Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Autorko, zapomináte sdělit, že na těch 26500 hrubého dosáhne 30% pracujících a je to včetně přečasů.

0 0
možnosti
JL

Vite, zde je paradox. Potrebujeme urcite profese a nemame zajemce. Vedle toho mame organizaci skolstvi, ktera umoznuje (a plati) se vzdelat v profesi, kterou si student sam vybere. Vzdelani v profesi, kterou spolecnost tolik nepotrebuje. Proste socialisticka vymozenost.

Moje reseni? Jednoduche. (i kdyz dostanu drzkovou). Zvyhodnit vyuku potrebnych profesi (i penezne) na ukor nepotrebnych (nebo malo potrebnych).

Take konecne zrusit pouzivani titulu se svym jmenem. Uz jednou jsme to dokazaly. Zrusily jsme slechticke tituly a vubec to tem osobam nevadi. Aspon si to myslim. Pro mne titul pred jmenem mi ukazuje nadrazenost teto osoby. Vychazim z osobni zkusenosti a take ze zeme, kde tento navyk neni znam.

3 0
možnosti
PD

No jasně, člověk bude celej život dřít a když nebude ke stáří stíhat, tak jej pár let před důchodem vyrazí. Takže sedřenej, důchod nic moc, protože zprůměrovaně v dělnických profesích nebude nikdy ani medián mezd.

Dobře se mát ten, kdo nikdy nic moc nedělal - podívejte se na naše prezidenty od revoluce: a přímo V. Klaus, vystudoval si v místě bydliště a celý život v místě bydliště pracoval (banka, prognostický ústav, ministr financí, předseda vlády, prezident, institut), sedřenej není (akorát si sám zničil klouby tenisem) a má se dobře a díky kontaktům dobře do pozic zabezpečil svou rodinu - a jeho přínos pro ČR je velmi diskutabilní.

Dále Bakala, Křetínský a další. - co oni vybudovali?, nic a mají se dobře.

Pak tady máme sortu notářů a advokátů (zákonem si dali notářský tarif, advokátní tarif) - tímto se úplně popírá tržní hospodářství a aby se to vyrovnalo, tak by měl přeci být i instalatérský tarif, zednický tarif, nástrojařský tarif ... jenže to už jsme vlastně v komunismu.

0 0
možnosti
JK

kdysi za komancu byla tzv smerna cisla, ktera ukazovala kolik, ktera skola potrebovala studentu, popr. lidi od fochu. u nekterych profesi byly tzv. zavazky k podniku, nebo absolventi vs dostavali umistenku do urciteho regionu. Dnes jsem se zdesil, kdyz na jdnom spravnim odboru mesta Zlina vsechny damy u prepazek mely titul Bc, Mgr.,a nektre vynikajici i Ing. Drive toto delala obyc stredoskolacka

3 0
možnosti
PD

Čím vyšší vzdělání tím vyšší plat a o to jim přeci jde, ne o žádný přínos vlastní tvůrčí prací k HDP.

0 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 979x
Poslankyně za ČSSD, místopředsedkyně škoslského výboru PSP, učitelka.

Seznam rubrik