Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

louka.stan

18. 10. 2009 8:55
Nejste sam

Velmi dobře napsáno! Karma

0 0
možnosti
K

Kru.El

18. 10. 2009 3:09
A řešení?

A jaká by tedy měla být úloha ČR, pokud jí není větší spolupráce se sjednocenou Evropou pod hlavičkou EU? Máme někam reálně patřit nebo ne? Pokud ne, co budeme dělat v případě ekonomických či jiných potíží? Opět nám nikdo nepomůže, jak se tomu v moderní historii již opakovaně stalo? Budeme zase za stěžovatele, kteří se sklopenou hlavou dívají, co se to kolem nich děje? 

To je totiž problém zmiňovaných nacionalistů a xenofóbů. Dobře vědí, co je špatného na zastupitelské demokracii, politice kompromisu, byrokacii atp. Co už ale většinou neříkají, je, že možné alternativy bývají ve výsledku mnohem mnohem horší.

0 0
možnosti
JS

Spring-peace

18. 10. 2009 8:58
Re: A řešení?

Příspěvek není od věci a byl by hoden delší diskuze. Já si myslím, že ekonomika nezná hranic, politika jí jen škodí. Europolitika se svým socialismem je cesta do pekel, která je velmi často dlážděna dobrými úmysly. Pomoci z venčí moc nevěřím. Spolehnout se můžeme jen sami na sebe. EU by mohla být živitaschopná, ale americký model sem nejde napasovat, míra Euro byrokracie je výrazně vyšší a mocenské zájmy také.

0 0
možnosti
K

kevinbb

18. 10. 2009 1:11
Marna snaha

hosane, bohuzel za chvili tam budem, ale mozna, ze ne nadlouho, protoze EU se asi rozpadne, kvuli LS, ale co bude dal, to je otazka?

Ale docela me budou zajimat ty kecy tech Eurohujeru az se tak stane, jenomze se bojim, ze lidi maji prilis kratkou pamet!

0 0
možnosti
VF

vlasec

18. 10. 2009 2:07
Re: Marna snaha

Nejen paměť, mnohdy chybí i rozum. Lidi pak uvěří populistickým kecům a mají v oblibě ministra financí, za jehož vlády se zdvojnásobil státní dluh z 400 mld. na 800 mld. (v období růstu a prosperity), nechají se překecat k odhlasování Lisabonské smlouvy v referendu atd.

 

Tohle už dávno není demokracie, dnes vládne ten, kdo má dost peněz na kampaň, ovlivnění médií atd. Lidé se ochotně nechají oblbnout, naslibovat si možné i nemožné a k vládě se opět dostanou ti, co tam nemají co pohledávat ... No co už, na světě spravedlnost nenajdeme, tady je jí poskrovnu.

0 0
možnosti
SP

kiv

18. 10. 2009 0:45
Proč?

"Lisabonskou smlouvu jsem vlastně ani nečetl, vím o spoustě příjemnějších způsobů, jak plýtvat časem."

Tak proč prosím plýtváš časem sem vyblíti tento svůj  blábol??? 8-o 

0 0
možnosti
  • Počet článků 116
  • Celková karma 27,58
  • Průměrná čtenost 1520x
Profesí jsem programátor. Občas píšu o věcech blízkých mému oboru, protože mě nejen živí, ale i baví.

Píšu i o tématech, ve kterých postrádám formální vzdělání, ale dění ve společnosti mě nutí udělat si na ně názor.

Závěrem, mého tátu asi znáte lépe, než mně.