Zeleni jsou rozhádaní!

Jeden kamarád mi řekl, že by rád volil zelené, ale nebude. Protože jsou rozhádaní. Slyšel jsem to už asi stokrát, ale protože šlo o velmi vzdělaného a bystrého muže, rozhodl jsem se, že se nad tím sdělením musím váženě zamyslet. Vždyť za Zelené už léta kandiduji (a někdy i úspěšně). Mezi hádkou a diskusí je jen tenká hranice. Skupina lidí,která  vůbec nediskutuje je buď vojensky organizovaná  (pravdu má vždy velitel) a nebo dogmatická (pravdu má Bible, Korán, Kniha mormon…).  A nebo mrtvá.

Ano, v ODS zuří vnitrostranický boj. Bémovo křídlo se snaží odrovnat Topolánka, Topolánek se snaží zrušit velrybáře, ty zase chtějí ulovit a rozčtvrtit jeho. V Brně vládnoucí klika Venclíků byla sesazena  aniž by se řeklo proč. Snad kvůli korupci, ale to už by to bylou u soudu nebo ne ?  Předseda brněnské ODS Blažek píše doslova : „… jsou plánovány útoky, které jsou dle všeho organizovány a vedeny, a to je to nejsmutnější, zevnitř ODS.“ Většina straníků je těmi tahanicemi unavená. A co je ještě horšího ? Zelení jsou rozhádaní !

 

V ČSSD se Paroubkovo křídlo drží u moci, komici typu Ratha vytvářejí obraz populistické strany, které více než na idejích zaleží na průzkumech veřejného mínění. Slušnější lidi typu Sobotky nebo Špidly raději mlčí. Existují rozpory ohledně kandidatury profesionální herečky Brožové a amatérské herečky Zubové . Ti, kteří to kritizuji nahlas ovšem nemají naději na slibnější stranické posty. Česká se až co po volbách. Je to sice hrozná situace, ale Zelení jsou rozhádaní.

 

Lidovci se téměř rozpadli na KDU a ČSL.  Když se někdejší předseda Kalousek chtěl přitulit k ČSSD za tichého souhlasu komunistů , strana mu  vyslovila nedůvěru. Zato se jim pomstil založením TOP a stáhl spoustu straníků s sebou. Doteď se uvnitř strany vede hádka, jestli mají být stranou spíše křesťanskou či lidovou. „Klidná síla“ je rozhádaná a bratři a sestry si jdou po krku. Nejhorší ale ze všeho je, že Zelení jsou rozhádaní.

 

Komunisti neví, jestli se mají omluvit za minulost strany, ze které vzešli, tedy KSČ. Srp a kladivo zaměnili za ovoce, snad třešně nebo višně nebo tak něco, ale ideologie nezměnili, jenom už nehlásají třídní boj a diktaturu. Někteří z nich, kteří si mysli, že demokracie  je i pro komunisty důležitá jsou označeni za  socialisty a dogmatické křídlo proti nim vede nesmiřitelný boj, tak jako kdysi bolševici proti menševikům. Co nám ovšem na nich záleží : Zelení jsou rozhádaní.

 

TOP 09 je strana jednotná.  Nemá téměř žádnou ideologii a volební program sestávající z toho, že současný nepořádek je třeba změnit není k diskusi.  Oni ví jak na to, jen potřebují podporu voličů a peníze. Něco dá Karel Schwarzenberg, ale přijmout peníze od lobistů za podporu hazardu – to by taky šlo.  To bylo ale jen selhání jednotlivce. Jinak je strana jednotná. Ne jako ti rozhádaní Zelení.

 

Zelení jsou složení s mnoha názorových proudů. Především z toho, který považuje ochranu životního prostředí za prioritu, pak z toho, který prosazuje ochranu lidských práv a práv menšin, nezanedbatelný je i ten směr, který chce prosadit přímou demokracii. Tyto záležitosti se navzájem nevylučují, ale které mají mít přednost je otázkou prudkých diskusí, které za přítomnost hlupáků přerůstají i v hádky. Strana zelených je složena z vzorku naší populace, vstoupit může každý, ne všichni tam ovšem vstupují jen proto, aby  podpořili zelené myšlenky. Není to ani spolek svobodných zednářů,  ani se nedělají vstupní testy proti blbcům či něco tomu podobného.

 

 

Kamarád měl pravdu. Zelení jsou rozhádaní a je třeba je za to potrestat a volit někoho jiného. Nejlépe Yettiho, dědu Mráze a Cimrmana. Ti se ještě nikdy nepohádali.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Mojmír Vlašín | pátek 26.2.2010 11:53 | karma článku: 31,24 | přečteno: 3015x
  • Další články autora

Mojmír Vlašín

Chvála bláznovství

27.12.2022 v 10:10 | Karma: 5,44

Mojmír Vlašín

Proč nechci ohňostroje

30.1.2019 v 9:22 | Karma: 22,83

Mojmír Vlašín

Větrné elektrárny a miliony

28.1.2019 v 22:59 | Karma: 21,32

Mojmír Vlašín

Sucho a zakopaný pes

6.10.2018 v 18:09 | Karma: 17,50

Mojmír Vlašín

Proč kandiduji za Zelené?

2.10.2018 v 21:18 | Karma: 15,13