Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Nevím, od čeho si mají středoškoláci "trochu oddechnout". :-P Nevím sice, jaký je rozsah učiva na jazykové škole, ale předpokládám, že studium se nedá srovnávat se střední školou a proto by se mělo lehce zvládnout i při souběžném zaměstnání (brigádě). Pokud si budou přivydělávat jako OSVČ, považují se za osoby s vedlejší činností, tzn. že do výdělku zhruba 62 tis. ročně (po odečtení nákladů) nemusí platit žádné důchodové pojištění a u zdravotního pojištění se jich netýká minimální základ. Takže možností mají vcelku dost.

0 0
možnosti
DS

Takže jste pro to, aby každý student, který studuje na soukromých školách platil sociální a zdravotní?

Mě spíš přijde, jakoby Drábek chtěl snížit cenu práce. Nažene na pracovní trh spoustu nekvalifikovaných brigádníků, kteří kvůli tomu, že budou studovat, zároveň budou odevzdávat celý svůj výdělek státu. Vás se to ovšem netýká. Vy jste studoval za Bolševika, kdy studium bylo skoro zadarmo...

0 0
možnosti
DS

Bylo myšleno pro pana Beneše, ale kliknul jsem blbě :-).

0 0
možnosti
SB

Vážená, ono to nejde, aby za všechny všechno platil stát. Jazykovka je v podstatě soukromou záležitostí. Kdo ji chce studovat při denním studiu, měl by si to platit sám a měl by sám platit i ta pojištění.

0 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 979x
Poslankyně za ČSSD, místopředsedkyně škoslského výboru PSP, učitelka.

Seznam rubrik