Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LP

Nebýt Varla, tak mi tenhle výborný blog unikl. Takže...Zasloužená trefná karma

2 0
možnosti
Foto

Už jen to, že tento článek stále zůstává na hlavní straně, je signálem toho, že rozuzlení se blíží. Ještě nedávno takové články byly mazány (nebo převáděny, nevím), protože "podporovaly ruskou agresi". Smutné je, že na světě jsou neustále nějaké války vyvolávány. Záminka a hrstka bojechtivých fanatiků nebo podplacených se vždycky najdou. Nejsmutnější jsou války bratrovražedné - bratr proti bratrovi a někdo cizí s dálky to podporuje a z toho profituje.

14 5
možnosti
Foto

pardon, hrubka - z dálky

1 0
možnosti
Foto

Otázka pro rádio Jerevan:

"Jak se ochraňují vlastní hranice?"

Odpověď: "Vlastní hranice se ochraňují tím, že vtrhnete k sousedovi a zaberete jeho území. Tím se přiblížíte k dalším hranicím, jež bude nutné dříve nebo později ochránit stejným způsobem".

6 3
možnosti
ZH

Oprava rádia Jerevan: hranice se také ochraňují bombardováním neposlušné země, která si chce chránit územní celistvost.

0 0
možnosti
JZ

Rusáci na Ukrajině záměrně masakrují civilní obyvatelstvo a útočí na civilní cíle.

8 4
možnosti
LS

Heřman Hasík nesouhlasí.

Heřmane, co na tom není pravda?

6 0
možnosti
Foto

Civilizované státy obsazují cizí území sofistikovaně. Bankami, službami, továrnami. Profitují z levnějších pracovníků v cizích zemí a starosti a náklady spojené se správou země nechají domorodým vládám.

7 2
možnosti
ZH

Na Majdanu se ovšem střílelo, takže ta fešácké to nebylo.

3 1
možnosti
Foto

No jasně: Československo čekalo na okamžik pravdy v září 1938, když byla nacistickým Německem "spravedlivě přijata do říše" velká území v českém pohraničí a zbytek státu byl - slovníkem autora článku - "neutralizován". Což ovšem platilo jen do března 1939, kdy byl ten "neutralizovaný zbytek" pohlcen a dle plánů nacistů měl být "podřadný slovanský národ Čechů" zčásti vyvražděn, zčásti vysídlen kamsi na východ a zčásti poněmčen). Tragické paralely jsou až příliš viditelné na současném vztahu Ruska k Ukrajině, včetně oficiálního ruského smýšlení o jejím státnosti a obyvatelích. Rusko se vůbec netají s tím, že chce Ukrajinu jednou provždy vymazat z povrchu zemského.

14 1
možnosti
Foto

oprava: "o její státnosti"

1 0
možnosti
JN

J78o79s19e68f 22N21i18k47l

13. 5. 2024 19:49

Přesně jste to popsal...

5 12
možnosti
IS

No, rozporovat se toho dá v článku poměrně dost, nicméně upozorním na jednu báji o bratrských národech. Rusové i díky propagandistické, ničím neregulované informační mašinérii vidí v Ukrajincích spíše podlidi, než bratry (chocholové, že ano), Ukrajinci vidí většinově Rusko jako agresivní zemi, a to zejména díky svým historickým zkušenostem s bolševiky. A to, že byl někdo dlouhá léta součástí pakárny s názvem Sovětský svaz, ještě z něho bratra neudělá.

22 2
možnosti
VP

Ne není to pravda. V Kyjevě ještě v r. 2014 byla Leninova socha. Mnoho lidí se považovalo za jakési souputníky s Ruskem a čekali, že se vyřeší systém, který v r. 1991 přišel a vrátí se SSSR. Byla jich většina.

3 9
možnosti
JZ

Závažná faktická poznámka, mám k dispozici svědectví přímo z Ruskem napadené Ukrajiny od tamních obyvatel. Většina Ukrajinců statečně brání svoji zemi před zákeřným nepřítelem. Kdyby tomu tak nebylo, tak už jsou Rusové dávno v Kyjevě. Stačí zapojit obyčejný selský rozum.

Mnozí Ukrajinci z východu nyní odmítají mluvit rusky a učí se ukrajinštinu.

14 2
možnosti
VF

Nechejme to na Ukrajincích, ať rozhodnou sami.

11 0
možnosti
Foto

J18o20s17e75f 48B85á73r45t27a

13. 5. 2024 17:39

O čem Ukrajinci rozhodují jsem dal odkazy níže, jako reakci na pana Buriana a pana Zieglera.

2 6
možnosti
  • Počet článků 122
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 912x
Vlastimil Podracký je spisovatel a publicista. Vydal knihy: Pozor na tunelování, Občanská obroda, Návrat k domovu, Hrdinům se neděkuje (životní příběh Vladimíra Hučína), Žluté nebezpečí, Poslední člověk, Temná komora, Sodoma Gomora a Nadčasový humanismus. Příležitostně publikuje články.

Seznam rubrik