Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pokud dítě doma nemá potřebné zázemí, žádný rok navíc mu nepomůže, nepomůže mu ani pět ani deset let. Ti rodiče by museli chtít své děti vychovávat, připravovat na budoucí život, podporovat je, k tomu žádný zákon nemůže nikoho donutit. Takže to bude zase jen další černá díra na peníze daňových poplatníků. :-(

0 0
možnosti

Rok před mým nastoupení do školy byl nejlepším rokem  mého života. Minimum povinností a maximum svobody, ale zřejmě jsem ho moc nepromarnila, protože pak během prvního týdne ve škole jsem spočítala všechny příklady z posledních stránek početnice a přečetla celý slabikář. Pak už do konce roku následovala jen nuda.

A stejně otravné to bylo i v dalších osmi letech, kdy se muselo tempo i výklad učitelů přizpůsobovat průměru a spoustu času věnovat těm nejhorším. Na SVVŠ jsem si pak připadala jako v nebi: chytří a milí spolužáci, výborní učitelé. Ale už napořád mám pocit, že jsem byla ochuzena o tuto možnost vzdělávání od 10 roků, jako studenti osmiletého gymnázia.

Představa, že bych byla okradena i o ten předškolní rok, mě děsí. Nemyslím si, že jsem výjimečná a hrozím se, kolika dětem takováto hnusárna zkazí start do života.

1 0
možnosti
JC
JC

Proto se to jmenuje škola mateřská, že přísluší matce. Tato to rozdělil J. A. Komenský: do šesti let věku je dítě ve škole mateřské, kdy ho matka učí všemu potřebnému k tomu, aby se později mohlo ve škole obecné začít učit psát, číst, počítat. Stát není matka. Stát nemá co mluvit do výchovy dítěte do 6 let, protože je to záležitost rodičovská.

Výsledkem idiotského zákona a snahy krást děti rodičům bude jen lepší byznys dětských psychologů a lékařů, kteří budou vystavovat potvrzení, že dítě do školky chodit nemůže.

A pokud donutí chodit do mateřských školek cikáňata, kvůli kterým tu šílenost dělají (nevím ovšem jak donutí chodit do školky děti, které se nedaří donutit chodit do školy), vytvoří zase jen školky problémové, z kterých budou rodiče své děti odhlašovat.

1 0
možnosti
Foto

Stát by neměl mluvit do výchovy ani po šestém roce věku dítěte. Základní škola by se měla zaměřit na vzdělávání a výchovu nechat na rodičích. V tom ostatním samozřejmě souhlas.

0 0
možnosti
JP

Paní poslankyně,tak nevím za koho jste ve sněmovně - podle vašich názorů asi za komunisty. Každopádně doufám, že už nebudete zvolena.

3 0
možnosti
Foto

Pro vládnoucí kastu je samozřejmě nejlepší začít s indoktrinací lidí co nejdříve. 

Cituji:

V roce 2005 jsem začal zkoumat tzv. „selhání“ státního školského systému, jak a proč „selhává“, a následné dalekosáhlé důsledky. Jakmile jsem pochopil historii a záměry státního školství, uvědomil jsem si, že je to selhání jen pro ty, kteří si myslí, že jeho účelem je osvícení. Když ale pochopíme, že mezi těmito záměry bylo formování, hendikepující indoktrinace a kontrola, musíme uznat jeho úspěch.

Brett Veinotte

Zdroj:

http://www.mises.cz/clanky/rozhovor-brett-veinotte-o-hruzach-statniho-skolstvi--1516.aspx

2 0
možnosti
LH

Někdo se narodí takový, jiný onaký a proto dejme děti státu, nejlépe přímo z porodnice,aby všichni měli stejné podmínky pro svůj vývoj a rodiče se(státu) do výchovy a vzdělávání nepletli :-P:-P:-P

1 0
možnosti
JC

No o to se tihle levičáci už snažili. V 50. letech zavedli týdenní a měsíční školky a jesle... a když v šedesátých letech zjistili, jak tím ničí dětskou psychiku a rodičovské vazby, tiše od toho ustoupili a v 7O. a 8O. letech naopak adorovali rodinu a podporovali zakládání rodin a péči o děti v rodinách.

Tihle noví levičáci to nevědí, protože nechtějí studovat realitu, jen její zdání vytvářené podle jejich ujetých ideologických pouček.

1 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 979x
Poslankyně za ČSSD, místopředsedkyně škoslského výboru PSP, učitelka.

Seznam rubrik