Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OS

Kdyby všude na světě vládly ženy, nebyly by žádné války.

Existovalo by spoustu zemí, které by spolu nemluvily.

1 0
možnosti
MN

Zažil jsem práci v čistě mužském i čistě ženském kolektivu. A ten ženský byl naprosté peklo. Nevim, kde se vzala iluze, že ženy dokáží lépe spolupracovat... prosaďte si v ČSSD 100% zastoupení žen, vjedete si brzo do vlasů a sežerete se navzájem. :-P

1 1
možnosti
TT

Měl jste prostě smůlu na kolektiv. Já vyzkoušela ženský, mužský a smíšený a všude to bylo spíše o konkrétních lidech.

0 0
možnosti
ZB

Dle mého soudu bylo a je v politice Česka dostatek žen, tedy těch, které to dělají jen špatně (Němcová, Jourová, Krnáčová, Peake, Parkanová, Jacques, Volfová, Kočí, Zubová, Semelová a další jim podobné - mohl bych vyjmenovat všechny ženy, které byly v politice Česka - hrůza a děs). Děkuji, ale už dalších podobných není třeba.

1 0
možnosti
TT

Ale to je o člověku a ne o tom, jestli je to ženská, nebo chlap.

0 0
možnosti
Foto

J92a81n62a 61M83a55j69o50v20á

1. 11. 2016 12:21

Hlavně žádné kvóty!!

1 0
možnosti
TH

Kdyby ty ženy, které byly u Jana Krause, do pořadu přijít nechtěly, tak by je tam pan Kraus heverem netlačil. Bylo to jejich osobní rozhodnutí a ne ego pana Krause.

0 0
možnosti
JZ

Nechápu, co znamená onen "ženský přístup". Nevidím důvod proč se domnívat, že člověka předurčuje k určitému typu politických gest jeho pohlaví. Takové tvrzení může fungovat jen na základě nějakých naturalizovaných ideologických předpokladů typu "mužské ego", "ženská empatie" (a proč ne taky "ženské ego", že ano) aj. To, jaké ma člověk pohlaví, nijak nepředurčuje jeho smýšlení (kdyby tomu tak bylo, pak by v rámci toho či onoho pohlaví muselo docházet k jednoznačným názorovým shodám v politikcýh, etických i jiných otázkách). Spravedlivá a nespravedlivá rozhodnutí jsou výsledkem momentálně dominujících typů racionalit a jejich postojů k nim, nikoli tělesné konstituce. Ke stisku spouště mají obě pohlaví stejně blízko.

Vrcholná politika, stejně jako jakákoli jiná elitní úroveň lidské činnosti, je zkrátka rovinou, kde se prosazují a působí ti, kteří to na této rovině umí (ať už jakýmikoli prostředky). A ti, kteří se prosadit neumí, tam prostě nejsou. A že někde převládá jedno pohlaví není způsobeno tím, že k tomu má lepší dispozice, ale tím, že se v rámci jendoho pohlaví našlo zkrátka více jedinců, kteří daným nárokům vyhoví více (můžeme snad nějakým údajným mužským egem vysvětlit jejich nadvládu ve vědě, umění, náboženství a jiných odvětvích, jako třeba kuchyně?) Kdyby ženy neměly možnost aktivně působit v politice, jak si vysvětlit, že jich tam část zjevně působí? Dveře do politiky jim nikdo nezavírá. Je jen an nich, co si v životě vyberou, pokud k tomu mají adekvátní schopnosti.

Žena, jako jakýkoliv jiný člověk, je obdařená rozumem a svědomím a podle toho se taky rozhoduje. A pokud jí politika nezajímá, tak do ní nejde. Nevím, proč by měla být nějak přesvědčována a manipulována k tomu, aby dělala něco, co ji nezajímá.

2 0
možnosti
TT

Ono je úplně jedno, jestli jsou v politice samé ženy, samí muži, nebo je to namícháno. Hlavně, ať tam působí lidé, kteří dané problematice rozumí a mají též adekvátní charakterové a morální vlastnosti, které v dané sféře uplatní.

1 0
možnosti
JN

Tak mají ženské rodit, nebo dělat politiku? A co když se prostě nehodí ani na jedno, a safra, nedejbože, chtějí dělat obor, který je baví? Ostatně myslet si, že baby vnesou do politiky jemný přístup a kulturu je teda... promiňte, hooodně naivní...

A PS, udatné matky s egem přerostlým tím, že umí třem dětem umýt zadek a odřídit auto do školky, zase do politiky nechci já jako volič. Nějak tyhle "skvělé manažerky" pořád nepovažuju za kvalifikované pro rozhodování o investicích, smlouvách nebo stavebních plánech, narozdíl od dotyčných dam, což už samo o sobě říká opravdu mnohé.

To nahánění ženských do politiky už mi upřímně pije krev. Je tak těžké pochopit, že kvóty nekvóty, většina ženských se prostě chce realizovat jinde...?

2 0
možnosti
Foto

Vy máte kvóty? Pozitívna diskriminácia je zároveň negatívnou diskrimináciou niekoho iného. Akákoľvek diskriminácia nemá v demokracii, kde je rovnosť príležitostí zabezpečená právom, čo hľadať. Pretože ruší rovnosť šancí.

Takže to "D" v názve strany bude asi niečo, ako "D" u KĽDR. :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 979x
Poslankyně za ČSSD, místopředsedkyně škoslského výboru PSP, učitelka.

Seznam rubrik