Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JO

oulicky.blog.idnes

20. 7. 2012 15:01
Kdyby bolševik nic neukradl,

nemuselo by se dnes nic vracet .....

Ale teď mimo běžné proklamace - pokud se zabavoval majetek po roce 1948 podle zákona z roku 1947, měly církve podle tohoto zákona dostat náhradu za vyvlastněný majetek, jenže v tomto případě došlo k vyvlastnění bez náhrady!!!

Krom toho, při rušení klášterů (akce K) došlo k nenahraditelným ztrátám (v podstatě se jednalo o rozkradení a zničení) na značné části mobiliářů těchto klášterů (kupříkladu z jednoho nenávratně zmizely zlaté předměty - monstrance, kalichy a podobně, a to značné historické ceny - o celkové váze kolem 45 kilogramů). Jen v "běžných" cenách zlata se jedná o částku mezi 25 až 45 miliony korun (podle jeho ryzosti), to už nemluvím o ceně, kterou by byly tyto předměty ohodnoceny po stránce umělecké a historické - a to jsme jen u jednoho kláštera. Nechť jsou tady navráceny i tyto předměty, nechť jsou nemovitosti navráceny ve stavu, v jakém je Československý stát převzal (a ne ruiny, kterými mnohdy tyto nemovitosti jsou) ....

3 1
možnosti
TS

Suska

20. 7. 2012 16:15
Re: Kdyby bolševik nic neukradl,

Panr oulicky, jde vam vubec o neco jiného nez o zlato a prachy? Jako treba o lidi o slusnost o solidaritu o spravedlnost a rovnost mezi restituenty?

- tady krasne "zadate" o cosi co si ta vase skromna a pokorna. cirkev asi vykouzlila, protoze praci se oni nikdy nezivili. Jen obchodem s nadeji a strachem, zebrotou a pozdeji realitnim businesem s "darovanym" majetkem. Ja ani jedno z toho nepovazuju za legalni, natoz moralni

1 1
možnosti
LP

soudruh Stalin

20. 7. 2012 11:59
HM

Tohle je taková ta klasická socdem dezipterpretace faktů.

1. Zapomněla jste zmínit, kolik že to náš stát vlastně církvím ročně vyplácí na platy duchovních a podobné věci, to si zjistěte (pokud to víte, tak i napiště) a od zmíněných 2 miliard odečtěte a zjistíte, že jste zhruba na nule.

2. Pokud zákon projde, bude stát ty dvě miliardy vyplácet 30 let, ne navěky, tak jak je to dosud. (tady už stát šetří)

3. Odblokuje se tím obrovské množství pozemků, s nimiž bude majitel moci normálně nakládat. (nejen církve, ale i města) To je další jednoznačné plus.

Vím, že méně informovaní, potažmo hloupější rádi slyší, že zlé a bohaté církvi nechceme dávat peníze jen tak, proto jí nic nevrátíme, nicméně realita je trochu jiná.

6 1
možnosti
FS

aroneček

20. 7. 2012 12:38
Re: HM

soudruhu Staline,Vy jste jeden z těch,který je ovlivněn Kalouskem.Jste opavdu tak naivní,nebo máte něco upito?

0 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 979x
Poslankyně za ČSSD, místopředsedkyně škoslského výboru PSP, učitelka.

Seznam rubrik