Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

Satyriana

21. 9. 2010 19:29
Dnešek je vlídnější k potřebám

Má být uzákonění let péče o nemohoucí jako odpracované doby. Konečně. Výše příspěvku na péči může nahradit čistý příjem někoho z rodiny  už 3 roky. Zbývá rozvoj pomoci pečujícím, včetně odlehčovacích pobytů. i člověk, který se stará o své blízké, má právo na odpočinek, dovolenou, vlastní nemoci. Jenže to lidé musejí chtít po svém městě, poslancích - bez poptávky nebude služba.

Sice nevím, jak může dnes ještě uniknout inspekcím péče kvality domov s osmilůžkovým pokojem, ale běžně už mají zařízení problém s nedostatkem většinového podílu dvou nebo dokonce jednolůžkových pokojů. 

V každém případě je státní politikou vrátit péči o své lidi rodině. Jenže v souvislosti s jeslemi a pomstami. Vím o strachu lidí, jejichž rodiče, rodiče sousedů atd. byli šoupnuti do ústavu, někam do zámečku... Byla jsem kdysi v takovém. Jídelna v bývalé knihovně, Prázdné bílé výklenky, bez záclon, bez polic, bez knih. Brrr. Dnes je to lepší, i když ne dokonalé. je na nás, co s tím uděláme. I pro sebe. ;-)

0 0
možnosti
VF

vaťák

21. 9. 2010 19:38
Re: Dnešek je vlídnější k potřebám

Díky za zajímavý názor.

0 0
možnosti
FH

Bouše

21. 9. 2010 7:50
"Zatím stačí, když jim moje sestra občas pomůže

udělat ty práce, na které už nestačí – umýt okna, vyčistit koberce atd...".

 

A co děláte vy? Předpokládám, že to u vás dopadne tak, že zadek bude mamince umývat také sestra, je to takové přirozenější, že? :-P

0 0
možnosti
VF

vaťák

21. 9. 2010 8:25
Re: "Zatím stačí, když jim moje sestra občas pomůže

To už bych musel zabíhat do detailů, které sem nepatří. Takže Vás raději nechám při tom, co si myslíte.

0 0
možnosti
E

ejááá

20. 9. 2010 22:48
Nechci, aby se o mě děti staraly

Trochu asi rozbouřím hladinu. Já totiž nechci, aby se o mně děti staraly. Nechci, aby dopadly jako my. Starali jsme se o maminku, která byla naprosto nepohyblivá, nedokázala se ani najíst, přestala  mluvit a pak  nás již ani nevnímala. Věděli jsme, že je to naše povinnost, a nic nám nepřipadalo obtěžující. Ale čas vykonal své.  Manželský život vymizel a ani dodnes se neobnovil. Všechno bylo podřízeno jen péči. Nebyl čas na děti, na jejich starosti, ani na oddych. Jeden z nás musel opustit práci, do které se už dnes nelze vrátit.

0 0
možnosti
AK

Alka.24

20. 9. 2010 23:03
Re: Nechci, aby se o mě děti staraly

Ani já bych to nechtěla a myslím, že až  moji  rodiče  nebudou schopni, postarám se o ně. Naše vzdálená příbuzná se takto cca dva roky starala o maminku a když odešla, tak se začala zase starat o tatínka. Bydlí  společně se sestrou, která přestala chodit do práce, tak se střídají. Na vlastní vnoučata nemá čas a to jí mladí vyčítají. Její manžel zůstal bydlet v bytě, protože dědovi vadí. Když jí občas poslouchám, co všechno dělá, klobouk tedy dolů. Kdo to nezažil, nedovede posoudit.

0 0
možnosti
AT

A.thimo

20. 9. 2010 21:53
Ano...

0 0
možnosti
L

Luisa

20. 9. 2010 21:24
...

R^

0 0
možnosti
S

sedici

20. 9. 2010 20:14
Hezke. Opravdu se zivota.

Pred 5ti lety jsem se skryplil na motorce a diky sekle mise jsem zustal dozivotne impotentni,  od pasu dolu ochrnuty a asi 2 roky plne, ted uz castecne inkontinentni. Taky jsem se bal, jak to moje zena  zvladne, pokud to vubec zvladne.  Muzu s povdekem konstatovat ze to ustala. Tyhle veci nejsou o veku, ale o cloveku a jeho vztahu ke svym blizkym.

0 0
možnosti
VK

hermionka

20. 9. 2010 20:11
pomsta za jesle..

kdo vi.. Ale co pripad, kdy je cloveku 55, jeho mama potrebuje celodenni peci ale on musi chodit do prace?

0 0
možnosti
MK

marta.kucikova

20. 9. 2010 19:46
Beze slov, jenom

DĚKUJU...:-) Marta K.

0 0
možnosti