Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

pedr64

27. 4. 2012 12:17
tak ste byla na výletě s CK Parlament

tyhle informace Vám mohla poskytnout finská ambasáda, kam ste mohli dojít pěšky, případně šalinou

0 0
možnosti
JH

ExPat

28. 4. 2012 4:44
Re: tak ste byla na výletě s CK Parlament

Absolutni nesmysl.

Placate hlouposti.Rv

0 0
možnosti
C

certik_bertik

27. 4. 2012 12:10
ČR

nemůže dávat víc peněz na školství, to by bylo teď mrhání penězi, kromě toho to jen v penězích není, musí se vymyslet koncepce a tu prosadit

0 0
možnosti

Ottis300

27. 4. 2012 11:56
Studoval jsem ve Švédsku, dokonce i odborné předměty

na střední škole v 80.letch. Ano, máte pravdu, ale měla byste rovněž uvést, že to nejde bez přirozené zodpovědnosti samotných žáků a jejich postojů k výuce a vzájemných vztahů. Jde i o kvalitu učitelského sboru. Ne, že by to nebylo bez problémů, ale např. špatný průměr třídy bere učitel i jako svoje selhání. Učitele bylo možné dosáhnout po telefonu i mimo vyučování. Kupodivu, nikdo to nezneužíval. Domácí úlohy neexistovaly, škola byla od toho, aby se látka naučila v hodinách. Před každým pololetím dostal žák rozpis látky v hodinách, rozpis písemek a tento se dodržoval. Kdo chtěl, mohl se připravit předem, každý věděl, co ho kdy čeká. Dalo by se psát dál, ale opravdu to stojí na úrovni samotné společnosti. Není to jenom o systému.

0 0
možnosti
JK

J.K.S

27. 4. 2012 12:24
Re: Studoval jsem ve Švédsku, dokonce i odborné předměty

Problém našeho školství je především v rodičích. A taky dost ve sdělovacích prostředcích. Kdo je dnes adorovaný a koho nám všude strkají pod nos? Úspěšného fyzika, chemika, matematika, informatika, dobrého řemeslníka, úspěšného podnikatele (ne podnikavce či šíbra)? Ba ne. Je to vyzáblý věšák na hadry se základním vzděláním, je to hokejista, fotbalista, herec, který se chlubí tím, že mu to ve škole nešlo. To by se pak učitelé mohli zbláznit, stejně si budou děti říkat, že k úspěchu vzdělání nepotřebují a hlavně nepotřebují umazat si ruce manuální prací.

0 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 976x
Poslankyně za ČSSD, místopředsedkyně škoslského výboru PSP, učitelka.

Seznam rubrik