IS

No, rozporovat se toho dá v článku poměrně dost, nicméně upozorním na jednu báji o bratrských národech. Rusové i díky propagandistické, ničím neregulované informační mašinérii vidí v Ukrajincích spíše podlidi, než bratry (chocholové, že ano), Ukrajinci vidí většinově Rusko jako agresivní zemi, a to zejména díky svým historickým zkušenostem s bolševiky. A to, že byl někdo dlouhá léta součástí pakárny s názvem Sovětský svaz, ještě z něho bratra neudělá.

VP

Ne není to pravda. V Kyjevě ještě v r. 2014 byla Leninova socha. Mnoho lidí se považovalo za jakési souputníky s Ruskem a čekali, že se vyřeší systém, který v r. 1991 přišel a vrátí se SSSR. Byla jich většina.

Foto

No jasně: Československo čekalo na okamžik pravdy v září 1938, když byla nacistickým Německem "spravedlivě přijata do říše" velká území v českém pohraničí a zbytek státu byl - slovníkem autora článku - "neutralizován". Což ovšem platilo jen do března 1939, kdy byl ten "neutralizovaný zbytek" pohlcen a dle plánů nacistů měl být "podřadný slovanský národ Čechů" zčásti vyvražděn, zčásti vysídlen kamsi na východ a zčásti poněmčen). Tragické paralely jsou až příliš viditelné na současném vztahu Ruska k Ukrajině, včetně oficiálního ruského smýšlení o jejím státnosti a obyvatelích. Rusko se vůbec netají s tím, že chce Ukrajinu jednou provždy vymazat z povrchu zemského.

VF

Nechejme to na Ukrajincích, ať rozhodnou sami.

Foto

J85o90s71e41f 52B96á13r51t89a

13. 5. 2024 17:39

O čem Ukrajinci rozhodují jsem dal odkazy níže, jako reakci na pana Buriana a pana Zieglera.

OD

O34t53a 65D85v90o52r86a92k

13. 5. 2024 14:40

Jinými slovy stačilo napsat dejme rusákům co chtějí a bude mír. A třeba i na několik let než budou chtít víc

JZ

Závažná faktická poznámka, mám k dispozici svědectví přímo z Ruskem napadené Ukrajiny od tamních obyvatel. Většina Ukrajinců statečně brání svoji zemi před zákeřným nepřítelem. Kdyby tomu tak nebylo, tak už jsou Rusové dávno v Kyjevě. Stačí zapojit obyčejný selský rozum.

Mnozí Ukrajinci z východu nyní odmítají mluvit rusky a učí se ukrajinštinu.

PB

P38e86t39r 43B12u91r85i46a12n

13. 5. 2024 12:44

Má vůbec smysl tuto hromadu sprostých lží a primitivního až kolaborantského kvákání nějak komentovat?

Ne, nemá.

AL

My taky čekáme na okamžik pravdy. Až ruský medvěd bude se zkrvaveným čenichem a ocasem mezi nohama pajdat zpátky za Ural. Mou nadějí je Fatimské poselství (dnes je právě výročí prvního zjevení ve Fatimě ): "Rusko se obrátí a nastane mír." Kéž by už to bylo...

JV

Tak to tu ještě nebylo. Budeme doufat ve zjevení nějaké báby

Foto

Už jen to, že tento článek stále zůstává na hlavní straně, je signálem toho, že rozuzlení se blíží. Ještě nedávno takové články byly mazány (nebo převáděny, nevím), protože "podporovaly ruskou agresi". Smutné je, že na světě jsou neustále nějaké války vyvolávány. Záminka a hrstka bojechtivých fanatiků nebo podplacených se vždycky najdou. Nejsmutnější jsou války bratrovražedné - bratr proti bratrovi a někdo cizí s dálky to podporuje a z toho profituje.

MK

Kdyby se podle vašeho návodu chovaly národy během WW2, tak tu ještě dnes máme Großdeutsches Reich.

JZ

Je to snůška blábolů a lží. A autor nějak zapomněl na brutální rusifikaci Ukrajiny v druhé polovině 19. století.

  • Počet článků 121
  • Celková karma 25,39
  • Průměrná čtenost 919x
Vlastimil Podracký je spisovatel a publicista. Vydal knihy: Pozor na tunelování, Občanská obroda, Návrat k domovu, Hrdinům se neděkuje (životní příběh Vladimíra Hučína), Žluté nebezpečí, Poslední člověk, Temná komora, Sodoma Gomora a Nadčasový humanismus. Příležitostně publikuje články.

Seznam rubrik