ti jsou navraceni zpět odkud přišli a jejich odchod bude chvilku trvat.Doma mohou ostatním říci,že Evropa není ráj pro všechny...Uprchlíkum před válkou je ovšem třeba pomoci.

2 0
možnosti

" jsou navraceni "    8-o 

Ale kdepak. To je proces na dlouhé lokte a reálně vrácených je směšné minimum.

1 0
možnosti
DV

D52a73v24i50d 34V37l72k

21. 8. 2015 13:46

A proč bych si dělal srandu. Vy jen rychle čtete. To je celý, já jsem jen minule psal, že potřebujeme imigranty, aby šlapala ekonomika a na tom trvám. To ale neznamená, že nejsem přesvědčen, že Evropa musí zakročit proti islámskému státu. Vy máte Vladimíre velké tendence věci vidět černě nebo bíle. Ono se to velmi dobře prodává čtenářům a je to značně "Chlapácké", ale svět není černý ani bílý (Snad Vás tím neurazím, ale vaše blogy jsou vždy velmi Macho). Pokud nebudou mít Evropané děti, musíme přijímat imigranty. Měli bychom si je ale sami vybírat a přijímat je legální cestou, kterou si sami určíme. A můj článek byl taky o tom , že pokud nevidíte svět jen jednostranně a nejdete s davem, jste v naší společnosti ostrakizován a označován třeba za "Sluníčkáře." Snad jsem Vás neurazil, čtu Vás rád.;-)

2 0
možnosti
SN

...........:-)......!!R^R^R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 655
  • Celková karma 36,37
  • Průměrná čtenost 3937x
Chtěl bych Vás na chvíli zastavit a někdy i rozesmát. Jsem normální malý živnostník, táta od tří dětí a blog je pro mne drobný relax od práce. 

 

Seznam rubrik