Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KH

Soukrome snazeni byvalo potlacovano, kriminalizovano. Nikdy jsem nepochopil ze jeden mozek, nebo i treba deset mozku z "politbyra" ma drzost vedet vic nez miliony mozku pod nima.

0 0
možnosti

Současná doba je velmi podobná té poválečné, kdy komunisti pod záštitou ruských tajných služeb provedli roku 1948 svůj puč. Dnes to tu máme také přeplněno ruskými agenty. Pro provede svůj puč nyní?

Komunisti byli stranou pro všechny. Kdo se dnes hlásí, že vybudoval stranu pro všechny?

0 0
možnosti
JV

Vždycky, když narazím na "argumenty" , které citujete v blogu od pana Buriana, kdy píše, že za bolševika mu "nikdy neklekl internet" a tento jakoby fakt řadí vedle ostatní nedostatky režimu, mám pocit, že pisatel má výpadky paměti nebo tu dobu nezažil a mele stejně, jako přechytralý poslanec Pirátů ve své slavné větě :

„Nevěřte všemu, co vidíte na internetu, to říkal už Masaryk“. Ačkoliv lze s vaším blogem v podstatě souhlasit, blábol o internetu to trochu shazuje. Samotný pojem "internet" vznikl až v roce 1987 , kdy je celosvětově propojeno pouhých 27 000 počítačů. První WWW prohlížeč byl vyvinut v roce 1993.

0 1
možnosti
JM

J79a37n 68M90a37r28e37k

20. 2. 2024 16:16

Internet už tu byl za Masaryka?

0 0
možnosti
PT

P29e89t38r 95T59e93s55a60ř

19. 2. 2024 10:41

Pane Fürste máte pravdu, vláda KSČ vadila velkému množství lidí v naší společnosti i v zahraničí. Nahradily jsme vládu jedné strany vládou zahraničních globalistů. Globalisti vládnou sice neviditelně, zato pevně prosazují své zájmy. To jme přece chtěli!!! Platit vodu 150 krát více než za zlých komunistů. Demokracii máme nyní všichni co na to mají peníze.

2 7
možnosti
JK

Kde jste přišel na to, že voda je 150x dražší ? Kolik platíte za kubík ?

5 1
možnosti
SN

Fungovalo jako spolehlivé projímadlo, dávidlo a rovnou i toaleťák.

3 0
možnosti
PS

P22e73t69r 65S57t30e48k26l

19. 2. 2024 8:49

Dobře napsaný blog. Ráj na zemi to tehdy nebyl, ale peklo také ne. Reakce pana Buriana je přeháněním opačným směrem. Jedno pozitivum tehdejší doba myslím měla. Lépe fungovaly rodiny a trávily spolu více času.

7 8
možnosti
IS

Fungující rodinu můžete mít i dnes, trávit s ní dostatek času je většinou na volbě každého z nás. A nepotřebujete k tomu vymazlenou donucovací pomůcku v podobě ostnatého drátu na hranicích.

15 0
možnosti
DP

Víte, kdy se nejvíc naštvu na tehdejší vládce? Když vidím dnešní studenty, jak samozřejmě mluví několika jazyky, jak studujou a cestujou po celém světě, využívají mezinárodních programů... O to všechno nás komunisti připravili a je strašně těžké to dohnat.

18 0
možnosti
JK

To se dohnat asi nedá. Ale co, dnes v důchodu si mohu dovolit podstatně víc, než tehdy z o dost nadprůměrného platu, děti a vnoučata se mají dobře, tak proč vzpomínat na to špatné ?

9 0
možnosti
JK

Docela dobrý blog. Jenomže, ať se na to všechno podíváte z jakéhokoliv úhlu, pro nejobyčejnější lidi (kterých jsou nejméně 2/3) jsou demokracie a kapitalismus namáhavé, kdežto režim před rokem 1989 byl poměrně dost pohodlný. A to rozhoduje.

6 4
možnosti
ZM

Stačí zajet do Ruska, tam je demokracie namáhavá pro 99 procent populace, ona potřeba přemýšlet nejde se samohonkou dohromady.

1 0
možnosti

Až teď jsem si přečetl pane Fürste Vaši reakci na můj text. Ta vlákna. Připomenu.

„Myslím, že kvůli současným problémům není třeba připomínat ty předchozí, protože by se nám mohly vrátit.

A o těch současných problémech tu budou rádi psát ti, co mají pocit, že by je ruku v ruce vyřešilo ANO s SPD.“

Protože jste slušený, reaguji. Asi jste chtěl napsat, že přes současné problémy je třeba připomínat minulost, aby se nevrátila. Pokud jsem porozuměl dobře. Nerozumím Vám, Vy vidíte nějakou reálnou možnost opětovné vlády KSČ?

A k té druhé větě. Tak se Vám to jeví? Víte, mne to nijak nepřekvapuje. Mohu Vás i chápat. Dnes jsem po dlouhé době viděl celou partii.a musel jsem se smát, zemědělské problémy stejně jako kterákoli jiná problematika se dnes řeší prizmatem toho, kdo je proruský a kdo ne. Jako u mnohých tu. Kdyby si lidé měli možnost přečíst poslední zprávu RandCorporation, asi by nevěřícně valili oči. Myslím si, že více stran informací z médií nic rozvádět nemá smysl. Co přijde, to přijde, je možné, že většina to i nevědomky chce. Bude to pak i mít. Neinformovanost holt má i své důsledky.

4 1
možnosti

KSČ byla strana pro všechny a v roce 1948 udělali puč pod ochranou ruských tajných služeb.

Kdo dnes utvořil stranu pro všechny a připravuje puč? Komunisti to nebudou!

0 0
možnosti
JK

J21a23n 31K20o22z78á69k

18. 2. 2024 19:57

Za komunistů bylo krásné, že jsem byl mladý. Za to ale komunisti nemohli.

18 0
možnosti
Foto

Jste si jisty? Myslite, ze v dnesni dobe by si vas vasi poridili? Co?

4 8
možnosti