Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Překvapila mne rozsáhlá diskuse.

Nepřekvapil mne její obsah!

Čtyřicetiletý komunistický brainwashing má své dlouhodobé plody!

:-)

0 0
možnosti
JL

Víte nejsou jen náboženství Zákona, ale i jiná - před objevem jednoho Boha se lidé taky zabíjeli, ale prostě kvůli obyčejným věcem: ženský, penězům, majetku, územním sporům....ale i z nenávisti, ze msty, ze strachu. Podstata je v tom, že lidi se vždycky zabíjeli - jsou to agresivní lidoopi. Že teď se ohánějí jakýmsi Alláhem, je jedno.

0 0
možnosti
LV

L76i21b66o24r 77V38a25n57ě35k

28. 9. 2016 20:26

On nějakého boha někdo objevil?

0 1
možnosti
Foto

Podstatný rozdíl mezi islámem a křesťanstvím je jediný - křesťané už vraždit ve jménu Boha nemohou, neboť naštěstí už dávno ztratili světskou moc. Čehož ale někteří z nich velice želí. Na vlastní oči jsem slyšel kdysi hořké povzdechy křesťanů v jednom "probuzeném" sboru jaká je to škoda, že už se nesmí upalovat čarodějnice, protože už zase "strašně řádí". Autor tady reprezentuje jakési "beránčí křídlo" křesťanství, ale to zdaleka není to jediné (byť je v dobrém souladu s oficiální křesťanskou beránčí propagandou).

1 6
možnosti
Foto

Ale mohou.

Jen nevraždí ve jménu Boha, ale jeho jméno nahradili jménem "Západní demokracie". Obyvatelé Iráku či Libyie by mohli svědčit, včetně jejich zavražděných prezidentů. A výkonavatelé těchto válečných zločinů byli věřící křesťané Bush jr., T. Blair, D. Cameron.

0 4
možnosti
Foto

Židé j nikdy neusilovali o zabití Ježíše a nikoho jiného. . Ježíš byl Žid a nezakládal žádné nové náboženství. To založil až Pavel. Pokud Ježiší kázal, tak kázal z Tóry. To, že se v evnagilích objevuje vylhaná skutečnost, že Židé chtěli zabít Ježíše, vychází se skutečnosti, že křesťanství těžce neslo skutečnost, že Bůh si jako svůj národ vyvolil Židy. Židé nesmí vyslovit slovo Bůh. Protože Bůh řekl Mojžíšovi : "JSEM KTERÝJSEM" A pokračoval Řekni Izraelům toto : "JSEM posílá mě l vám" ( EX 3,14)

0 1
možnosti
Foto

Je zajímavé, kolik Bohů a náboženství dokázali lidé vymyslet za dobu svojí existence..

Jejich jménem se potom zaštiťují, ať již v případě konání dobra či zla.

0 1
možnosti
Foto

Jsou na světě tři hlavní náboženství, které vychází z Judaismu. Je to islám a křesťanství. Nejstarší náboženství je judaismu, druhé je křesťanství a nejmladší je islám. Všichni věří v jednoho Boha.

0 0
možnosti
MK

Je jiné "náboženství", kde vraždění ve jménu víry mají snadné; jejich svědomí se ani neprobudí.

8/17 "Nejste to vy, kdo je zabili, ale Bůh je zabil;.."

2 0
možnosti
Foto

Korán :Nejste to vy, kdo je zabili, ale Bůh je zabil; a nevrhals ty, když jsi vrhal, nýbrž byl to Bůh, kdo vrhal, aby vyzkoušel věřící zkouškou dobrou, od Něho přicházející, vždyť Bůh slyšící je, vševědoucí!.

4 0
možnosti
Foto

Kdysi jsem četl jeden zajímavý bonmot.

"Ti, kteří mluví jménem Boha, by měli ukázat pověřovací listiny"

9 0
možnosti
VF