Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Na volebním lístku by mohla být možnost zaškrtnout další strany, ke kterým by se připočítal voličův hlas, když jeho nejpreferovanější strana nepřekročí 5 procent. Pak by obava o propadnutí hlasu neexistovala

3 0
možnosti

A33l13e87š 89M43á39c19h71a66l

10. 10. 2013 20:57

Domnívám se, že za současné nedokonalé právní úpravy má každý náš občan právo jít volit, stejně jako právo k volbám nechodit. Ve druhém případě však nikomu a ničemu neprospěje, naopak v prvním případě aspoň maličko posílí naději jím volené strany na úspěch, kterým nemusí být jen účast ve sněmovně. Pokud Zelení hodlají prosazovat povinnou volební účast současně s právem nevolit nikoho, připadá mi to velmi rozumné - přijít je občanská povinnost, zvolit (či vhodit prázdný lístek) je svoboda vlastního rozhodnutí.

4 0
možnosti

Sice sám volím malou stranu ze zcela opačného spektra, ale v tomto s Vámi plně souhlasím.

3 1
možnosti

P21a23v42e58l 47J34a91n37s55a

10. 10. 2013 11:37

Přesně tak! Jednak je tady blbej volební systém, kterej způsobuje jen to, že lidi neumí odvolit sami za sebe, ale přizpůsobujou se tomu, jak volí ostatní.

1. Chce to změnit volební systém

2. Chce to přestat zveřejňovat předvolební preference

3. Chce to zavést povinnou účast u voleb (jde to i v jiných demokraciích, tak proč ne tady?)

4. Chce to vymýtit ty předpotopní názory o tom propadávání hlasů a převáděním hlasů komunistům (to u nás fakt žijou takoví hlupáci, že tomu věří?)

2 3
možnosti
Foto

1. Změna volebního systému ale neudělá nic s neodpovědností a hloupostí.

2. Chce to nehledat příčinu v tom co, se kde zveřejní, ale v tom jak moc ten který jedinec upřednostňuje media před vlastním rozumem.

3. Demokracie by měla vést ke svobodě tedy i ke svobodě se neúčastnit.

4. Je to pořád o tom samém. Většina dává přednost jistotě plného koryta v kleci před hladovou volností.

3 2
možnosti
  • Počet článků 262
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1393x
Autor je  biolog, který se celou svou profesní dráhu věnuje ochraně přírody a to jak teoreticky (vyučování na dvou univeristách), tak i prakticky (prací v nevládní organizaci Veronica a v komisi životního prostředí města Brna). Ke koníčkům a zálibám patří lehká turistika (spíš vandrování), permakultura a hraní amatérského divadla.


Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ 4.0 Mezinárodní License