Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

bofums

17. 5. 2011 18:50
"Vona je to hezká holka",

řekl by o paní poslankyni s. Jakeš- a to by bylo tak asi všechno.

Mimochodem, paní poslankyně : " Neznáte nějakého  Flanderku z Putimi ?"

Dnešní starší učitelé si nejsou jisti, zda plat mají za vzdělání, ponižování žáky

a některými rodiči či za " výdrž ". 

0 0
možnosti
P

petr.n_22

17. 5. 2011 15:28
Možná ani ne tak věk,

jako skutečné výsledky. V rodině mám několik učitelů, samozřejmě, platy jsou vzhledem k jejich kvalifikaci malé až nedůstojné, ale jim vadé ještě víc, že je jen minimálně rozlišováno, jak kdo dělá. Jsou učitelé, za kterými deset minut po skončení výuky zaklapnou dveře, ale také učitelé, kteří ve škole zůstávají "na víc" (ve skutečnosti to nevíc není) několik hodin každý den.Téměř není ohodneceno daší postgradualní vzdělání, které si někteří učitelé udělají..... ani není rozlišeno, zda je učitel kvalitní nebo ne (podle mě musí být učitel určitá osobnost).

No a samozřejmě poslední věc - kde na to vzít ?

0 0
možnosti
LP

Lukáš Pecha

17. 5. 2011 15:01
Učitelé jsou mizerně placení!

Mám na mysli samozřejmě vysokoškolsky vzdělané. Tím, že se přidalo mladým nastupujícím, cítí se ukřivděni především učitelé s praxí. Je to srovnání nesrovnatelného. Tito mladí učitelé bez praxe nedělají žádné kvalifikační zkoušky, nikdo nehodnotí jejich výkon. Mají přidáno a tečka! Za pár let se jim to bude zdát málo. Jak se budou dívat na situaci, že ačkoli se učit konečně naučili, příchozí absolventi dostanou takový plat jaký mají oni? Taková situace bohužel je. Praxe se u nás prostě "nenosí".

0 0
možnosti
IV

Hell2

17. 5. 2011 14:40
Peněz je málo a tak je třeba je lépe rozdělit

Kde vidím rezervy:

1) Množství vesnických škol s malým počtem žáků ve třídách a malým počtem tříd. To jsou zbytečné náklady - v cizině to řeší školními autobusy. A nejsou tam výjimkou školy s 1 000 žáků.

2) Množství středních škol a oborů dnes nabízí skoro dvojnásobek míst než je žáků, vycházejích ze ZŠ. Přesto jsou tak trochu uměle udržovány i nadále.

Jenže tohle všechno dotují svými platy právě učitelé.

0 0
možnosti
LP

Lukáš Pecha

17. 5. 2011 14:49
Re: Peněz je málo a tak je třeba je lépe rozdělit

Souhlas, ale co na to řeknou obce, starostové, občané. My nejsme bohužel v Americe. U nás se školství rozdrobilo do malých škol a to je smůla. V každém městě je škol několik a zrušení pro podstav žáků vyvolává emoce jak na straně rodičů, tak i pochopitelně vedení radnic které se bojí o koryta po volbách. Další zbytečně vyhozené peníze jsou třeba základní školy s jiným vyučovacím jazykem (polské). Ti by byli schopni hnát případné zrušení, nebo začlenění i do Štrasburku.

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XV

17. 5. 2011 14:16
Kdy ten článek stáhnete?

Jen počkejte až po stranické linii k Vám doputuje názor školských odborů, potom najednou změníte písničku a téma bude cosi jako "90% do nárokové části, 10% do odměn". Jak všichni víme, do nárokové části mzdy nesmí sáhnout ani zaměstnavatel, ani ředitel školy ... to by bylo, aby pan ředitel směl rozhodovat o platech svých podřízených! Voilá, praktická ukázka stále existujícího socialismu ve školství.

Myslíte si, že si vymýšlím? Kdepak, už Petra Buzková před více než 10 lety provedla známé "skořápky" - zvýšila nárokovou část mezd, ale přitom se celkový objem mezd proporcionálně nezvýšil = ořezání odměn na 0,00nic (tehdy ještě kombinováno se zmrazením platů "téhápkám" - technickohospodářským pracovníkům - školník, uklizečky, kuchařky, účetní). To je ta klasická písnička z Lidového domu.

0 0
možnosti
MK

Bob-an

17. 5. 2011 14:21
Re: Kdy ten článek stáhnete?

Uklízečky a školníci jsou v rámci školství THP? ;-D To je vtip ne?

0 0
možnosti
AA

Saša

17. 5. 2011 14:05
Vy raději mlčte.

Nemyslete si, že jsme pro hloupost K.Kočí zapomněli na hloupost Vaši.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

17. 5. 2011 14:00
Já s vámi souhlasím, pokud jde o 2/3 + 1/3

Jenže: Nebojují odbory (a ČSSD) především o to, aby zásluhová složka mzdy byla minimální, nejlépe aby úplně zmizela?

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XV

17. 5. 2011 14:05
Re: Já s vámi souhlasím, pokud jde o 2/3 + 1/3

Touché R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 976x
Poslankyně za ČSSD, místopředsedkyně škoslského výboru PSP, učitelka.

Seznam rubrik