Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dle mého je touha po věčnosti, respektive poznání smrtelnosti (což je druhá strana téhož) pravou podstatou onoho prvotního hříchu i "trest" za něj. Není to tedy řešení, jak naznačuje autor, ale podstata "problému". Křesťanství nabízí recept k onomu řešení (jeho terminologií ke spáse) v etických činech a v lásce k bližnímu - tedy "touha po věčnosti" může dle něj být naplněna jen skutky na světě vezdejším.

0 0
možnosti

Jako křesťan si dovolím oponovat. Základem je poznání Boží lásky k člověku a to díky tomu, co pro nás udělal Ježíš Kristus. Skutky jsou jen "vedlejším produktem" vztahu k Bohu. Věčnost není odměna za dobrý život, ale vyústění života s Bohem.

0 0
možnosti
Foto

Vysmíváte tady vědu a vědce na základě shlédnutí dokumentu v televizi? Na Univerzitě Karlově věnují vzniku vesmíru několik semestrů a Vy jste se podíval na jeden pořad. Věda Pane, není dogmatická, opravuje svá tvrzení narozdíl od náboženství, které je schopno kvůli tomu co se píše v biblích zabíjet. Kdyby každý věřící mluvil a psal o víře a nesnažil se vnucovat náboženské keci, byl by svět lepší! Věda Pane, není dogmatická, opravuje svá tvrzení a proto je pro mě tím nejcenějším.

2 0
možnosti

J27a50n 91H58l31e20d15í14k

1. 1. 2014 22:04

pí Trojanová, věda je zásadně dogmatická a ta komunistická navíc třídně nenávistná a to v tom, že pojmenovává věřící idioty, v různém vnějším pojmenováním. Je zajímavé, že vědci jsou častěji věřícími, než lidé nevzdělaní. Na příklad američtí astronauté po vylovení z moře byli uvítáni na lodní palubě prvně  knězem, se kterým poděkovali za šťastný návrat. --- ((a slovo kec----i---- se píše s ypsilonem.))

0 1
možnosti

"Kdo může za to, že musím tak dřít?" Rodiče, kdo jiný. Ti mě zplodili a uvrhli do života.

0 0
možnosti

J90a97n 98H32l38e82d18í49k

1. 1. 2014 16:24

kdyby nymfomanka Eva zkrotila svou hříšnou vášeň a hadovi, nabízejícímu jí jablko poznání zakroutila krkem, zůstali by v Ráji pouze ti dva, Adam a jeho vylepšené žebro ?  Velký Bůh  je také vševědoucí a věděl přesně, jak to dopadne, přesto vydává zákaz, jehož porušení vyhání lidi do roboty, i života ve hříchu.--- V jednoho a toho samého Boha věří katolík i luterán a přesto se nenávidí a vedli moře válek. V jednoho a toho samého Alláha věří jak šiita tak sunnita a denně se úspěšně vyvražďují. Nechtělo by to jemný zásah Tvůrce???

4 1
možnosti
Foto

Hodně štěstí a zdraví v roce přeje...nu, však víš ;)

0 0
možnosti

Autor ve své osobě nezapře věřícího v Boha, věřícího jen ve svou a tu jedinou pravdu - vše zařídil ten Jeden. Zmínil se o Velkém třesku a vědcích, kteří snad ani počítat nedovedou. Ano, vědci se mohou mýlit, poznání člověka je stále na samém počátku a je vůbec ve hvězdách, zda lidé jednou odhalí pravdu celou pravdu o vzniku Vesmíru. Ještě nedávno lidé přistupovali ke zvířatům jako k věci, dokonce vědci tvrdili, že zvíře nemyslí, ale řídí se pouze svým instinktem. Dnes už i vědci pochopili jak silně se mýlili, tedy co se říše zvířat týče. Indiáni měli svého šamana a ten mnohdy určoval co je správné pro kmen a co ne. Podobně je to zavedené v Evropě, i my máme svoje šamany (církve) a také se musíme o ně starat a platit je. Jenže dnes se píše rok 2014 a je s podivem jak se lidé nedokážou z minulých chyb poučit a stále věří v nadpřirozené bytosti. Má to hodně společného právě s vědeckou činností, která je, jak jsem již napsal výše, na samém počátku poznání, a proto šamani stále ohlupují svoje hloupé ovečky a žijí na úkor celé společnosti a dokonce diktují svoje bludy. Jak dlouho ještě?

1 6
možnosti

Autor zde nikdy nezakrýval, že je věřící. A díky tomu, že zatím máme svobodu slova, může vyjádřit svůj názor. Přeji Vám v tom roce 2014 pohodu a pokoj v duši.

0 0
možnosti
Foto

"Ateista si občas klade otázky, zda se nemýlí, když odmítá připustit, že by Bůh mohl skutečně existovat." Ateismus je z definice absence víry v (jakéhokoli) boha. Jako ateista o tom vím docela hodně a v existenci boha prostě nevěřím. Tečka. Z mé zkušenosti však většina ateistů zaujímá pozici agnostiků (což chápu jako rozšiřující pojem), podle které já ani nikdo jiný nemůžeme vyloučit, že existuje něco, co odpovídá představě o (jakémkoli) bohu. V žádném případě ale ateismus neznamená odmítání boha. Je to jen absence víry. (A není to "víra, že bůh není"). Hezký den.

1 1
možnosti

Díky za Váš názor. I Vám přeji krásný den a vše NEJ do tohoto roku.

1 0
možnosti

L55u34b46o74m93í59r 10V81í68t

31. 12. 2013 18:35

Přeji vám ze srdce požehnaý a radostný Nový Rok.:-)

Nejen touha v srdci po věčnosti ale být věčne mladý, setkání s rodičemi a se všemi bratry kteří již jsou na věčnosti.To je největší a nejůspěšnější cíl člověka který dosáhne na této zemi. God bless.R^

1 3
možnosti

To snad ani nemůžete myslet úplně vážně?! Rv

1 1
možnosti
Foto

Touhu po věčnosti jsme získali už schopností přemítat o budoucnosti. Je to tedy druhotná záležitost. Každý tu touhu nemá, pokud má strach z toho, co je potom..

Přesto nevyvracím, co jste napsal.

0 1
možnosti