Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

simsII

23. 11. 2011 13:46
Dobeše jsem si včera

poslechla, protože jsem chtěla vědět o co jim jde. To, že řekl, že za jeho mládí byly vyšší nároky na žáky je velká pravda. Také na střední školy se dělaly přijímačky se vším všudy, žádné nabírání studentů lopatou, aby byly prachy. V první fázi by se měla zrušit gymnázia na různých městysech, které jsou většinou hodnoceny jako podprůměrné. Studenti si rádi zajednou do většího města na pořádné gymnázium, kde by učily kapacity. Je jasné, že by byl opravdu nižší počet studentů gymplů, ale šlo by o kvalitu (ta je u tohoto typou školy předpokladem, myslím). Ostatní střední školy redukovat podle oborů a výsledků práce. Nevím, proč je tolik managerů a ekonomů a průmyslovky aby naháněly studenty. A ten, který nemá na střední školy nechť se kvalitně vyučí. Vše by pak měla podporovat možnost zvýšení si kvalifikace při zaměstnání, když dostane člověk rozum a zjistí, že to vzdělání k něčemu je. Asi by se měli podívat do historie, protože před 30 až 40 lety to docela fungovalo.

2 0
možnosti
SN

kuča

23. 11. 2011 13:34
Paní autorko ...........!

:-)..vidím to stejně a za článek Vás chválím. Včera jsem viděl váženého ministra v hydeparku a říkal jsem si: Jak hluboko ještě musí myšlení soudných lidí klesnout, aby tyhlety výlevy poslouchali. Sleduji jeho kariéru od počátku, lidé mají krátkou paměť!

Začalo to psaním bakalářské práce své nedostudované sekretářce (nebo přítelkyni), před tím vánoční dárek za mimořádnou iniciativu 140.000 kč, výmluva, že práci psal v nestřízlivém stavu, no to je dílo ! V této zemi je prostě možné všechno a hlupáci si to ještě pochvalují ! Státní maturity a všechny tyto stupidní prověřovačky od mateřských škol nahoru, jsou jen peníze,(nevysychající zdroj), pro kamarády. Já jsem absolvoval maturitu po starém a necítím se být hloupější, než současná děcka a že už je to roků. Na vysokou jsem dělal přijímačky, byl to problém ? Dneska hlavně ať mají práci cizí firmy, přes kvantum dobře placených úředníků!

0 0
možnosti
V

villík

23. 11. 2011 12:21
Mýlíte se !

Výsledky výuky na ZŠ už dlouho vypovídají, že ze škol lezou nedouci.:-/

1 0
možnosti
N

NewDorianGray

23. 11. 2011 11:22
Testování dětí je špatné,

třeba učivo nezvládají kvůli problémům doma. Co tedy navrhujete? Zrušíme testování? Všechny děti přijmeme na osmiletá gymnázia bez přijímaček?

Vlna nevole učitelů je pochopitelná. Během přípravy osnov pro ZŠ netušili, že nějaké testování bude. Nepřipravili tedy žáky 5. tříd tak, aby testování zvládlli. Dosud to vadilo jen u přijímaček na osmiletá gymnázia, jejich žáci kvůli chybně sestaveným osnovám prostě neuspěli. Komu to ale vadí? Nikomu. Nyní ale neprobrané učivo bude chybět i u testů, jejichž souhrnné výsledky budou sloužit k hodnocení práce pedagoga. To je ten malér.

1 0
možnosti
S

Shackall0

23. 11. 2011 11:30
Re: Testování dětí je špatné,

a) Co takhle nechat gymnázia, ať si přijímají, koho chtějí ;-)

b) Učitelům se mění podmínky s každým ministrem - jak učitelský stav příliš nemusím (velká čest výjimkám, ale ti/ty se obvykle ve školství dlouho neohřejí), uznávám, že za těchto podmínek se nedá dělat.

c) Práci pedagoga nelze hodnotit podle plošných testů, proboha!

2 0
možnosti
PH

modrénebe

23. 11. 2011 11:07
Paní Bohdalová , jděte do háje,

za osm let jste nebyli schopni udělat ani státní maturity. Teď připravujete zákon, no to je pěkné, to je jako byste nedělali vůbec nic.

0 0
možnosti
SN

kuča

23. 11. 2011 13:22
Re: Paní Bohdalová , jděte do háje,

:-).pro modrénebe.....nevyčítejte státní maturity p. BOhdalové, obraťte se, prosím s důvěrou na CERMAT v čele s p. Zeleným, už to stálo 1.5 mlrd. kč, výsledek O. Pláčete na nesprávném hrobě! Rv

1 0
možnosti
J

jendazmoravy

23. 11. 2011 10:59
To je přece jasné

Soudružko učitelko, máte samozřejmě pravdu. Vždyť to by bylo strašné, někoho plošně testovat. A nedej Darwin, dokonce to porovnávat v čase! Co kdyby se náhodou zjistilo, že české děti holt nejsou vrcholem světových schopností, to by učitelé asi mnoho nocí nespali.

0 0
možnosti
PD

Politické dobytče

23. 11. 2011 11:10
Pletete si pojmy s dojmy. O tom, co vás tak rozčílilo

se v příspěvku nepíše ani slovo. Nechápu, pročby se další směřování dítěte mělo rozhodnout už tak brzo jako v 11 nebo 15 letech, když dodnes je spousta nesamostatnejch třicátníků, co nevědí, jak naložit se životem a kterejm vaří a pere maminka.

0 0
možnosti
JA

pefben2

23. 11. 2011 10:59
Poslankyně za ČSSD a učitelka

Těžké diagnozy....Rv

0 0
možnosti
FM

fr-mottl

23. 11. 2011 11:29
Re: Poslankyně za ČSSD a učitelka

s tou ucitelkou souhlasim, ale co pak rikate u nekoho z ODS?

0 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 976x
Poslankyně za ČSSD, místopředsedkyně škoslského výboru PSP, učitelka.

Seznam rubrik