Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

1. Dítě připraví na školu dobří rodiče. Třeba bez docházky do jakékoliv školky.

2. Zanedbané děti už na školu nepřipraví nikdo. Protože jsou vychovány tak, aby je už nikdo nemohl naučit nic rozumného.

3. Pokud si hrajete s dětmi, můžete je mezi pátým a šestým rokem zabavit jen tak (pokud jsou zralé), že s nimi mj. probíráte i některé "učivo".  Alespoň to tak bylo s mými dcerami a jejich přítelkyněmi i a bylo či je s mými vnuky a jejich přáteli.

4.  Pokud chcete chápat poslední třídu jako první třídu školy, měli byste to asi tedy prohlásit oficiálně, se všemi důsledky pro ty, kteří docházku nerespektují.  V současném stavu je otázkou, zda nemají rodiče žádat odklad již pro docházku do posledního ročníku.

5.  Máte zjištěno, kolik procent dětí právě z těch rodin, kde by docházka do školky pomohla, do ní opravdu chodí? A s jakou mírou absence?     Moje zkušenost (nevelká, pravda) říká, že ani náhodou. To byste jim museli dávat zdarma stravu (a to by ještě polovina chodila s kastrůlkem, že je dítě nemocné), případně za den pobytu dítěte ve školce vysolit padesát.

6.  Roky mnoho rodičů svěřuje své předškolní dítě sousedce s dítětem podobně starým.  Tyto děti zpravidla prospívají nejlépe. 7. Jděte už konečně do háje se zrůdnou představou, že se o vše umí postarat nejlépe stát (a v něm jediná matka strana - tentokrát ČSSD). Není to pravda.

0 0
možnosti

J18a65n 16R68á97ž

26. 6. 2014 21:24

Proč nenecháte na rodičích, jaký život svým dětem připraví? Tisíce let se nikdo nemíchal rodičům do výchovy a najednou se stát montuje i do toho,když se skupina rodičů domluví, že si vytvoří skupinovou "školku". Že nemá hodná paní co se o děti stará pedagogické vzdělání? No a! Co je státu po tom? 

Socialisté se nikdy nevymaní s kolektivistického uvažování. A je jedno jestli dřív své představy realizovali pod hlavičkou KSČ nebo dnes doktát státu chtějí realizovat pod hlavičkou ČSSD!

P.S. Paní poslankyně: Pravdu nemáte!

0 0
možnosti

Vy byste měla zajít za paní ministryní a uklidit se s ní do soukromí kulinářského kuchyňského koutku.

2 1
možnosti

Pěkně k plotně, kam ženská patří, co?:-)

0 0
možnosti

Já teda koukám, ve skutečném životě je rvačka o místa ve školce, tady se to považuje za sociální inženýrství? Jsem už 5 let "dědkem", ale pamatuju si, jak jsem se  vždycky do školky těšil já sám. Pamatuju si, když naše dcera začala ve 2 letech chodit do jeslí, jaký to byl šup, začala se všechno učit mnohem rychleji. Se školkou to už to bylo horší, potom co jí při branné výchově trefil vojenský gumový granát pod oko, ztratila důvěrů ona i my. Ale po změně školky bylo všechno OK.  Já pracuju v turnusech, takže jsem měl každý měsíc 14 dní  volno v kuse a to často do školky nechodila a byli jsme spolu. Dneska chodí do školky vnučka a občas na hřišti poznám podle chování, které dítě do školky chodí, které ne. Netvrdím, že dětem, které nechodí alespoň rok ro školky, se vede špatně, nebo, že je maminky nic nenaučí. To ne, kolikrát toho umí opravdu o hodně víc než děti ze školky, rodiče se jim věnují, ale nemají žádnou zkušenost s kolektivem a s cizí autoritou. A najednou první třída, učení, úkoly. Na některé děti to je moc. A podle mě má autorka pravdu. Když už dítě chodí do nějakého předškolního zařízení, tak ten poslední rok by měl být v "profesionální" školce.:-)

1 0
možnosti

Je to tak, jak píšete, ale proč to rozhodnutí o školce nenechat na rodičích? Proč tady pořád musí někdo zavádět nějaká nová pravidla? Víc pravidel neznamená lepší život, naopak.

2 0
možnosti

Já jsem už důchodkyně a pmětnice, ale: moje matka nikdy nepracovala a já proto nechodila do školky či družiny. Svým pokrokovějším vrstevníkm jsem záviděla tu kolektivní pohodu...Myslíte, že matka mne doma více naučila? Když jsem měla děti já, tak nedokázala pochopit, že dítě může být na dece na podlaze, protože dítě má být do 1 roku v postýlce a basta. V tomto státě se jen experimentuje a výsledkem je, že děti jsou nevychovanější a hloupější a to hlavně proto, že  nám kdejaký expert pořád něco lajnuje...bez toho, že jeho teze budou platné za 5 let. !!

2 0
možnosti

Ano! Bohužel je příliš mnoho sociálního inženýrství nejen od ČSSD, ale dokonce i od ODS a TOP 09!

2 0
možnosti

Skutečně si myslíte, že rodiče jsou všeobecně nesvéprávní a neschopní výchovy vlastích dětí?

Máte děti? Jste schopna je vůbec vychovávat? Nebude jim líp někde v ústavu?

5 0
možnosti

Vsadím se, že Vy jste do školky nechodil.;-D

0 0
možnosti

Prodloužení školní docházky ukrojení roku bezstarostného dětství je zločin.

2 0
možnosti

....jste přesvědčená že máte pravdu...a...????

3 0
možnosti
Foto

J42a15n84a 52M76a34j63o18v19á

26. 6. 2014 12:41

Čím jsem starší, tím víc mi vadí, co všechno ví stát lépe než lidé, kteří v něm žijí. Nechme na rodičích, ať se rozhodnou, co jim v rámci předškolní péče/výchovy vyhovuje.

Už tak mám pocit, že k situaci, kdy mi stát bude říkat, co smím snídat, je poměrně blízko.

10 0
možnosti

Ano! Také mám strach z toho věčného sociálního inženýrství a ze ztráty všech našich občanských svobod!

3 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 979x
Poslankyně za ČSSD, místopředsedkyně škoslského výboru PSP, učitelka.

Seznam rubrik