Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

MNM

13. 4. 2010 14:57
Nedomyšlenost

Snažíte se vysvětlením komplikovaného matematického modelu apelovat na skupinu lidí, kteří při rozhodování spoléhají především na pocity.

 

0 0
možnosti
VR

varix

12. 4. 2010 15:39
Pane Vlašíne,

můj hlas již při volbách vícekrát propadl, takže vím moc dobře o čem píšete.

Ale mohu Vás ujistit, že ani jednou nepropadl proto, že bych jej dal Zeleným a ani teď v květnu z tohoto důvodu nepropadne!

0 0
možnosti
AK

Tonda Brno

12. 4. 2010 15:21
Po minulých volbách

jsem zeleným držel palce, i když jsem je nevolil, ale to co předvedli ve sněmovně mě utvrzuje v tom, že v parlamentu nemají co dělat.

Jenom když slyším, jak se chlubí co dokázali, tak je mi z toho zle, protože to je škodit, škodit a zase škodit.

Jak dopadl třeba Prunéřov. Mohl se rekonstruovat a snížil by se podíl škodlivin. Teď se rekonstruovat nebude a podíl škodlivin bude na stávající výši. Tomu se říká vítězství. (?)

0 0
možnosti
TT

tolan

12. 4. 2010 16:35
Re: Po minulých volbách

Hlas zeleným ekoteroristům a korytářům muže dát pouze poblouzněnec.

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
AK

Tonda Brno

12. 4. 2010 15:13
Prapodivná argumentace

Pokud si vyberu stranu a ona se do parlamentu dostane, tak vím, že mě tam zastupuje jen tato strana a žádná jiná.

Pokud si vyberu stranu a ona se tam nedostane, protože nepřeleze 5% hranici, tak část mého hlasu získají všechny ostatní strany, které se tam dostanou. A na tom nezmění nic ani prapodivné zdůvodňování p. Vlašína. To by bylo pravdivé pouze v případě, kdyby ve sněmovně bylo o tzv. propadlé hlasy méně poslanců.

Čistě teoreticky jeden poslanec zastupuje 0.5% hlasů.

0 0
možnosti
LH

acvil

12. 4. 2010 14:45
Mnohem silnějším sdělením velkým stranám je...

... když voliči preferují malé nezkorumpované strany....souhlasím s panem Vlašínem...!!...a protože tu jsou tyto strany v poměrně slušném výběru, tak už není vůbec žádný důvod volit melounovou stranu -  přispěje to k tomu, že naším státem už nebudou mávat soudružky Zubovová, jihočeská antijaderná matka Kuchtová a další...!!Rv

0 0
možnosti
PH

petrph

12. 4. 2010 13:25
co je ještě horšího

Tak vítězný los vyhrává. Třeba jeden z milionu. Ale jestli volím stranu s předvolební preferencí 4-6%, tak její volební úspěch nebude o mnoho větší. Nikoli že provede  všechny programy svých předvolebních slibů, ale maximálně, když se dostane do vládní koalice, tak vzájemným vydíráním odchodu z vlády dosáhne několika dílčích ústupků na úkor celkové stability vlády i státu...

0 0
možnosti
RH

Kruton

12. 4. 2010 13:15
!!

Otázka je, zda chce volič mít v parlamentu zastoupení či ne. Pokud si myslím, že volit např. zelené je jediná možná volba a ostatní jsou neakceptovatelní, pak můžu klidně vyhodit hlas a doufat, že ta strana projde. Pokud mám zájem ovlivnit dění v zemi, pak musím racionálně dát hlas myšlenkově "nejbližšímu možnému" polit. subjektu, který samozřejmě má reálnou šanci můj hlas využít, jinak platí analogie s losem.

0 0
možnosti
RZD

Rudolf z Deywitz

12. 4. 2010 13:11
Škoda té češtiny

jinak je to záslužný článek. Jak mám pak volit takovou stranu, jejíž protagonista vědecky zdůvodňuje proč je máme volit a dělá jednu chybu ve shodě přísudku s podnětem za druhou. A učí na vysoké škole (!)

0 0
možnosti
A

ac97c

12. 4. 2010 13:08
Ano souhlasím,

že volením stále dokola již profláklých parlamentních stran se jen zakonzervuje současné politické bahno. Ale specielně Zelení už ukázali svou (ne)schopnost. Cesta zdražování energií díky ekodaním a prosazování neefektivních a neekologických obnovitelných zdrojů (solárka a fofrníky), míchání řepky a lihu do paliv, regulace a restrikce všeho co jen jde v oblasti energie, přírodních zdrojů a odpadů není ta cesta po které toužím. Další oblast, kde se Zelení stihli předvést jsou lidská práva, respektive práva některých na úkor většinové společnosti a s čím přicházeli Džamila nebo Kocáb, nad tím rozum stál. Takže neparlametní stranu ano, Zelené ne. Rv

0 0
možnosti
M

mmmm1

12. 4. 2010 12:52
Budu Vás volit všechny

-a tak to krásně propadne...neb to bude neplatné....a je mi to fuk, protože jedna za 18 a druhý za....ale nerozdělíte si tu 100 ani náhodou...;-D

0 0
možnosti