Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VC

Beegate

12. 10. 2009 10:34
Souhlasím

ve všech bodech. Společnost která stále více přerozděluje prostředky od produktivních k neproduktivním se současným zvyšováním státního dluhu se ale nachází v nerovnovážném stavu. Ten ale nemůže trvat věčně, dříve či později dojde ke státnímu finančnímu kolapsu, který si vyžádá dramatické snížení sociálních a jiných výdajů, viz. Argentina, Island, Maďarsko. To v tom lepším případě. V tom horším dojde k obč. válce, případně nastolení nějaké totality.

0 0
možnosti
VF

vlasec

12. 10. 2009 16:42
Re: Souhlasím

Chtěl jsem více poukázat na to, že zatímco stát lidem projevuje solidaritu, daňoví poplatníci solidární většinou nejsou a mnohdy jsou oprávněně znepokojeni tím, jak je tato solidarita zneužívána. Podpora souseda, který se opravdu snaží, by mne hřála na srdci, to beru jako solidaritu. To, čím máchají ve vzduchu zejména levicoví politici ne.

 

Ohledně blížícího se neštěstí, je mrzuté, že řešením tohoto problému se nikdo nezabývá. Stát vlastně přebral úlohu rodiny a peníze z prodeje státních dluhopisů dává i "dětem", které

ignorují vzdělání a peníze investují leda do rozvoje cirhózy a

karcinomu plic. Kam to dojde jste naznačil dobře, také vnímám blížící se katastrofu, které nebudu schopný zabránit. Demokracie toto zjevně řešit neumí a to ji časem položí.

0 0
možnosti
JN

honzajaka

12. 10. 2009 0:27
pan

autor je mladistvý ignorant, až mu nebude 13 let ale 53, to už se nějaká ta bolest projeví;-)

0 0
možnosti
VF

vlasec

12. 10. 2009 0:44
Re: pan

A myslíte si, že vlivem bolesti změním názor?

0 0
možnosti
K

kaktusak

11. 10. 2009 23:40
Jak o tom psal už Dickens

Takhle by to dopadlo.

Ve skutečnosti navíc není problém v solidaritě bohatých s chudými, ale v solidaritě chudých s bohatými. Jde o různé státní dotace, předražené státní zakázky...

0 0
možnosti
VF

vlasec

12. 10. 2009 18:25
Re: Jak o tom psal už Dickens

To naprosto souhlasím, to už ale není záležitost sociálního státu a tím pádem další diskuse na toto téma není k tématu. Že se plýtvá penězi všude jinde a mandatorní výdaje na sociální zabezpečení nejsou jedinou dírou ve dně státní kasy.

0 0
možnosti
MB

MacX

11. 10. 2009 22:34
Ne, ne, ne

No, já k tomu musím podotknout, že pokud by se mi stalo, že bych si v době odstranění sociálního státu nemohl na svůj chleba vydělat, tak se prostě zabiju. Žebrat nemohu, nechci. Tahle vaše pravicová solidarita je totiž určena těm, kdo se nestydí žebrat. A do té situace se můžete i vy, pane mladý programátore, dostat jedna-dvě. Stačí prasklá cévka nebo radikální proměna trhu.

Prostě, radši neosobní pojištovací sociální stát, než osobní žebrota. Byť s nabídkou posekání trávníku.

0 0
možnosti
L

lesicatko

11. 10. 2009 22:45
Re: Ne, ne, ne

Máte pravdu, ale kedysi práve na tento účel existovala cirkev, ako komunita, ktorá sa starala o socialne veci svojich členov v zmysle Ježišovho " Chudobní tu budú s Vami stále".Teda pre bohatých to bola priamo výzva starať sa o to, aby takíto ĺudia nepomreli od hladu, pre chudobných to bola zase výzva, že byť chudobným ešte neznamená stratiť dôstojnosť.

0 0
možnosti
L

lesicatko

11. 10. 2009 22:34
Celkom dobré

Len skúste vysvetliť, ako by ste sa dostali k tomu, aby sa spoločnosť dostala z fázy socialneho štátu do fázy zodpovedných jednotlivcov ktorí si navzájom solidárne pomožu.Samozrejme bez vojen. No a potom máte nejakú Nobelovu cenu istú - minimálne za mier pre nerozpútanie občianskych vojen :)

0 0
možnosti
VF

vlasec

11. 10. 2009 23:23
Re: Celkom dobré

Jo, tohle je problém. Já to spíše vidím tak, že si to nikdo netroufne řešit a pak to už bude normálním způsobem neřešitelné a na občanskou válku dojde. Možná jsem pesimista.

0 0
možnosti
LH

Linde CZ

11. 10. 2009 22:17
Socialni nebo socialisticky?

Podle me jsme spis za hranici socialismu nez socialna...

0 0
možnosti
  • Počet článků 116
  • Celková karma 27,58
  • Průměrná čtenost 1520x
Profesí jsem programátor. Občas píšu o věcech blízkých mému oboru, protože mě nejen živí, ale i baví.

Píšu i o tématech, ve kterých postrádám formální vzdělání, ale dění ve společnosti mě nutí udělat si na ně názor.

Závěrem, mého tátu asi znáte lépe, než mně.